Реклама / Ads
13| 8866 |23.08.2024 ГЛАСЪТ

Вода няма, няма и да има, но вие се дръжте! Що е геноцид и защо все на нас се случва?

.
Търсете нови водоизточници... някъде... Трябват поне 12-14 млрд лева за водния проблем. По-добре да са 100 милиарда и ще решим въпроса след 5-10 години, оптимист е бивш министър на околната среда и водите. Жегата е виновна,  трябва да се изтърпи... Това съветват представители на държавата хората, които бедстват в райони без вода. В отговор получават псувни и клетви. Но едва ли им пука.
 

Човек може да издържи без кислород три минути. Без храна 30 дни. Без вода – 3 дни или 72 часа. Толкова продължава задържането под стража за извършено престъпление. Но в ареста, където условията са лоши по подразбиране, все пак дават вода на арестантите.

 

Вода обаче не получават жителите на над 360 селища в България. И не от ден, два или седмица, а от месеци, а някои са в ада на безводието от години. Как живеят хората там? Идете и ги попитайте. Или експериментирайте в къщи с децата си и възрастните си родители без да пиете, да се миете и да готвите няколко дни. Ако някой остане жив, да набере 112…

По официални данни в момента над 500 000 българи  са без вода или са подложени на воден режим. И понеже това не е станало доброволно, се приема, че са поставени в екстремната ситуация умишлено. Или поради отказ на оторизирани служители да изпълнят задълженията си по закон. От тях трябва да се търси сметка.

 

Съгласно Конвенцията за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид, приета с резолюция 260 (III) на Общото събрание на ООН от 9 декември 1948 г., „геноцид означава действия, извършени с намерение да се унищожи, изцяло или частично, национална, етническа, расова или религиозна група като такава" (член II), а клаузата cе допълва с: чрез "съзнателното създаване за всяка група на такива условия на живот, които са предназначени да доведат до нейното пълно или частично физическо унищожение." Въз основа на резултатите от геноцида в Руанда, ООН заключи: „Умишлено предотвратяване на притока на питейна вода или вода за напояване на полета, което може да причини или причини суша и провал на реколтата или липса на питейна и/или вода за напояване ... и изкуствено допринасяне за хуманитарна катастрофа поради липса на питейна и напоителна вода. Така липсата на вода попада в квалификацията на геноцид.

 

Доказателствата са повече от категорични.

 

Тялото на едно новородено бебе се състои от около 80 процента вода. С възрастта водното съдържание намалява и стига до 60 процента.

Някои органи съдържат изключително много вода - като например окото, което се състои до 99 процента от вода. И мускулите са с високо водно съдържание - около 80%.

Тялото ни губи ежедневно по 2 литра вода - чрез кожата, която регулира температурата в тялото. Бъбреците пък освобождават тялото ни от отровите, отделят течност под формата на урина. Ако не сме пили достатъчно, урината е с по-интензивен жълт цвят. А ако е кафеникава – лошо.

Човек трябва да пие средно по 1,5 литра вода на ден.

 

Човешкият мозък, както и костният мозък, не могат да функционират без вода - гръбначно-мозъчната течност, която е около 140 милилитра, трябва да се поддържа в достатъчно количество постоянно.

 

В резултат на липса на вода и дехидратация пострадват всички органи. Ако този процес не бъде спрян навреме, ще възникнат сериозни усложнения и смърт:

·        Нарушения в работата на бъбреците и надбъбречните жлези;

·        Некроза на мозъчни клетки, с недостатъчно кръвоснабдяване;

·        Психични разстройства;

·        Нарушения в храносмилателната система (в същото време процесът на транспортиране на необходимите вещества през системата е затруднен);

·        Отслабване на имунната система и в резултат на това чести заболявания с инфекциозен характер.

·        Основната опасност от този процес е смъртта, която може да настъпи при загуба на повече от 10% от течността.

·        Дори ако нивото на водата в тялото се възстанови, смущенията, свързани с този процес, могат да продължат дълго време. Някои от процесите може да са непоправими.

 

Когато част от населението на една страна е подложено на безводие или воден режим, това не е ли предпоставка за възникване на всички изброени последици? И кой, ако не властите, са отговорни за това?

 

Знаят се имената на всички по веригата, които отговарят за водоснабдяването и управляват водите на България. Защо спи прокуратурата, а не разследва това мащабно престъпление срещу нацията?  

 

Фрог нюз

 

П.П. Най-страшно е безхаберието. Каквото и да се напише, каквито статистики и факти да се посочат, българските политици и управници продължават да нехаят и да дават абсурдни обяснения защо няма вода и, че скоро няма да има. Имат оправдание за всичко, но виновни няма. Тези редове също ще бъдат подминати от чиновниците като поредното досадно писание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 7204 |16.08.2024 Руската мечка е мит, ядрени ракети няма да излетят. Когато страхът напусне руснаците, потичат реки от кръв - тяхна кръв . 40| 26265 |14.08.2024 Жега по върховете: Удариха имоти на Вълка, Доган връща ТЕЦ - Варна, сигнали срещу шефа на антикорупцията . 26| 18107 |12.08.2024 Краят на мръсните тайни: Чрез „Турски поток“, „Боташ“, Радев и Борисов, Путин зароби България? . 37| 15503 |11.08.2024 ББР и Вълка „скриха“ 150 млн, с които 300 селища щяха да имат вода. Кръв, затвор или замитане на следите ще видим?  

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads