Реклама / Ads
0| 10203 |27.02.2022 ИНТЕРВЮ

Кметът на Терновка, Николаев пред Фрог: Болниците ни са пълни. Руснаците стрелят без всякаква причина

.
Олга Колот Източник: Личен архив
”Ситуацията в Терновка е ужасна в момента. Там и в Николаев вървят танкове, бомби, всички са в мазетата, сирените звучат постоянно. Много е страшно. Руснаците са наистина много. Загинали има и много са ранените. Нашите болници са пълни, но не знаем точния брой на жертвите.” Това разказа пред Фрог нюз кметът на квартал Терновка в град Николаев и директор на българското неделно училище “Иван Вазов” Олга Колот. От 11 хиляди жители на квартала близо 6 хиляди са българи.
 

Ето какво още разказа тя:


“Между Николаев и Терновка (бел. ред. кварталът е краен) има два моста и през тях не може да минава техника. Всеки момент очакваме руснаците от Крим и се твърди, че имат много военна техника. Преди половин час пристигнах в София, за да оставя сина си при дъщеря си и ще се връщам в Украйна. Обстановката по пътя беше ужасна - пътувах 3 дни. Майка ми остана в Украйна и заради това съм наясно какво се случва там. Не знам още колко ще издържат хората. 


Руснаците стрелят без всякаква причина  - ако някой се движи по пътищата, те стрелят. За тях няма спиране, не гледат дали са цивилни, или военни. Това е война, която е без никакви правила за човечност. 


Град Николаев е подготвен за евакуация, има бомбоубежища, хората се крият по своите мазета също. Има много доброволци, които носят продукти и т.н. Има достатъчно храна.


Засега няма зверства върху жени и деца, но ако това не спре скоро, всичко е възможно, те са като фашисти. Майка ми е рускиня, а сега седи и трепери в Украйна. 


Руските медии твърдят, че само в Донецк и Луганск има военни действия, не - в Киев е ужасно, имам много познати там и е нещо страшно. Те изобщо не излизат. Няма го - старият, древен град."

 

Мира Ереева

 


.

Реална карта на руските удари, събудили хиляди украинци в 4 часа сутринта на 24 февруари

Източник: Олга Колот

.

От центъра на град Николаев, 26 февруари 2022 г.

Източник: Олга Колот

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5594 |27.01.2022 Кметът на Русе: Решихме да изградим фотоволтаични системи . 4| 9921 |25.01.2019 Кметът на Божурище Георги Димов отговаря: Стоп на фалшивите новини за продажбата на 80 дка земеделска земя . 10| 17146 |21.01.2019 Георги Димитров: Кметът на Божурище продава тайно общинска земя за 1.68 лв./м2 . 37| 13743 |20.10.2014 Кметът М. Йосифов от затвора : Продажни магистрати ме смазаха невинен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads