Реклама / Ads
17| 12332 |11.08.2021 ГЛАСЪТ

Злите клоуни са тук. Ние къде сме!

.
Прекрачиха се границите на търпимост към определено (странно, нестандартно, непонятно, глупаво, смешно, вредно, опасно) поведение, а в България те са много широки, разтегливи и неясни. Не е забавно, защото цялата ситуация е за сметка на българските граждани. Сбъдна се мечтата на Простака за хаос, в който да избледнеят следите на негови и ортаците му грабеж.
 

Затова се питам: такъв ли бе планът, сценарият за това, което се разиграва върху главите ни? Защото не вярвам никой от „Има такъв народ“ на Слави Трифонов да е толкова глупав, че да не проумява публичното опозоряване към което са се затичали.

 

Не вярвам да има и милиони, които да компенсират подобно поведение.

 

Тогава? Неопитност, политическа аматьорщина, дилетантство, самовлюбеност, недооценка, липса или лош анализ?

 

И се появи думата предателство. Чухме я прикачена към всевъзможни варианти за обяснение защо не се е случило това или онова. И никакво признаване на вина. Сакън, ние сме страшно умни, отговорни и морални.

 

На мен ми писна. Аман от самозвани гении и патриоти. Как не разбрахте, че от вас се иска да свършите едни важни неща: погребване модела на Борисов, Пеевски, Гешев и Цацаров. Това включва оставка на главния прокурор Иван Гешев, спиране на кражбите и корупцията поне на 40%, увеличение на заплатите и пенсиите, реформа в здравеопазването като се удари „бялата“ мафия, реформа в образованието (включително намалявне броя на ВУЗ-овете) и още няколко подобни по важност. Какво неясно има? Кое не разбрахте?

 

Часове наред в сряда парламентът се занимава с въпроси и отговори по темата „туризъм“. Важно е, но не е приоритет, защото сме на ръба на хаоса. На ръба сме да върнем Простака и глутницата му на власт. Да поднесем държавата на тепсия обратно на мафията.

 

Предавайте се едни други колкото искате. Наричайте се както искате. Но в момента предавате интересите на гражданите и обществото. Нарича се нацинално предателство. Всички, които са в парламента, участват групово в това престъпление.

 

Ако бяхме като гърците, които протестират срещу лошото погасяване на пожарите, щяхме да ви пометем.

 

Ако бяхме като французите, 250 000 от които протестират и се бият с полицията недоволни от прекалените мерки срещу пандемията, щяхме да ви пометем.

 

Ако бяхме поляци, които излязоха в над 25 града да протестират срещу закон за медиите, който ограничава тяхната свобода, щяхме да ви пометем.

 

Позволявате си да бъдете арогантни, нагли, надменни, безразсъдни, защото знаете, че българите ще псуват, ще пътуват в Гърция, въпреки пожарите, ще стискат мизерните си пенсии и ще чакат някой да прати пари от чужбина. Българите все още се оглеждат и за спасител отвън. Няма кой да ви посегне.

Може да не ви се вярва, но мисълта за възмездие и отмъщение, както яростта и омразата се трупат и в един момент – винаги неочаквано, - избухват.

 

Кризата може да тръгне в две посоки: скок в бездната на хаоса или качествен скок нагоре. Много често и двете посоки са белязани от насилие.

 

В историята на човечеството е намерил място особен персонаж – „злият клоун“. Той олицетворява абсолютното зло и е основа за възникването на жанра „хорър“ в изкуството. Той е по-страшен и от дявола, защото се крие зад ухилена маска и ярки дрехи, но превръща светлината и живота в мрак.

 

Не сте смешни вече – всявате страх.

 

Къде са в този момент: църквата, интелигенцията, учените, творците. Блудници на примирението, радетели за удобното, рицари на угодата. През турско се е чувал гласът им, днес – не. А страната е в опасност.

 

Вярвам на Кисинджър, който казва: Липсата на изход изумително бързо избистря ума. Страх ме е, че не е знаел много за нас...

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 16727 |01.10.2020 Купуват ви с 50 лева, а за курви и къщи хвърлят милиони - питайте откъде са . 40| 21432 |20.09.2020 Къде ще се крият и къде не Борисов, Пеевски и Гешев от народната любов . 87| 19779 |02.09.2020 Борисов, държава в кръв и сълзи ли си разпоредил? Къде си?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads