Реклама / Ads
31| 38574 |19.12.2021 ГЛАСЪТ

Томислав Дончев реди лакърдии по БНР и сам не си вярва

.
Борисов и Дончев Източник: БГНЕС
Томислав Дончев, бивш вице-премиер на сикаджията Бойко Борисов някога минаваше за мозъка на ГЕРБ. Този мит отдавна е развенчан, най-вече от самия него. Поредните аргументи в тази посока той охотно изложи пред Силвия Великова в предаването „Некоректно“. Няма да се спирам на дългите, скучните и елементарните думосъчетания на Дончев.
 

Но някои неща трябва да се казват, защото в ГЕРБ могат да останат с впечатлението, че е изрекъл някакви умнотии, на които българите се лепят като пачки на чекмедже…

 

Ние ще бъдем силна и конструктивна опозиция, защото без такава няма силно управление. Това казва днес Дончев, който обаче по време на властването на ГЕРБ е наричал много пъти БСП „слаба опозиция“ и „опозиция без аргументи“. Ако е бил прав, значи управлението на партията му е било калпаво.

 

ГЕРБ вече не управлява вече 7 месеца, затова е неприемливо да продължават оправданията на сегашните управляващи с времето, когато ние сме били на власт.

ГЕРБ управлява почти 12 години. Правителството „Орешарски“ на БСП и ДПС бе на власт около година. Борисов и всичките му партийни маши не спряха да оправдават всичките си грешки с „комунистическото минало“, „наследството на тройната коалиция“.

 

Дончев не пропусна да повтори за пореден път, че не трябва да има реваншизъм по отношение на кадрите във всички ведомства. Казва го човек, който е бил в кухнята на Борисовото господарстване, което подмени с „калинки“ де що имаше интелигентен професионалист в държавните структури. Да не говорим за МВР, тайните служби, ДАНС, НАП, Митници, агенции и пр. Читав човек не остана – само верни на Борисов хора. И сега точно тези хора реват, че имало „изчегъртване“. А и трябвало да се радват, защото за това, което сториха, вече трябваше да са в съда и на път към затвора.

 

Дончев бил също за реформа в правосъдието, но смяната на Гешев не била толкоз важна. Той бил за еди какво си, но ако се направило еди как си. Бил готов да дава съвети на новото правителство и пр.

Не вярвал обаче на разкритията на МВР и Бойко Рашков за колосалните кражби покрай АМ „Хемус“, защото колегите му казвали, че всичко е било ОК и той им имал доверие. Имал им доверие?!...

 

Този човек е нагъл. Ужасно нагъл! Освен това е усвоил от Борисов навика да лъжи постоянно, дори когато не се налага. Само за това, че е участвал в погрома на страната като висш управленец, който я закова на дъното на Европа по всички показатели, свързани с качеството на живот и на първо по корупция, заболеваемост, смъртност и неграмотност – трябва да бъде съден!

 

Поведението му обаче е и забавно, защото е изпъстрено с елементи на клоунада. „Умният“ Томислав си вярва, че е опитен манипулатор с бързи рефлекси, който може да реагира на всякакви неудобни въпроси, твърдения и факти за мафиотската власт, в която участваше. Вярва, че е убедителен. Вярва, че хората го разграничават от Борисов. Вярва, че поне герберската аудитория се хваща на въдицата му. Грешка. Няма как да е така, защото той сам не си вярва, а това го прави неубедителен, смешен и жалък. И колкото по-величав е той в своите очи, толкова по-деградирал е в очите на нормалните хора.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 15908 |30.11.2021 Марк Твен и Дяволът му предупредиха какво ни чака, но кой да слуша... . 34| 54672 |28.07.2021 Борисов уредил мигрантски натиск с Ердоган, за да удари Радев и Рашков . 8| 7249 |08.07.2021 Рекет като предизборна кампания. Гражданският порив не е баничка с айрян . 27| 8149 |10.06.2021 Новата опорка на ГЕРБ е ясна. Санкциите по ”Магнитски” щели да се употребяват предизборно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads