Реклама / Ads
0| 41774 |22.07.2022 ГЛАСЪТ

Трите смърти на статуквото: Промяната така и не разбра с кого си има работа!

.
Така започна... Източник: БНТ
Ще ги удавят в скандали. Като малки котета ще ги удавят. Днес изтекли записи от обсъждане в групата на „Демократична България“ и веднага ГЕРБ и присъдружните й медии наскачаха. И са прави, защото управляващите в момента, които умуват по съставянето на нов кабинет, така и не разбраха кой стои срещу тях. Не схванаха, че това е жестока, брутална война.
 

Когато някой е лишен от милиарди, които допреди година са му били в чекмеджетата и саковете, той е готов на всичко, за да си ги върне. Просто като бобена чорба.

 

От ДБ обсъждали в зала в парламента, от която се излъчвал звук директно, без те да се усетят. Веднага записът изтича в медиите и не че е казано нещо скандално, но на ГЕРБ толкава стига, за да вдигнат шум до небесата.

Това им е работата. Това им е спасението. Доскоро бяха натикани в ъгъла заради най-крадливото управление, което сътвориха, вилняло в най-новата история. Сега искат реванш. Сила им наливат… техните опоненти. Същите, които имаха цялата енергия и подкрепа на стотици хиляди българи от протестната вълна през 2020 г. Вместо подем, докараха разочарование. Хората искаха оставките на Борисов и Гешев, а получиха Борисов и Гешев – все така недосегаеми. Защото накаралите ги да повярват в промяната затънаха в „семейни“ спорове, непредизвикани грешки, лош диалог с обществото, съмнителни действия, които обезличиха наистина добрите направени неща.

 

Срещу тях е изправена добре въоръжена и добре платена армия от „калинки“, висши чиновници в министерства и ведомства, овладени от задкулисието служби, замогнали се покрай управлението на Борисов олигарси, ченгета, далавераджии, криминални типове, пропагандисти на статуквото, обиграни саботьори, професионални продажници. Почти 200-хилядна армия, окопала се в траншеите на корупцията.

Когато се изправяш срещу такова нещо трябва да си готов за истинска саможертва, не само на думи пред привърженици на площада и в тв студиата. Зарязваш личното заради общественото и си забраняваш всички приятни и вкусни плодове на изкушението. Защото там се крие дявола. Винаги е бил там. И не са нужни цяло тесте дипломи, за да знаеш това. Всеки го знае.

 

Статуквото, с генерален щаб в Кремъл и партийни централи в София, знае, че ако не се върнат на власт, е застрашено от три вида смърт: финансова, политическа и гражданска. Затова е готово на всичко. Дари да пусне кръв.

 

Научете ги най-сетне тези прости неща! Защото не е страшно, ако се провалите, страшното са излъганите надежди на хората.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 13707 |21.10.2021 Последните оръжия на статуквото: ксенофобия, болшевизъм и спящият красавец Гешев . 45| 16456 |11.04.2021 Писмо до новите: Мутрите са още вътре, забравихте ли ги? . 50| 12259 |11.11.2020 Мутрите вътре не харесват ”Мутри, вън”, верни докрай на мутрочекмеджето . 8| 8877 |01.03.2019 Гавра! Милиони потънали в Правителствена и от лошо управление, но няма пари за медсестрите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads