Реклама / Ads
5| 18085 |07.01.2011 ИНТЕРВЮ

6‒ма Ивановци и Ивана: Да направим партия на Ивановците!

.
Иван (Гарелов, Илчев, Лечев, Ласкин, Алексиев, Славов) и Ивана празнуват имен ден с Frognews.bg.
 

Ивановден е най-празнуваният имен ден в България, един от най‒тачените зимни празници изобщо, отбелязва се от повече от 300 хиляди души.

Не по-малко огромен е и букетът от известните Ивановци във всяка една област на обществения и културен живот у нас. Frognews.bg разпита една малка част от тях къде и как ще празнуват, както и какво искат да си пожелаят за празника. Ето ги навръх техния празник:


Иван Алексиев, депутат от ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по околна среда и води в НС

‒ Тъй като Ивановден се пада по време на парламентарната ваканция, аз съм в моя град Поморие, затова тук ще празнувам имения си ден, съвсем традиционно с близки и приятели. Радвам се, че празникът ще мине така, защото тук зареждам батериите и се чувствам най‒добре. А когато това е така, на човек му върви и всичко друго. Пожелавам си здраве, на себе си и на близките ми, щом човек е здрав, той може да постигне всичко друго с повечко късмет и труд.


Проф. Иван Илчев, ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски”

‒ За съжаление този Ивановден ще се наложи да прекарам на легло, защото съм болен. Именно поради тази причина за празника си пожелавам преди всичко скорошно оздравяване.


Проф. Иван Славов, философ и публицист

- Няма да празнувам Ивановден по ред причини. В момента съм потънал в работа. Довършвам своите мемоари, те изцяло ангажират вниманието ми сега. Опитвам се да се абстрахирам от това, което става и най-малко предразполага към празничност. Моят принцип е оцеляването, да издържа и да запазя достойнство. Не очаквам никаква подкрепа от никой и от никъде. Аз съм един самотник, беден човек, стоик. Но както всяка година и тази ще изпъкне един списък на, аз ги наричам “Иванденчовците”, които веднъж на годината се сещат за Иван, през останало време – те не съществуват. От всички тези обаждения не повече от десетина поздравления ще приема от сърце, останалото е просто регистрация. Това, което ще си пожелая и тази година е ЗДРАВЕ.



Иван Лечев, музикант

‒ Тази година на имения ми ден се очертава як купон. Тъй като е петък и ми е празник, обстоятелствата се стекоха прекрасно‒ще свирим в „Сунгинг хол” и ще празнуваме, а по‒добро прекарване от това едва ли мога да си представя. На първо място си пожелавам здраве, което е много необходимо на моя син, който е студент в Англия, но си дойде за празниците и тук точно по Коледа някакви компании го „пострадаха”. Ужасно е, но България е страната на неограничените възможности. А освен здраве си пожелавам и сила.


Иван Гарелов, журналист

- Ивановден е своеобразен национален празник, не само защото се празнува от години и Иван е сред най-популярните български имена. А защото от далечни времена хората са били готови през зимните месеци да се отдават на заслужени човешки радости. По традиция прекравам всеки Ивановден със своя приятел агент Тенев, с когото винаги си печем прасенце. Този година за празника ще бъда в Гърция, при моя добър прител Мехалис Гарудис в Солун и ще празнувам с риба. (за манджите, с които Гарелов гощава на празника си, четете във в-к Торнадо)



Иван Ласкин, актьор

‒ На тазгодишния Ивановден ще мина първо да поздравя Иван Андонов, след което ще замина да прекарам празника при един приятел в Банско. На себе си и близките си пожелавам здраве, другото е прекрасно. Пожелавам си още да прекарвам и колкото се може повече време извън София. Аз го правя често, неслучайно тръгнахме вън от града с бебе, още когато то беше на 25 дни. Впрочем крайно време е да направим една партия ‒ на Ивановците и на ловците.


Попфолкпевица Ивана

‒ Имения си ден тази година ще посрещна в столично заведение с много почитатели и приятели. За тях ще изпея най-хитовите си парчета. На партито ще се раздават подаръци и награди за присъстващите, така че всъщност празникът ще бъде съчетан с работа, както се случва по принцип на изпълнителите.

Frognews.bg сърдечно пожелава на всички именици весел празник, крепко здраве и нека силата бъде с тях!


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 19712 |05.01.2011 М. Петреска: Все повече хора преодоляват страховете си в Македония . 50| 9986 |03.01.2011 Левон Хампарцумян: Празничният пазар e големият тест за кризата . 98| 19255 |01.01.2011 Проф. Иван Славов: Къде е българският Пиночет? . 8| 13180 |29.12.2010 Николо Коцев: Бягам от злобни и завистливи хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads