Реклама / Ads
22| 11104 |22.02.2016 ИНТЕРВЮ

Ж. Ганчев: Отечеството е не само в опасност, но и в безтегловност

.
Жорж Ганчев
У нас няма кадрови потенциал за истински кандидат-президенти, такива, които светът познава и уважава, каза за Фрогнюз Жорж Ганчев.
 
- Какво се промени през последните 20-тина години, г-н Ганчев, т.е. от времето, когато за последно се кандидатирахте за президент?


- За мен нищо не се е променило. Дошъл съм да служа на отечеството си и от 26 години го правя целенасочено, постоянно и вдъхновено. Човек трябва да знае кои са най-скъпите неща в живота му, тъй като същия е обидно кратък. За мен отечеството е все още кауза номер едно!

 

- А смятате ли, че отечеството е в опасност?


- То не само е в опасност, а се намира в пълна безтегловност и може да бъде ударено отвсякъде. Това не ми дава сън. Човек трябва да е наясно какво става по света и какви са заплахите за България. А с днешна дата те са отвсякъде. Турция предизвиква Русия, а това е много опасна игра. Тръгнеш ли с рогата срещу една огромна и мотивирана бивша империя, става страшно. А цял свят разбра,че Путин върна старото имперско самочуствие на Русия. Безумство е да бъдат предизвиквани от Ердоган, за когото се съмнявам, че знае какво прави. Назначен от скандалния Ербакан за кмет на Истанбул,  в в момента същия се изживява като ГЕНЕРАЛИСИМУС, ( без основните качества и военна подготовка.) Живеем в свят, в който с една клечка кибрит може да гръмне цял континент. Благодаря на Бога, че напоследък Обама и Путин постоплиха атмосферата. Да се надяваме, че двете велики държави ще бъдат умни, мъдри и последователни. Не казвам, че непременно трябва да другаруват, но да обединят интересите е неотменно важно. Само така мирът в днешния свят може да бъде запазен. (А България е все по- дълбоко в огъня.)

 

- Обикновено, когато атовете се ритат, магаретата теглят…


- Уважавайки политиката на Стамболов, винаги трябва да държим на елементрната си  чест и суверенитет. По конюктурни причини да не се лепим като калинки към поредния „Спасител.” Трябва да бъдем умни, като ползваме елементарното си право да сме добре със всички съседи и исторически приятели. Да, малка държава сме, но сме много ценни стратегически. Нека използваме този факт, вместо да лаем срещу вятъра и повтаряме изтъркани брюкселски клишета. Не можем да се осланяме само да един хегемон, който да ни защитава, било то НАТО или стринка ми Гюрга (смее се).

 

- Но е видимо, че ние трудно се справяме с далеч по-малки проблеми, ето, че не можем да преодолеем една блокада на границата.


- Всичко се пише на нашия гръб. А помощ не идва отникъде. ЕС ни надува главата със заповеди, мониторинг-упражнения, предупреждения и тути-кванти. Още през 1995 г. От трибуната на парламента казах, че съм евроскептик, което си е мой проблем. Моляq вижте Ципрас и повече не питайте. Изобщо не ги интересува какво става или какво губи Българияq докато има блокада на границата. Затова, вместо да чакаме помощ от абсурдни посоки, трябва да си помагаме сами! Страхотно важно за нас е да имаме защитено небе. А в момента се готвим за „небесна полиция” от чужди държави?!?  Една глупава гранична ограда не можем да завършим толкова време, докато се залъгваме че можем да спрем потока, който се готви да нахлуе като стадо бизони в родината ни?!? Сега пращаме там и обруганата ни армия, все едно ще трябва да разстрелват стотици хилядите бездомници, осиротели заради последните „гео-стратегически проекти” на  някои велики сили?!? На този фон - България ще бъде като чаша китайски порцелан, който след малко разклащане ще започна да се пука по шевовете! Затова днешните ни  политици трябва да разберат и РЕАГИРАТ в полза на отечеството със всички сили и средства. Вижте какво предлага моя любимец и кандидат-президент на САЩ – Бърни Сандерс: „Засилване на националната сигурност, връщане на силата и капацитета на средната класа, трикратно по голямо облагане на милиардерите и корпорациите, които бастисват стандарта, репутацията и бъдещето на Америка”.

 

- А вие наясно ли сте с причината за забраната от страна на Турция за влизане на Пеевски и Доган там?


- Турция е бивша империя с добър национален продукт. Нашите съседи са работливи и изобретателни хора, докато сегашните им водачи са изкусни азиатски хитреци. Това е голямо предизвикателство за България. Ясно е, че един Ахмед Емир Доган е човек на службите от режима на Тодор Живков. Олигархията, произведена от тях, има полза да направи Доган ”героя” на България, спасявайки ни от какви ли не „комплоти”?!? Моят отговор на това е на Руския паметник в София, там пише „Не нам”! Спретнаха ни версиите за лошите, които работели срещу България и СПАСИТЕЛЯ Доган, който ни защитавал директно от сараите. Абсолютни смехории, на които не трябва да се връзваме. Агентът, който през 1992 наруши закона и предаде в турското посолство „оня списък”, трябва да да се черви до гроб, както и да понесе наказателна отговорност. Жалко, че СДС нямаше волята . Оттогава започна активната му корпоративна дейност, до днес акумулирала милиони. За Делян Пеевски и майка му няма насищане. В Сметната палата регистрирал 20-годишна кола и три имотчета и никоя власт не го докосва. След покупки на медии, заводи и предприятия?!? Питам КАКВО СТАВА ТУК? В каква страна живеем? Къде е народът, да потърси сметка? Къде е законът, да удари прангата ако намери нарушения?

 

- Да се върнем на кандидат-президентската надпревара. Колко ожесточена ще е битката?


- Повечето от тези хора ме интересуват колкото войната в Руанда-Урунди. Нито Първанов, нито шефът на БАН с Ренета Инджова, който награди алчния „Вселенски Патриарх” и представи книгата на Давутоглу, която настоява за ренесанса на гнилата Османска империя?!? (Все едно не сме й яли попарата 500 години?)  Какви са тези антибългарски театрални етюди, бре хора? Къде да търсим кадровия потенциал за истинските кандидат-президенти, които светът познава и уважава? Как да мълча за лицето Първанов, който през 2001 г. стана президент, защото щедро му дадох 4% от болничната си стая във Военна болница? И за благодаря, цели 4 години с Ивайло Калфин се гавреха и лъгаха да съм ставал „Амбасадор със специални правомощия”?

 

- А защо му ги дадохте впрочем?


- Заради лицето, което обслужваше Клинтън, треторазряден бракоразводен адвокат от Пловдив, който също молеше за моето рамо във вътрешните избори на СДС срещу лицето Желю Митев Желев. Това ли са истинските български патриоти, посветили  целия си живот на България?

 

- Вероятно ще има и десен кандидат в лицето на Радан Кънев…


- Нямам коментар за толкова млад човек, който има желание, но няма подготовка. Явно Иван Костов иска някой да следва заветите му. (След като ПОДКУПНО разруши конкурентния му БИЗНЕСБЛОК и спретна на българите престъпната масова и касова приватизация.) От раз - всичко строено и създадено за 45 години отиде в джобовете на шепа „Случайни хора”, подписали фалшиви договори за инвестиции, които никой не видя.

 

- Как бихте се чувствали срещу евентуален кандидат-президент в лицето на настоящия премиер?


- Аз съм ЗА. Защо не! Трябва да бъдем добронамерени. Този, който има гръбнак, който има хъс и мъжество, ако иска да защити отечеството, добре дошъл. Джентълменството е аристократизъм на духа. Аз уважавам силните партньори. Битката ще бъде интересна. Да си тури главата на дръвника, да хвърли властта и да се пребори за окастрената по   конституция позиция на ДЪРЖАВЕН ГЛАВА. Но отсега да знае, че всичко, което в конституцията не е забранено, за свободния и ренесансов негов опонент ще бъде позволено. И тогава ясно ще проличи колко много може да се промени и направи в България с ОБЕДИНЕНИ УСИЛИЯ. Не случайно Вишеградската Четворка сложи това на масата.

 

интервю на Фрогнюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 31005 |28.01.2016 Костадинов: Само революция по Ботевски ни остана вече! . 4| 12591 |24.12.2015 СЕНЗАЦИЯ! Дядо Коледа само пред Фрог: Яка ви дỳша за Новата година! . 67| 11967 |09.04.2015 Проф. Петър Иванов: Само нова партия може да доведе до промяна . 65| 14652 |16.03.2015 Ген. В. Цанков: Само камикадзе ще предаде досиетата на чуждите граждани в Комисията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads