Реклама / Ads
21| 8283 |14.10.2024 ГЛАСЪТ

Бойко Завоевателя. Няма как да се завладее държава, която той вече е завладял

.
Изкуството изобрази и овладяването на Турски/Руски поток...
Борисов отдавна е в категорията „класици“ с репликите си а ла Камен Донев. Ето на и днес зарадвал колекционерите на словесни бисери. "Много се смея, когато говорят за завладяна държава. То няма какво да завладееш. Кое е завладяно? В Търговище кое е завладяно? Непостроената "Хемус"?
 

И понеже споменах Камен Донев: „Сега не ги бият. Сега само мъмрят. Не можеш да мъмриш, брат, не можеш… Все едно хан Аспарух да те мъмри – не. Все едно Симеон да мъмри войниците, кога са се били на Шипка… горе, на Клокотница.“ – казва той. И нашият херой, от банкянското разклонение на рода Дуло, и той като предците пълководци...

 

На Борисов му е смешно. А на нас ни се плаче. Защото имаме различни понятия за притежание. Ние си мислим, че притежаваш нещо, което си изработил с пот на челото, заслужил  си го. А Баце го разбира като да завладееш нещо, щото ти харесва. Впечатли те нещо - взимаш си го. Затова му е смешно. Защото след него не остана нищо за завладяване в държавата.

 

Той тръгна от МВР. Завладя го и създаде там модел, който и до днес произвежда служители, на които българите нямат доверие и дори се страхуват от тях, но пък тия служители са много и са верни на власта и на който ги е назначил. Ние ги хващаме – те ги пускат, жалваше се Борисов по едно време. Но когато стана ортак с прокуратурата, нещата се успокоиха.

 

Няма и магистрали за овладяване. Борисов първо ги завладя, като ни обеща да построи нови и да ремонтира за чудо и приказ останалите пътища. Получи се обаче плячкосване. Ножици и ленти, ножици и ленти, а подире му ординарецът Нанков. В отчетите всичко е на шест, на практика - дупки, катастрофи и едни изпарили се милиарди.

 

А как да бъде завладян Турски/Руски поток, като Борисов го поднесе на тепсия на Путин и се получи руско-българско завладяване по линия на "големия брат". „… и вие сте прости“ платихме масрафа от над 3 милиарда и пак си траем, макар да сме наясно, че ни прецакаха по линия „на дружбата“.

 

Няма как да бъде превзет и българският футбол. Него Борисов парцелира с авери, от което останахме единствени, дори на Балканите, без свестен стадион и що-годе нормален отбор. Целта бе да се овладеят агитките и той я постигна. Сега обикаля предизборно и обещава нови стадиони, за да си осигури гласовете на агитките и този път.

 

Не остана и сантиметър от администрацията за завладяване, тъй като Борисов я напълни с партийни калинки, които превърнаха всяка канцелария в крепост, всяко бюро – в бомба.

 

Борисовият пълководчески талант създаде и овладя величествения ВиК холдинг, източвайки над милиард народна пара, от което над 400 селища в страната са на сух режим. В XXI век.

 

Създаде и легиона Държавна консолидационна компания, с която превзе още милиарди за специални нужди.

 

Овладя също църкви и манастири, като даваше народна пара за ремонти, сякаш са лични спестявания, след което на караминьол си целуваха ръцете с игумени и митрополити. И гледаше хитро нагоре за одобрение от единствения Му началник.

 

А какво да кажем за прокуратурата, чийто главатар допреди година се обръщаше към него с „шефе“, сякаш са улична бригада да специални военни операции. В областта на корупцията, да речем. Друг прокурор пък му рече: „Ти си го избра“, имайки предвид по-предишния главен главатар.

 

Абсурдно е да си помисли някой и за овладване на Черноморието, което беше започнало да се бетонира още преди Борисов, но по негово време плажове и китни местенца наистина заприличаха на „Люлин“ 15-а част…

 

А как само овладя финансите! Няма си банка, но банки са му задължени както путинофили на Путин. И пазят скромните му спестявания, заделяни от заплатата. А вие какво си помислихте?

 

Дори дамски сърца не останаха за завладяване, след като той се появи пред камерите и микрофоните в генералска униформа с мотиви „Версаче“. Изви се опашка от жени тип Мата Хари, за да запълнят неговите „човешки нужди“… Едни от тях се сдобиха с имоти за милиони, други заеха високи постове в държавата, трети… Не остана слива на дървото, както казват някои стари хора в Троянско.

Само че и свестен народ не остана за завладяване. Които нещо струват се оттеглиха засрамени от модела Му, а други се предадоха сами в плен. Толкова им хареса пленничеството, че дори и за тези избори социолозите Му предсказват негова победа. Защото и у нас, като при приятеля на Борисов – Путин, не е важно кой за кого гласува, а кой брои гласовете.

 

Бойко Завоевателя.

 

С девиз: Мъжко е да обещаеш – човешко е да не изпълниш.

 

Емил Азар

 

П.П. Има и леееко дразнеща новина за Завоевателя. Покрай разследването на бившия варненски подзавоевател Портних вождът от Банкя ще трябва да влезе в съда. Като свидетел, засега, за да каже, че ако има нещо нередно, той няма нищо общо с него. Може дори да не познае Портних - случвало се е с други. Но понеже и на тази територия завоеванията му са мащабни, най-вероятно ще излезе сух от ситуацията.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 21359 |13.10.2024 Бъдеще за българския футбол: Засадени картофи на ст. „Хр. Ботев“ в Пловдив, а Гонзо – продавач на чипс . 13| 7426 |12.10.2024 В Биг Брадър пишат с крака, ученици от НПМГ защитават цивилизацията – аз избрах. А вие? . 20| 8979 |09.10.2024 Защо „хобитите от Перперикон“ на проф. Овчаров не си падат по статуите от Хераклея Синтика на проф. Вагалински? . 26| 11154 |08.10.2024 Кой е българинът с бюлетина в ръка и кой – кибикът? Как тв реалити шоуто влияе на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads