Реклама / Ads
0| 7404 |06.05.2007 ГЛАСЪТ

Веднъж, втори път стомна за вода...

.
Стара Загора се установи като арена за хулигански битки в английски стил от 80-те години на миналия век. След използването на сълзотворен газ и конна полиция, на 24 май за финала за Купата на България остава да докарат БТР-и.
 
Стара Загора бързо се установи като арена на хулигански сблъсъци в английския стил от 80-те години на миналия век. Два пъти в рамките на месец стомната с вода остана здрава. Третият и финален опит за счупване ще бъде на 24 май - финал за Купата на България. МВР и БФС могат да помислят за намеса на бронирана техника.
Масовия бой директно на футболния терен между фенове на "Берое" и "Спартак" (Варна) на 14 април получи продължение вчера - силите на реда вкараха в употреба сълзотворен газ за усмиряване на гостуващата агитка на "Ботев" (Пловдив), а конната полиция имаше премеждия около стадиона след мача.
Като реакция на първия случай МВР препоръча на футболния съюз да премести финала за Купата на България в друг град. Изпълкомът на БФС отказа с мотив, че специална комисия е инспектирала стадиона, установила наличие на добри условия за провеждане на финала, а местната власт се ангажирала с пълно съдействие по организацията.
В Стара Загора реагираха като ужилени на идеята за преместване на мача. За инцидентите с варненската агитка обвиниха в бецотговорност охранителната фирма 3S СОТ и негодуваха, че темата била раздухана излишно по медиите. В отговор на позицията на Национална служба "Полиция" към МВР, че "инженерно-техническото състояние на това спортно съоръжение не отговаря в достатъчен обем на изискванията на нормативната уредба за безопасно провеждане на финала", заралии запитаха защо преди началото на първенството МВР одобрило стадиона за провеждане на мачове. Кметът д-р Евгений Желев публично увери, че община Стара Загора е способна да създаде всички условия и да изпълни изискванията на полицията за провеждане на финала, а работници вече почистват стадиона от опасни предмети и вдигат оградна мрежа между трибуните и терена.
БФС наложи наказания на "Берое" и "Спартак", отказа да се съобрази с препоръката на МВР, следващият мач в Стара Загора - срещу ЦСКА, протече кротко при забрана за публика и всичко утихна. Някои кадри по телевизията и информации по медиите за вчерашния мач "Берое" - "Ботев" върнаха опасенията. "Ако трябва да бъдем кратки и лаконични - Ботев 1912 загуби заслужено от Берое, Стара Загора не заслужава финал за купата на РБ, защото местната полиция е неопитна, неадекватна и зле обучена", написаха в своята официална страница феновете на пловдивския тим.
Полуфиналите за Купата на България са тази сряда, 9 май. Единият финалист ще бъде излъчен от "Локомотив" (Пд) и "Левски" на частично порутения стадион в пловдивския парк "Лаута". Другият - между "Литекс" и "Берое" в Ловеч. Очевидно е, че ако "Берое" поднесе сензация и стигне мача за трофея, напливът на публика за финала ще бъде огромен, а от другата страна също ще има голяма агитка. Изглежда наложително в Стара Загора да свършат някаква ефективна работа по организацията, а за МВР и БФС най-удачно ще е до финала да стигне отборът със значително по-малко публика - "Литекс".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3690 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 23| 7551 |17.04.2024 Всичко върви по план - плана на премиера Борисов. Жътвата започна, честити честни и демократични избори! . 15| 10328 |16.04.2024 Нещо лично към магистратите, недоволни от реформите: Не ви пожелавам това, което причинявате на други! . 12| 6377 |13.04.2024 Войната на снимките: Българският елит плаче за „тоягата на Хувър“, но няма народ да удари!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads