Реклама / Ads
12| 17367 |11.10.2022 ГЛАСЪТ

Взривихме Кримския мост, защо да не гръмнем и Путин? Зловещите руски експерименти с България

.
Те се ”грижат” за нас...
Провокация на Кремъл и активно мероприятие на руските тайни служби е замесването на България във взрива на Кримския мост, гордост на Путин. Това трябва ясно да се заяви от българските власти. Колкото и да проверяват българските служби, няма да открият следи, които да водят от Бургас към Грузия и прочие глупости.
 

По стара, позната схема руските тайни служби са подали „информация“ в кремълското издание „Комсомолская правда“ за „българска връзка“, където тя веднага е била публикувана. Активното мероприятие включва и докладване на председателя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин пред Путин, в който отново се споменава нашата страна. Елементарно и тъпо.

Затова реакцията на Евросъюза бе категорична, че не трябва да се приема и да се вярва на нито дума от руските „разкрития“.






Истината е, че руската армия и служби са в конфликт. Кръгове в тях воюват помежду си: едните искат ескалация на войната в Украйна и използване на ядрено оръжие, а други смятат, че трябва да се смени ръководството в Кремъл и да се търсят други изходи от ситуацията. Взривът на Кримския мост най-вероятно е дело на група за саботажи на военното разузнаване. Целта е да се прикрият откраднатите милиарди за уж непробиваемата защита на мостовото съоръжение, наливане на още милиони и мотив за активиране на бойните действия.

 

Путин е притиснат в ъгъла и това води до неконтролируеми действия на различни служби и кръгове във и около властта.

 

Какво трябва да направи София в тази ситуация? Първото нещо е да се анализира ситуацията на базата на достоверна информация и придобити от службите ни данни. Този анализ не трябва да обслужва политически интереси и интересите на политически играчи. Той трябва да е професионален и ясен. Ако е възможно. Ако имаме управници и политици със сърце, воля и независими от Москва.

Ще припомня някои съветски/руски действия през последните десетилетия, които са вкарвали България в ултра неприятни ситуации, давани са хиляди жертви, променян е пътя на развитие на страната ни.

 

Леополд Трепер, служител на ГРУ през 1936 г. пише в свои спомени след години: Българи от Коминтерна бяха посочени като заговорници, които искат да ликвидират председателя на НКВД комисар Николай Ежов. По това време Ежов бе „дясна ръка“ на Сталин в репресиите срещу неудобни на режима хора. Затова българите „набързо бяха разстреляни като зайци”. „Заговорът“ служи като повод за разправа с водещи полски, финландски, германски, френски и др. функционери на Коминтерна.

 

Властта в Кремъл няма скрупули в това да замесва България в международни скандали и с нея да си „измива“ ръцете за „мокри поръчки“ на съветските/руските тайни служби.

 

Такъв е случаят със Септемврийското въстание през 1923 г. Бунтът е организиран от руското ГРУ, оглавяват го Георги Димитров и Васил Коларов. Когато става напечено, двамата бягат през Югославия във Виена, а хиляди участници загиват или са хвърлени в затворите. През 1924-1925 г. Същият кървав експеримент на разузнавателните служби на Москва се изпробва в Естония, Румъния, Германия и дори в Бразилия. Резултатът: кръв, кръв…






Атентатът в храма „Св. Неделя“ в София на 16 април 1925 г. е идея на Москва, реализирана от българи, обучени от съветските служби. Част от мунициите са били складирани в сградата на съветското посолство във Виена.

 

През 50-те години на ХХ век в София пристига екип на съветските служби. Ръководи го лично известния ген. Судоплатов. Целта е да бъдат отстранени известни комунисти, които не били съгласни с пълната съветизация на българската държава. Стотици са привикани на „разговори“ в милицията, много от тях не излизат оттам. По-късно става ясно, че това е била генерална репетиция за намесата на Москва в Унгария през 1956 г. и кървавото потушаване на протестите срещу СССР.

 

Промиваха мозъка ми от самото детство. Но аз вярвах в строя, вярвах на ръководството (на СССР, б.р.). Сам написах молбата да бъда приет в комунистическата партия. Исках да работя за своята родина и го правех, без да жаля сили. Но убежденията ми рухнаха, когато разбрах, че нашите служби готвят ликвидирането на папа Йоан-Павел II“.

 

Това са думи на Виктор Шеймов, високопоставен офицер от съветските служби.

В едно от редките си интервюта, Шеймов обяснява, че е решил да избяга от СССР, когато се убедил, че съветските служби готвят атентат срещу папата, а целият заговор трябвало да се прехвърли на българската държава. Той научава случайно за плана по отстраняването на светия отец. Докато бил командирован в Полша, офицерът участва в среща с генерал Д.В., отговарящ за местната резидентура. В един момент в стаята нахлул полк. Соловьов, колега на Шеймов. Носел спешна грама, подписана лично от тогавашния ръководител на КГБ Юри Андропов. В нея пишело: "Проучете цялата нужна информация как да се приближим до папата“. Всички били наясно, че това означава само едно: Папата трябва да бъде ликвидиран. Указанията били атентатът да бъде приписан на българските служби, а съветските да останат в сянка.

 

Да не забравяме, че офицерите от ГРУ, обвинени за отравянията с новичок в Англия и България, са пребивавали в София неведнъж и дори има съмнения, че са били прикривани от хора в службите и прокуратурата.






Кремълската пропаганда нарича войната в Украйна „война на колективния Запад срещу Русия“. Лъжа за вътрешно употреба. Нужни са обаче все пак някакви доказателства, които да подкрепят тезата. И тук путиновата пропагандна машина решава да включи страната ни като член на НАТО и ЕС и в която има настроения на някои кръгове в подкрепа политиката на Путин. Затова е съчинена нелепата история с камиона, тръгнал от Бургас към Грузия, Армения, след разни маневри стигнал до Кримския мост и взривил се там. Тъпо до немай къде.

 

На този фон бе извършен масиран ракетен обстрел на десетки мирни цели в украински градове: университети, училища, електроцентрали, магазини…

 

Москва е ясна – тя провежда своята политика, обслужваща интересите на тамошното управление. За нас са важни проблемите в София. Преди всичко разнопосочните сигнали, които даваме по отношение на войната срещу Украйна и управленския модел на Путин. Това не е позиция, а предателство спрямо националните ни интереси. Все едно подкрепяме зловещата война, която сее смърт и разруха в независима държава. Русия използва брутално нашите слабости.

 

Докато се държим по този начин ще ни вкарат в още повокации: чрез Руски/Турски поток, АЕЦ „Козлодуй“, гласуванията за изпращане на военна помощ за Киев и пр. Руските служби не спят. Няма да е изненада, ако в един момент ни забъркат и в заговор срещу Кремъл и Путин. Както вече са правили. Време е нашите политици и служби да се събудят.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 12809 |10.10.2022 Дали ГРУ не гръмна Кримския мост? Българските медийни папагали обаче цитират само Кремъл . 51| 31393 |04.10.2022 Към президента Радев: Да си кажем, защото ни проглушава фалшиво ехо . 0| 21929 |13.09.2022 Защо в телевизиите гостуват едни и същи съмнителни досадници? . 0| 10450 |13.07.2022 На Здеховски не му дреме за българите, но защо Дончев се чуди за Винету, като знае че всичко е манипулация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads