Реклама / Ads
50| 12524 |10.03.2023 ГЛАСЪТ

Взимайте си знамената и заминавайте при Путин. Ще зарадвате и децата си

.
Наистина ме е срам. Заради поведението на външно изглеждащи нормални хора, които крещят в несвяст, искайки си паметника на съветската армия. Не знам тези хора дали децата си биха защитавали така жертвоготовно, както съветския символ от времето на Сталин. А 9 март сякаш бе обявен за ден на съветските и руските знамена.
 

Такъв фанатизъм, какъвто се разля като лава в центъра на София е национален срам. Това, че някои партии използват случая, за да си вдигнат предизборния рейтинг сред крайните путинофили, е нечистоплътно, но донякъде разбираемо. Чистоплътност в политиката няма. Но да се наредят във веригата пред МОЧА хора образовани, с дипломи и претенции за интелигентност, наистина е потрес. Защото са наясно за какво иде реч, но са там по някакви други, непризнати гласно причини.

 

А светът през това време се тресе от протести, но много, много различни от българския.

 

В Грузия народът се вдигна срещу законопроект срещу неправителствените организации като „чуждите агенти“ по образец на руския такъв. В бой с полицията хората извоюваха мракобесните текстове да бъдат оттеглени. Но народът вече иска нова власт, некорумпирана и демократична.

 

Във Франция младите – студенти и ученици - излязоха на площадите и се обявиха срещу пенсионната реформа, която ощетява възрастните французи. Протестите са масови, хиляди и хиляди са недоволните по улиците на Париж и други градове.

 

В Турция стотици хиляди жени, подкрепени от много мъже, въстанаха срещу насилието срещу тях. Те са против решението на Ердоган отпреди време да изтегли подписа на Анкара под споразумениете за Истанбулската конвенция. Протестиращите влязоха в сблъсъци с полицията.

Не стихват и бунтовете срещу държавното управление, което е допуснало лошо строителство, станало причина за хиляди жертви по време на страховитите земетресения отпреди три седмици.

 

Бившият премиер на Малайзия Мухидин Ясин е арестуван по обвинения за корупция. Хиляди хора са по улиците с искания за разследвания и строги присъди за хора от високите етажи на властта. Министър-председателят преди Ясин - Наджиб Разак – вече е осъден за корупция и пране на пари и излежава 12-годишна присъда.

 

И във Великобритания ври и кипи. Надига се вълна от протести на ученици, които са недоволни от някои промени в правилата на учебния процес. Много родители ги подкрепят, има опасност положението да излезе от контрол.

 

Фермери от северния белгийски регион Фландрия докараха хиляди трактори в Брюксел в знак на протест срещу новия план на регионалното правителство за ограничаване на емисиите на азотен оксид. 3600 трактора блокираха столицата.

 

В Гърция не стихват протестите срещу лошото управление на железопътния транспорт, станало причина за ужасната влакова катастрофа, в която загинаха десетки пътници, а много други бяха ранени. ЖП-служители стачкуват по същия повод вече втора седмица.

 

Над милион мексиканци протестираха срещу промени в изборния кодекс, чрез които управляващите се опитват да намалят състава на изборните комисии, като останат предимно верни на тях представители.

 

И още, и още...

 

По света хората воюват за правата си, за повече справедливост и по-добър живот.

 

В България обаче сме свидетели как запленени от рашизма хора са готови на крайности, за да защитят съветския окупант от септември 1944 г., размахал шмайзер в небето над столицата. Добре, бе, хора, обичайте си Путин, Сталин и СССР, но не натрапвайте вашата любов - платена или доброволна - на всички останали. Ще можете да ходите в музея на открито на социалистическото изкуство и там да провеждате своите ритуали на преданост към комунистическите времена. Вече сме XXI век все пак...

 

И защо нито веднъж не защитихте идеите за по-добро бъдеще на вашите деца и на всички останали в тази страна, а все ни влачите към минало, отречено от всички цивилизовани народи.

 

Пред паметника бяхте към хиляда души. Две хиляди да са били... От цялата страна да съберете себеподобните няма да надвишите десетина хиляди - при пълна мобилизация. Останалите близо 6 милиона искат да живеят добре, да са част от проспериращия свят, а не да се лутат в тъмните сенки на миналото. И децата си обричате на небъдеще с вашето псевдорусофилство. Вземайте си знамената и се прибирайте по домовете, а ако чак толкова не можете без Путин, хващайте пътя към Червения площад и Кремъл... Но оставете останалите българи да живеят нормално.

 

Стига простотии!

 

Апропо, чухте ли как ви защити Мария Захарова, говорителката на външно министерство на Русия? Тя дори не знаеше какъв е паметникът, който ограждахте с жива верига и го наричаше през цялото време "символ на героизма на руските воини и българските опълченци от Освободителната война"...

 

Лидия Маринова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 18449 |09.03.2023 За колко дни ще бъде забравен паметникът на съветската армия? Отговорът е в Плевен . 14| 11715 |09.03.2023 Велико Желев е невинен. А вие какво си мислихте? Мъничка конспиративна теория . 15| 11525 |08.03.2023 Социологически опорки досущ като социалистически. Защо ни ги пробутват? . 47| 17157 |08.03.2023 Ревящи за паметника на Съветската армия, признайте кой и защо го e вдигнал? И се извинете на българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads