Реклама / Ads
28| 16439 |17.05.2023 ИНТЕРВЮ

Георги Георгиев, БОЕЦ за Фрог: Получих телефонно обаждане от Гешев с покана за среща за ”Барселонагейт”

.
Георги Георгиев, БОЕЦ Източник: Facebook
Имаше обаждане от Иван Гешев за “Барселонагейт“ след като аз го потърсих в Съдебната палата в понеделник. Инициативата на БОЕЦ за въпроси към него не е само по повод “Барселонагейт”, тя е свързана и с всички останали сигнали за пачките, кюлчетата, за които нищо не се говори, също така и по отношение на Радев и самия Гешев, за фалита на КТБ, за „ЖосиГейт“. Искам да подчертая, че това са само част от нашите сигнали.
 

Това каза за ФрогНюз лидерът на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев.


"В понеделник отидох до Съдебната палата, за да поискам лично от Гешев обяснения за липсата на резултати по подадените сигнали от сдружението. Някои от тези сигнали са от години. Като “Барселонагейт“, например. Те само го разнасят като бухалката, за да се шантажират взаимно, но нашата цел е да стигнем до истината. В Съдебната палата Гешев се скри, след което се прибрах в офиса и той ми се обади по телефона със заявка за среща, но до момента такава няма.”, разказа Георгиев.


Лидерът на гражданското сдружение поясни, че предстои БОЕЦ да обмислят какви ще са следващите им действия.


“Ние не сме медия и не търсим медийни сензации, ние търсим резултати. Сега чуваме и самия Гешев, и партийни лидери, политици, които да говорят за “Барселонагейт”, говорят за пачките и кюлчетата, но никой не споменава, че това са сигнали на сдружение БОЕЦ, на тази гражданска инициатива, за резултатите от тези сигнали какво се случва. Това сме го виждали и назад във времето. Когато има някакво напрежение по върховете, вадят някакви сигнали и се замерят с тях, но развитие няма, а ние искаме да стигнем до резултати”, категоричен е Георгиев. 


“Ако отидем на среща с Гешев, аз ще подготвя папките по всички тези проблеми - Борисов, Радев, самият Гешев. Всички сигнали по тези теми, по които ще искаме отговори", добави той. 


На въпрос на ФрогНюз, дали да очакваме по-бързи резултати по сигнала за “Барселонагейт”, тъй като и самият Гешев го спомена, лидерът на БОЕЦ отговори:


“Гешев за първи път спомена “Барселонагейт” с това име, но нас техните войни не ни интересуват. Ние тази война срещу мафията си я водим вече 10 години и не разчитаме на техните ходове, а на нашата инициатива. Ако Гешев заявява, че ще работи по тези дела, то нека видим резултатите, обвинителните актове.”


“Вчера внесохме искане до ПП-ДБ искане те да изискват от парламентарната трибуна оставката на Борисов, тъй като той е един от виновниците Гешев да бъде на власт.”


“Борисов, Цацаров, след това и Гешев превърнаха прокуратурата в тази мутренска бригата, която е тя в момента. Ако влезем в режим на пасивни наблюдатели, те отново ще се договорят. Мафията има силни инстинкти за самосъхранение и след подобни трусове, предполагам вече са в ход процесите на договаряне и предоговаряне.”, каза Георгиев. 


“В момента БОЕЦ подготвя и следващите сигнали, с конкретни данни за корупция. Като в тях е включен и Борисов. Ако чакаме, няма да се случи нищо, просто всичко ще утихне с времето, ще взривят нов скандал, за да изместят темата. Искам да направим една уговорка, тук добри няма. Това, че Гешев, сега, след години ще свие чадъра на Бойко Борисов, евентуално, и ще повдигне обвинение по някой от нашите сигнали, не означава, че той не трябва да носи отговорност по извърпените от него престъпления", категоричен е лидерът на БОЕЦ.

 

Разговаря Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4560 |27.04.2023 Игумен Никанор за мощите на св. Георги пред Фрог: Тази десница има много случаи на удивителни изцеления . 9| 5468 |18.04.2023 Адв. Емил Георгиев пред Фрог: Псевдореформа в съдебната система ще запази статуквото . 10| 9265 |22.03.2023 Георги Касчиев пред Фрог: Оправдано е решението на правителството за руските части за АЕЦ ”Козлодуй” . 7| 10234 |01.03.2023 Адв. Емил Георгиев пред Фрог: Енергетиката е Швейцария на родната корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads