Реклама / Ads
18| 14869 |09.03.2023 ИНТЕРВЮ

Адв. Екимджиев за Фрог: Арестът на Желев е изпреварваща и прикриваща следите на големи престъпления маневра

.
Арестът на Велико Желев беше една тактическа, изпреварваща и прикриваща следите на големи престъпления маневра на прокуратурата. Целта е да се прикрият престъпления, свързани с нарушения при строителството на магистрали, каза пред ФрогНюз адвокат Михаил Екимджиев.
 

“Имам предвид, че изказванията на министър Шишков за грандиозни злоупотреби за десетки, милиони левове за липсващата настилка на магистралите, това са данни за престъпления, голяма част от които  би трябвало да бъдат разследвани от Европейската прокуратура дотолкова, доколкото пътища се строят с европейски пари.”


“Затова допускам, че фарсът, бурлеската, която вчера Гешев ни спретна е била под формата на легитимно разследване срещу Велико Желев и представляваните от него фирми и всъщност целеше да бъдат иззети всички компютри и информационни системи, чрез които Европейската прокуратура би могла да намери данни за истинските, големи престъпления извършени от приближени до властта”, каза адв. Екимджиев. 


“За да бъде извършено това претърсване и изземване, трябваше някакъв формален повод, а в случая това е обвинението за принуда. Практиката на нашата прокуратура е, че без оглед на това дали обвинението е за принуда или хулиганство, тъй като тя действа без съдебен контрол, тя може да изземе всичко”, допълни Екимджиев.


“Нали разбирате, че няма никаква връзка между лека телесна повреда и принуда, и съдържанието на десетки компютри, информационни системи и сървъри, които бяха иззети. В тях може да има информация за движението на пари, на потоци, много неща свързани с истинските, големите престъпления, чрез които приближените на ГЕРБ осъществяват грабежа на държавата през последните 10-на години” посочи той. 

 

“Това все пак е само предположение. Хипотетично, ако една истинска прокуратура, която служи на закона и работи в обществен интерес, не в интерес на мафията, би могла да действа по този начин. Има получен сигнал за принуда и нанесен побой, използват го само като повод, за да започне по-голямо разследване за големите престъпления”. 


“Вие знаете, че в САЩ навремето Ал Капоне е бил осъден не за убийства, не за контрабанда, а за неплатени данъци, т.е. от някъде трябва да се започне. Виждайки обаче какво се случва и оценявайки таланта на Гешев и приближените му да режисират водевилни сценарии, съм по-склонен да предположа първото”. 


“Аз мисля, че много бързо ще се разбере, но и министър Демерджиев твърди, че поне от два месеца прокуратурата има данни за злоупотребите, свързани с магистралите и пътищата, които са представени от МВР и ГДБОП, но няма никаква обратна връзка, което е още един аргумент в подкрепа на първото ми твърдение/”, каза адвокат Михаил Екимджиев.

 

Разговаря Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11406 |07.03.2023 Методи Андреев за Фрог: Вижда се крайно нежелание на прокуратурата да се занимава с магистралната корупция . 41| 14665 |03.03.2023 Проф. Павлов за Фрог: Спекулация е, че сме получили свободата си даром и всичко дължим на Русия . 12| 4349 |02.03.2023 Манол Пейков пред Фрог: Дарителството е лакмус за зрялостта на обществото . 7| 10287 |01.03.2023 Адв. Емил Георгиев пред Фрог: Енергетиката е Швейцария на родната корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads