Реклама / Ads
24| 21752 |20.06.2013 ГЛАСЪТ

Закриват държавата на „Дондуков” 2. Влиза Мусолини...

.
Мусолини в любимата си черна риза...
Всички виждат и чуват какво става при президента на „Дондуков” 2. Може да се опише, но думите все ще изглеждат безпомощни.
 
Обади ни се Емил Михайлов, строителен инженер, наш читател. Препоръча ни да пуснем някои от изявите на Бенито Мусолини отпреди 70 и повече години. Те се съотнасяли чудесно към случващото се на „Дондуков” 2. Правим го. Но преди това ще ви предложим и някои цитати от Дучето, запазени от историята. Сигурно заради случаи като този, който се развива в Президенството.

 

Бенито Амилкаре Андреа Мусолини – Дуче:

 

„Ще създадем социализъм, който ще е движение, борба, действие.”

 

„Една бомба струва повече от сто речи. Когато започне „великата социалистическа симфония, социалистите ще свирят със „стоманени инструменти.”

 

„Готов съм да обсъждам живота и мъртвото в марксизма и да приема, че марксизмът е отражение на особените условия в Англия. Буржоазията се разслоява на „консервативна   - осъдена от историята, и на - „нова, млада, индустриална и дръзка.”

 

„Демокрацията е правила. Строги правила, наложени от нас”.

 

„Който не вярва на социалистическите идеи, в желязната дисциплина и новия ред – не вярва в бъдещето.”

 

„Само когато паднеш в пропастта, можеш да се устремиш към звездите.”

 

„Ако болшинството от народа поиска война и кръв, ще я получи, защото е мнозинство.” 

 

„Фаши ди комбатименто” (теорията на Мусолини за държавата) не е в противоречие със социализма като такъв (той все пак е спорна теория и движение). Притеснява ме малко болшевизма, но въпросът е как ще се прилага.”

 

„Фашизмът е направил толкова добри неща, че викой не може да го разруши. Откакто има фашизъм, хората живеят все по-добре и щастливо. При това, за установяването на фашизма платихме малка цена – само хиляда петстотин трийсет и седем загинали. Но вижте как процъвтява Албания, например...”

 

Ето го и самият Дуче в цялата му прелест. Приликите и съвпаденията едва ли са случайни.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 133| 66034 |25.02.2013 Внимание, заплаха отвън - Москва, задкулисието или кой клати държавата . 16| 16701 |15.06.2010 Държавата срещу Маргините – предизвестен провал . 30| 10335 |24.04.2010 Наполеонови комплекси избиха на „Дондуков” 2 . 18| 8910 |10.10.2008 Синдромът цвръц или призраци в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads