Реклама / Ads
29| 13721 |06.06.2024 ГЛАСЪТ

Това го запомнете: Онзи в Кремъл освен луд и лъжец, е и голям страхливец. Как се лекуват идиоти?

.
Той си вярва...
Онзи луд човек в Кремъл се изрепчил пред журналисти, че ще раздаде ракети на трети страни, с които те ще обстрелват държавите, които са разрешили на Украйна да поразява с тяхно оръжие военни руски цели. Цели на руска неговата територия, от които „непобедимата“ му армия громи жилищни сгради, гари, университети, язовири и електроцентрали в Украйна. Страхливецът-агресор, окупирал 101 15 или 20“ от чуждата територия е гневен, че жертвата не само се съпротивлява, но и иска да се прицели в местата, откъдето той изпраща смърт на украинския народ.
 

Тези държави ще имат много сериозни проблеми“, рече важно психясалият диктатор и се огледа какво впечатление е направил на журналята и дали им работят диктофоните. Сиреч на мисирките, както би се изразил неговият български приятел, дето му подари куче, наредили се да чуят супер важната новина. Щото те двамата каквото й да кажат винаги е супер важно. Дори да е опашата лъжа, както обикновено се случва.

 

Полезно ще е кратка справка, какво представляват британските ракети "Сторм шадоу" и американските ATACMS, от които толкова се възпалява кремълският сатрап. (сатрап - управител, губернатор, пазител на царството“; наместник на област или глава на сатрапия в Древна Персия) Това в кавичките е за да не получат инфаркт заклетите путинци у нас, дето участват в „походи на мира“ с руски знамена и негов портрет най-отпред. Макар, че...

 

Който прочете малко литература по въпроса, ще разбере, че всъщност бившия подполковник от КГБ просто го е страх от въпросните ракети. Първо, защото са много ефективни. И второ – прехвалената му армия не може да ги сваля. Толкова е просто.

 

А защо е лъжец? Само няколко примера. Дни преди 24 февруари 2022 г. той заяви, че само болни мозъци могат да говорят, че Русия ще нападне Украйна. Е, нападнаха я по най-вероломен начин. После заяви, че между три и седем дена са нужни, за да влязат неговите войски в Киев. Не стана. Беше сигурен, че войната няма да продължи повече от седмица – пак лъжа. Нея я повтаряше и българският му колега. Заплаши Финландия и Швеция да не влизат в НАТО, защото щяло да им се случи нещо толкова лошо, колкото дори не могат да си представят. И двете страни вече са в пакта, помагат на Украйна, нищо не им се е случило, а стандартът им на живот е в направо космоса в сравнение с този в Русия… Кагебеецът твърди също, че армията му не използва касетъчни бомби и химическо оръжие, но доказателствата сочат точно обратното. И още много лъжи за пропагандна употреба.

 

Освен всичко това, болният от Кремъл е изгубил представа за реалностите в света. Щял да даде ракети на трети страни да обстрелват САЩ и Великобритания, да речем. И кои ще са тези страни? В ООН 143 държави осъдиха агресията му срещу Украйна и само 4 го подкрепиха. Те са Беларус, Северна Корея, Сирия и Никарагуа. Оттам ли ще излетят руски страшилища? Този човек наистина спешно трябва да бъде хоспитализиран в специализирано здравно заведение.

 

Всичките тези глупости ги изстреляла като първа новина правителствената агенция Интерфакс. Българските подлоги на Москва няма да закъснеят с ретранслацията на смешките на диктатора, който освен всичко демонстрира качества и на комик.

 

Което ме подсеща за френския режисьор и актьор Мишел Жерар - Колюш, който е казал: Да изглеждаш глупаво може да бъде полезно, но да бъдеш глупак определено е по-лесно.
Неслучайно споменавам Колюш. През 1980 г. той обявява като на шега, че ще се кандидатира за президент на Франция и за броени дни 17% от французите заявяват, че ще гласуват за него. Това го изненадва, изненадва и политиците. Малко по-късно актьорът признава, че се е пошегувал. Но пък съвсем сериозно се занимава с благотворителна дейност за бедни. Основава фондация, която за няколко месеца отваря първите ресторанти от веригата „Ресторанти на сърцето“, където бедни хора могат да се хранят вкусно и безплатно. За година и нещо те стават над 20 във Франция и Белгия.

Колюш, без да има възможностите на един президент, създал фондация, която работи и след смъртта му, грижейки се за бедни и хора в нужда.

 

Човекът с ботокса от Кремъл обаче вместо да работи за благоденствието на руснаците, въвлече страната си в грозна, престъпна война, в която загиват стотици хиляди. Освен това не спира да заплашва света, че ще го унищожи с ядрените си бомби, ако не му се признае правото да създаде нов световен ред, кръстен от него „руский мир“.

 

Що за същества са онези, които му се възхищават и му вярват? И къде ще намерим толкова психиатри, ако речем да ги лекуваме? И лекува ли се идиотизъм?

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6069 |04.06.2024 Румен Радев се нахвърли върху НАТО в стил Маша Алкаша. Защо реагираха само Пеевски и Генов? Шут за ген. Решетников! . 42| 15143 |03.06.2024 Защо Волгин и Костя предизвикват позиви за повръщане? Обяснението е във фактите . 36| 14677 |31.05.2024 Съмнението вече е факт: Марионетката Димитър Главчев без шанс срещу храбрата Лъчезара Стоева . 17| 10396 |30.05.2024 Нова българска трагедия: Политици бол, бачкатори - йок. Плачи, Есхиле

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads