Реклама / Ads
0| 64420 |07.08.2022 ГЛАСЪТ

Z с два плана за нас: Или в СССР, или - кланица

.
Връщането на България към руската газова тръба е много по-важно, отколкото въобще си представяме. За Москва това ще е среден пръст към Запада: Слушкат нас, не вас. За НАТО и ЕС това ще е инкасиран ляв прав. Това е вариант А на кликата на Путин. По него работят и политически, и агентурни, и мафиотско-корупционни групи.
 

Всякакви глезотии като „меко влияние“ и „с кадифена ръкавица“ са изоставени. Действа се остро, с бутонките напред.

 

Вариант Б: Служебният кабинет не успява да прокара „Газпром“ в ролята на спасител – ясно му се вижда озъбената паст… Диверсификацията все пак се случва, въпреки мините и саботажите. Но... Това е моментът, в който Кремъл би ескалирал военните действия в Европа. Как? Като обяви няколко „аргумента“ от сорта, че България е нарушила едностранно договори и споразумения – за газ, ядрено гориво, извозване на ядрени отпадъци, нарушения на доставките през Турски/Руски поток и пр. Освен това се „оказва“, че дискриминираме руски собственици на имоти, фирми и бизнеси в България. Украински бежанци-агенти на Киев са пребили мирни руски граждани, а българските власти са си затворили очите. Достатъчни поводи за Москва да защити своите граждани и интереси. Как? Като ни удари с няколко ракети. След тях руски военни кораби и подводници ще се появят пред Слънчев бряг и Златни пясъци с насочени дула. Вече се е случвало. Русофилите ще ги посрещнат възторжено, защото такива ще са указанията от Центъра. Русия знае, че имаме немалко слаби места и ще удари там.

 

Единственото ни спасение е да си размърдаме мозъците и да проумеем най-сетне, че заплахата за националната ни сигурност е реална и идва от Северо-изток. Може някога да сме били братушки, но днес времената са други. Путин ще направи всичко, наистина всичко, за да удържи до себе си Белград и да удари чрез София Брюксел и Вашингтон. Със сигурност част от прегръдките му с Ердоган са свързани и с тези два плана, не се съмнявайте.

 

Дали ние имаме план? И да има такъв - не личи. А би трябвало. Моментът е критичен. Или продължаваме напред през бури и изпитания с цивилизования свят, или даваме заден с 40-50 години.

 

Ако досега сте се колебали, време е да вземете решение. Изправени сме пред дилемата за оцеляване на нацията, не просто пред кавга кой обича или мрази Максим Горки, Сталин и казачок. Спомнете си колко пъти в историята недостига на здрав разум ни е вкарвал в катастрофи. Тази може да е най-ужасната.

 

Отпускарски сезон е. Време за купони, почивки, запивки, забивки. Така е редно, животът е кратък. Но поне тези във властта и политиката трябва да си дават сметка какво жестоко нещо ни заплашва.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17280 |06.08.2022 Конфузните тайни за един кървав експеримент у нас, замислен в Москва . 0| 11930 |05.08.2022 Не е време за шутки: Поспели вишни в саду у дяди Вани – шифрограма към София . 0| 51109 |04.08.2022 Какво скриха родните медии покрай новата доктрина на Путин за военния флот . 0| 55853 |03.08.2022 Грешката на Радев: Можем да бъдем въвлечени във война, само, ако лудият с картечницата ни удари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads