Реклама / Ads
3| 11893 |19.06.2018 ИНТЕРВЮ

Георги Георгиев: Имаме доказателства, че прокурори са съпричастни към източването на 16 млрд. ДДС

.
Георги Георгиев
В БОЕЦ разполагаме с конкретни документи, които уличават прокуратурата и конкретни лица от най-високите етажи на нейното управление в съпричастност към схемите за източване на тези 16 млрд. ДДС в продължителен период от време. В момента обработваме и събираме информация. До дни ще я оповестим. Това каза пред Фрог нюз лидерът на гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев. Ето какво още сподели той:
 

 Г-н Георгиев, шефът на КПКОНПИ  Пламен Георгиев каза миналата седмица, че Делян Пеевски  е най-чистия човек в държавата. Това изненада ли ви?

 

Не. Антикорупционният  орган дори  доста се забави с тази констатация. Още с внасяне на сигнала от БОЕЦ съобщихме, че нашата цел е да разобличим  тази структура като поредната, служеща на мафията, а не бореща се срещу корупцията. Доста въпроси, обаче останаха без отговор. За съжаление нито една обществена медия не пожела да потърси нашето мнение като вносители на сигнала срещу Пеевски . Защото, ако не бяхме ние, нямаше да се разбере ,че Делян Пеевски  е чист като момина сълза. Навсякъде бяха цитирани думите на председателя Пламен Георгиев, че Пеевски  или е най-чистият човек в страната или има добри адвокати и счетоводители.  Кое от двете? Този въпрос остана без отговор. Второ- основната тема на сигнала беше какъв е произхода на средствата на Пеевски . И до момента нямаме отговор на този въпрос. Разбрахме, че Пеевски  е платил данъци, но това не дава отговор на въпроса откъде са му парите. Пламен Георгиев не е открил разлика между неговите приходи и разходи. Важно е да отбележа, че нашият сигнал беше срещу Пеевски , прокурор Бецова  и прокурор Стоев от апелативна прокуратура. За Пеевски  разбрахме, но за другите двама отговор няма и до момента. Доколкото разбрахме от Пламен Георгиев сигналът е приключен за три месеца. Ние сме го внесли преди пет. Защо два месеца тази информация се крие от обществото?

 

 С това не се ли изчерпват  вашите възможности да търсите истината в България?

 

На местна почва да. Но ние ще потърсим справедливост навън.  Ще пуснем жалба до Международния съд по правата на човека в Страсбург  за отказ от правосъдие в България. Ние сме сезирали по тези въпроси министерство на правосъдието, ВСС , бившето  КОНПИ , прокуратурата. И сякаш се въртим в един омагьосан кръг.

 

Миналата седмица прокуратурата съобщи, че няма виновни и за изпарилите се 16 млрд. лв. ДДС . Пореден удар срещу вас.

 

Точно така. За 16 млрд . лв . виновни ням, а вчера и днес виждаме как се тръшка едно селско кметче  за 150 лв . Така изглежда борбата с корупцията в България. Прокуратурата изрично каза по отношение на липсващите 16 млрд ., че няма каквито и да е данни за извършено престъпление. Цитирам го точно. А НАП  казва, че 16 млрд . са източени, като огромна част от тях са обявени за несъбираеми. Т. е. това е тотална щета за бюджета, за държавата и за нас като данъкоплатци. Прокуратурата е една от институциите, пряко свързани със схемите за източване на ДДС . В БОЕЦ разполагаме с  конкретни документи, които уличават прокуратурата и конкретни лица от най-високите етажи на нейното управление в съпричастност към схемите за източване на тези 16 млрд . ДДС  в продължителен период от време.

В момента обработваме и събираме информация. До дни ще кажем за това.

 

Готвите се за среща с американския посланик. По какъв повод е?

 

Става дума за една  наша инициатива, която стартирахме през май т. г. Петър Стаматов, създател на сайта „Еврочикаго ”, като наш представител, помогна за една инициатива , в която се включи и Фрог  нюз . Той внесе в американския конгрес през конгресмена Джо  Уилсън  една петиция, подписана от всички ни за възстановяване на дейността на радио „Свободна Европа”. Доколкото знаем предстои посещение  на г-н Уилсън  в България. Междувременно  БОЕЦ внесе писмо за среща с посланика по повод тази петиция. С нея трябва да се запознае и правителството на САЩ .  На всеки човек е ядно на какво  ниво е човешката и медийна свобода.

 

Ако имате възможност са среща на четири очи с американския посланик какво бихте му казали?

 

Цялата истина, че на върха на държавата стоят доказани мафиоти и престъпници. Че институциите ни отдавна са загубили своите характеристики да служат на обществото и да защитават неговите интереси. Ще му кажа, че те са се превърнали в мутренски  и мафиотски  бригади. Докато прокуратурата  и КПКОНПИ  разиграват показни акции  в стил „Цветан Цветанов”, НАП  е активизирана брутално.

 

За какво?

 

Имаме десетки сигнали за репресия-запори на сметки, блокиране на бизнеса. Това се случва масово в страната. Действа се по списък на фирми, определени за врагове от управляващата върхушка. Всичко това ще го кажем. Убеден съм, че американците са наясно. Важно е посланикът да разбере ,че има достатъчно  натрупано напрежение и съпротива срещу всичко това.

 

 БОЕЦ излезе в защита на майката на убития командос в Лясковец   Ваня Рибчева . В края на миналата година военното министерство я предупреди да напусне ведомственото жилище в кв . „Люлин. Докъде стигна  битката ви да намерите дом за Ваня?

 

Случаят Ваня е доказателство за разпада на институциите и държавата. Едва ли има нормален българин, който да не е съпричастен по този случай. Седем месеца няма решение за дома на тази жена. Всички ведомства си разменят кореспонденции, които се протакат във времето и никой не желае да разреши този случай.  А той не е свързан с разходи дори.

 

Да не би проблемите на Вана Рибчева  да са за това, че е активист на БОЕЦ?

 

Това е една от причините. Втората е, че Ваня не спря да търси справедливост за убийството на сина си Емил Шарков . Един от хората, които тя посочва като пряко отговорен за смъртта на Емо , е бившият главен секретар на МВР  Светлозар Лазаров.  В момента той  е част от управляващата коалиция. Вторият човек  е в партия „Атака”. Благодаря на всички, които ни подкрепиха в каузата ни да защитим Ваня в края на миналата година. Сега на 27 юни от 13 часа пак ще бъдем пред МС . Този път към искането да се разреши казусът „Ваня” ще поискаме и оставка на цялото правителство. То е тотално  неспособно и некадърно да решава нашите проблеми.

 

Водите и една друга битка, свързана с друг ваш член-отец Рафаил . Кажете ни за какво става дума?

 

Отец Рафаил  /Росен Стефанов/ нашумя при посещението на руския патриарх Кирил на 3 март. Беше от хората, профилактирани  от МВР . Два пъти след това беше каран да пише обяснение за това, че се изказвал негативно по адрес на патриарха и с това едва ли не го е заплашвал. Фрапиращото е, че преди седмица на отец Рафаил  му беше връчен ревизионен акт за надчет от  50 000 лв  от църквата. Той беше изгонен като игумен на Кладнишкия  манастир.  Реално там не е стъпвал от две години. Не е допускан до храма. Тогава се вдигна скандал във връзка с организираното изгонване на отеца от хора на ГЕРБ на местно ниво. Личните вещи и документи на Рафаил  останаха в манастира. Сега му се връчва този акт. Действа се подло и брутално, така както прави НАП . Идеята е да се репресират  хората. Човекът сега е поставен в ситуация да доказва разходи, при положение, че  няма в ръцете си никакви документи. Както виждате няма прошка. Мафията не прощава.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9815 |15.06.2018 Георги Мамалев: Безхаберието на държавата се харесва на онези, които искат да я грабят . 11| 9621 |13.06.2018 Георги Касчиев пред Фрог: Ядрен авантюризъм е решението на властта да строи АЕЦ ”Белене” . 2| 12109 |31.05.2018 Емил Георгиев: КПКОНПИ търси зрелище, за да оправдае съществуването си . 10| 14283 |08.05.2018 Георги Коритаров: Марешки е поставен в позиция на ”националистическа хулиганщина”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads