Реклама / Ads
35| 8921 |31.08.2024 ГЛАСЪТ

Защо медиите и властта мълчат за горящите руски знамена в София? Московски пуч срещу етническия мир у нас

.
Това заглавие на мнозина ще прозвучи крайно. Други ще се нахвърлят, че съм американска подлога и платен „еврогейски“ (по Костя Копейкин…) слуга. Тези съм ги чувал. Но в просташката си глухота и слепота едно болшинство у нас не осъзнава, какво му се случва.
 

Два поредни дни горят руски знамена пред руския културен център на ул. „Шипка“ в столицата. Първият път младата българка Александра Милева запали знамето на страната агресор срещу Украйна и вдигна плакат „Убийци“. Храбрата българска полиция се намеси светкавично и строго, но справедливо: сложи й белезници, натовари я в кола и я отведе в съда да си получи заслуженото.

На следващия ден група българи се събраха на същото място да изразят подкрепата си за Александра. И те запалиха руски знамена, макар и такива от цветни принтери. И те скандираха „Убийци“, защото става дума наистина за убийци. Какви други са представители на власт, която досега е „произвела“ около 500 000 трупа на руски военни и около 200 000 украински военнослужещи и цивилни, включително деца?

 

Междувременно съдът се произнесе, че Александра, известна като Лекси, не е нарушила закона.

 

Но нито ред, нито дума, нито кадър в родните медии. Няколко сайта само съобщиха какво се случва.

 

За Диона, която шмърка бяло енергийно прахче в скапан клип, се изписаха десетки статии и се излъчиха часове студийни предавания и репортажи. Важно е, но някой може ли да каже с какво точно е известна Денислава Сашова от Бяла Слатина? Някакво научно откритие ли е направила? Световна награда на певчески конкурс ли е спечелила? Олимпийски медал ли е извоювала? Или е преспала с 200 мъже за час и половина и е подобрила рекорд на Гинес? Аааа, била инфлоенсърка… Това ли я прави „звезда“ по вашата скала на християнската ви ценностна система?

 

Плюя на това!

 

Страна от мозъчно осакатени обитатели. Примитиви навсякъде.

 

Имаме и друг актуален сюжет, ръчкащ съзнанието ни с остена. Като на овце. Овце сме.

 

Какво става около сараите на Доган. Това е темата днес.

Какво става, питат се всички. Ами моделът „Доган“ се разпада, това става. И не се разпада само бизнес частта, а най-вече онова, което беше негов слоган – „етническия мир“.

Моделът е наш, на турци и българи. Въпреки политиците и други, които отвън напират да се случи и у нас като в бивша Югославия и Съветски съюз. Разпад и войни.

Злото е в къщата ни. Чрез кремълските тайни служби и българските предатели, кичещи се като патриоти.

 

Искате доказателства?

 

Медийното мълчание и действията на полицията по отношение на Александра и запаленото руско знаме е последният пример. Кой изпрати полицаи да приберат брутално млад творец, заснел документален филм за войната в Украйна и за руските зверства срещу украинците? Заслужава си да чуем отговора на този въпрос.

Каква е връзката със събитията в ДПС и около Доган?

Преди година летовници и местни хора в района край Росенец сигнализираха за и недоволстваха от въоръжени рускоговорящи мъжаги, охраняващи резиденцията. Нула реакция. Не знаят ли властите, че законът забранява пребиваването на въоръжени чужди граждани на българска територия? Какви бяха тези хора, кой ги изпрати и кой им позволи да са тук?

 

Ето ви още: В интервю за сайта dzen.ru експертът по Балканите, съветник на Путин, и бивш шеф в КГБ ген. Решетников заявява неотдавна: "Ако ние продължим да побеждаваме под руските православни знамена в Украйна и нататък, българските „западняци“ няма къде да се скрият. Е, ще избягат или ще минат в нелегалност. Питам нашите български приятели: Каква мисия има българският народ? Нали всеки народ има някаква мисия. Питах и един украински офицер от тяхното разузнаване: Каква е вашата мисия? Да пеете песни? Ами и по времето на Съветския съюз пеехте песни, никой не ви пречеше. Какъв е смисълът на вашата „независима“ Украйна? На вашата България? Какъв е висшият смисъл, питам. Само един – да бъдете с Русия! И ако се наложи Русия сама ще изпълни този висш смисъл, който е от хиляда години – да бъдете и Украйна, и България с Русия. Да бъдете с нас. България за нас е клъч към Балканите. Имаме добри отношения със сръбското ръководство, със сръбския народ. Дори отлични отношения. Но врагът отделя специално внимание на България. А България е нашия плацдарм. Имаме обща морска граница. И през България влизаме в Сърбия. През България влизаме и в Гърция. Затова България за нас е много важна".

 

Такава е руската "обич" към България – плацдарм на Балканите.

 

Още по-важно става това след като Сърбия закупи  френски военни самолети, а не руски. Путин е бесен и ще търси начини да накаже Белград. България му е нужна за такова отмъщение: сръбско влияние в Скопие и напрежение със София. Гадната схема работи от години – само ние сме слепи.

 

Етнически конфликт в България би бил чудесен подарък за руския диктатор послучай годишнината от окупирането на страната ни от съветските войски на 8 септември 1944 г. Ще ни напомнят тази дата от Москва, а руската посланичка Митрофанова ще събере край себе си български путинофили я край „Альоша“ в Пловдив, я на друго място.

Голама опасност е надвиснала над нас. Съвсем реална. Възродителният процес бе престъпление, което остана ненаказано. Някои от неговите идеолози и изпълнители са живи и здрави, получават награди. 35 години моделът „Доган“ не потърси сметка на виновните, оправдавайки се, че това е работа на правораздавателните органи. Правораздавателни? В България?

Руските тайни служби са майстори на хаоса и напрежението. Особено там, където законът не е това, което трябва да бъде. И където политици, управници и високопоставени ченгета се самопредлагат за агенти на влияние. За тях предателството е лоялност към „двойния освободител“.

 

Неслучайно руски медии в момента пишат за възход на „проруски партии“ в страната ни.

 

На 19 септември 2022 г. във Фрог нюз публикувахме статията „Таен доклад: Путин разпоредил жестока атака срещу България“. Задачата е размиване на границите между война и мир, агресор и жертва, истина и реалност. Русия ще засилва непрекъснато дезинформацията, фалшификатите, лъжите, киберсаботажи. Това важи особено в периоди на предизборна кампания.

На 7 ноември 2022 г. отново във Фрог нюз излиза материалът „Любимите убийци на Путин от ГРУ атакуват България. Защо мълчат политиците ни?“ Става дума за руската хакерска група Killnet, която бе атакувала сайта на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) у нас. С чувство на гордост самите хакери обявяват това в канала си в Телеграм.

 

Днес облаците се сгъстяват над главите ни, но се правим, че ръси дъждец след големите жеги. По-лесно е да се заблуждаваме, за да не си усложняваме живота.

 

Затова ще го разберем по трудния път. И без това традицията у нас е такава – да се вярва повече на руската пропаганда, отколкото на фактите.

 

Това ще завърши лошо. Много лошо. Ако се поддадем.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6047 |30.08.2024 Вучич разби сърцето на Путин, изневери му с френските Rafale, отказва и БРИКС заради ЕС . 8| 7153 |29.08.2024 Да поздравим или убием Диона? Денислава Сашова от Бяла Слатина разкри това, което знаем отдавна . 13| 9483 |23.08.2024 Вода няма, няма и да има, но вие се дръжте! Що е геноцид и защо все на нас се случва? . 27| 7836 |16.08.2024 Руската мечка е мит, ядрени ракети няма да излетят. Когато страхът напусне руснаците, потичат реки от кръв - тяхна кръв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads