Реклама / Ads
22| 40673 |18.11.2022 ГЛАСЪТ

Защо Борисов е злобен и умира от страх? Само машините или и друго го плаши?

.
Тази прегръдка не е забравена...
Борисов е сърдит. Борисов е уплашен. Има ултра лоши новини за него… от далече. Стряскат го и организираните за петък вечер протести пред Парламента. Ситуацията е на живот и смърт и трябва да се спасява. Събра спешно депутатите на ГЕРБ и търси изход от критичното положение, свързано с промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина.
 

Намери си и виновен: Радомир Чолаков, шеф на правната комисия, който се поддал на емоциите и не прекратил среднощното обсъждане на Изборния кодекс.

 

Аргументът на Борисов, че машините са „мадуровки“ – произведени са във Венецуела по американски лиценз – и никъде в Европа няма машинно гласуване издиша отдавна. Защото никъде в Европа не се купуват гласове и фалшифицират избори, както по време на неговото управление. Ни-къ-де! Изразът „купен вот“ не съществува в 90% от европейските държави, с изключение на България, Русия и Беларус. Дори в Турция Ердоган рядко прибягва до подобно погазване на закона и заради това загуби на последните избори Истанбул и Анкара.  

 

Над статуквото в България е надвиснал тъмен облак. Без хартиената бюлетина то рискува загуба на предсрочните избори, каквито очевидно се задават. Още по-тежки са прогнозите за загуба на местните избори след година.

 

Затова ГЕРБ, ДПС и БСП в тайни разговори обсъдили готовност за контрапротести, ако по призива на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ пред Народното събрание се събере многохилядно множество. Целта е да се неутрализира народното недоволство от промените в Изборния кодекс, които чез връщането на хартиената бюлетина гарантират манипулиране на вота. Депутати и от трите партии признаха за подобна договорка пред Фрог нюз.

 

Ако не успеем да блокираме протестите сега, после ще бъде късно, - било категоричното мнение на Борисов, Карадайъ и Нинова. Лидерът на движението вчера предупреди, че ако ПП и ДБ изкарат хора, то ДПС може да блокира държавата.

В пълна бойна готовност са групи от ГЕРБ, които да излязат „спонтанно“ с искания да се върнат книжните бюлетини, които били „достъпни за обикновените хора“.

 

След спешната сбирка на ГЕРБ Борисов обяви, че са готови на някои отстъпки, само и само ПП и ДБ да влязат отново парламентарната зала, която те вчера напуснаха в знак на протест срещу връщането на хартиените бюлетини, закриването на Обществения съвет към ЦИК и евентуалното закриване на район „Чужбина“. Борисов бие отбой по някои от тези теми, но без бюлетината. Дори нарече организирането на протести срещу промените в Изборния кодекс пред НС „атентат срещу демокрацията“.

 

Борисов опитва да лавира. Търси спасителни ходове. Страх го е. Той знае причините за този страх. Дали ги знаят в ГЕРБ?

 

Всеки момент прокуратурата ще започне разследване на обстоятелствата около строежа на Руски/Турски поток и заровените в него около 3 милиарда на българските данъкоплатци. Иван Гешев ще даде знак за разнищване на мащабната далавера в мига, в който се убеди, че срещу него са предоставени папки с компромати на чужди служби.

 

Градоносни облаци надвисват над главата на Борисов. В края на пътя на всеки диктатор е така.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9780 |13.11.2022 Плейлистът на Путин вече се оглавява от траурния марш на Шопен. Защо изпаднаха Чайковски и Моцарт? . 17| 23408 |11.11.2022 Господа, сериозно ли? От ”ПП няма да говори с ГЕРБ” през срещата и бялото знаме на Борисов . 13| 10137 |18.10.2022 Защо за гражданите ”да”, а за ченгетата - ”не”? Крокодилски полицейски сълзи . 25| 57763 |13.10.2022 Поканете Митрофанова в НС и ще видите, какво ще стане. Рашидов разби лицемерието на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads