Реклама / Ads
17| 35255 |02.02.2017 ИНТЕРВЮ

Красимир Райдовски: Разликата между ”Борисов” и ”Герджиков” е само в имената

.
Красимир Райдовски
Не знам какви са първите крачки на служебното правителство и дали има такива. Някой разбрал ли е, какви са му първите крачки на служебното правителство?! Герджиков беше председател на Народното събрание, може да бъде за два месеца и премиер.
 
За два месеца каква ревизия може да направи служебното правителство? Така започна интервюто на Красимир Райдовски пред Фрог нюз за служебното правителство.

- Г-н Райдовски, много хора възлагат големи надежди на служебното правителство. Може ли за два месеца то да реши проблемите на България? Може ли да се направят ревизии, за които по студиата непрекъснато се говори?


- За два месеца не може да се разбере, откъде изгрява слънцето. Има и нещо друго, като смениш шефа на дадена структура, той ли прави ревизиите? Ревизиите се правят на изпълнителско ниво. През тези шест години тези, които досега са управлявали, нали на всяка изпълнителска позиция са сложили свои верни хора. Първо - за два месеца няма технологично време да направиш ревизия. Освен това ревизия се прави на база на достоверна информация. Кой ще я даде на служебните министри тази информация? А и за два месеца какво може да свършиш? Ако допуснем, че има извършени някакви престъпления, то трябва да се тръгне оттам, да се види кое как е направено. Хубаво де, нещо, което е правено в продължение на шест години, може ли да се установи за два месеца или 60 дни?! Това са приказки за идиоти! Свикнали са, да ни гледат като идиоти и ние седим като говеда и се радваме, че тия ей сега ще видиш какво ще направят и какво ще стане. Нищо няма да стане! Кое е по-различното между тези и онези? Не виждам никаква разлика. Разликата е само в имената.

- Е, хората имат и други очаквания. Може работата на  служебното правителство на премиера Огнян Герджиков да продължи повече от два месеца?

- Има други очаквания. И очакванията са служебното правителство да удължи работата си още два-три месеца. Може да не се състави правителство и те да продължат, защото няма кой да поеме отговорност. И тогава  ще има някой и друг месец да свършат нещо и за себе си. Защото в крайна сметка мотивите на всички са чисто лични. Нека сравним социалните елементи на всяка една партия. Да виждаш някъде разлика, няма разлика. Всичко в името на човека, но ние знаем кой е Човека, като в един виц от времето на комунизма. И в крайна сметка идеологията се изразява единствено и само в парични знаци. Не вярвам вече в България  има идиот, който да вярва, че всичко това , което се върши, да се върши за друго, освен за пари.

- В публичното пространство все повече се коментира, че единственият спасителен път за България след изборите на 26 март, е коалиция между БСП и ГЕРБ. Може ли да стане това?

- Не вярвам да преодолеят и личната си неприязън във взаимоотношенията. При всички тези категорични декларации от ГЕРБ и БСП, да направят такова нещо означава, да сринат и малкото, което им е останало от авторитета. Правителството на ГЕРБ е класика в своята непоследователност. Той е последователно единствено в своята непоследователност. И това се доказа през годините, категоричен е той.

- Г-н Райдовски,  какъв е вашият коментар за първите дни и стъпки на новия президент Румен Радев? Различни са мненията на политици и журналисти за неговото първо посещение в Брюксел?

- Президентът Радев е на километри пред Плевнелиев. Къде ще ги сравняваме? Каквото и да направи Радев, винаги ще има хора, които са "за" и винаги ще има хора, които са "против" по някаква своя логика - била то идейно-политическа или друга меркантилна позиция. Нали знаете, че е трудно на всеки да се угоди, пък и не е нужно да угажда на когото и да било. Ако беше отишъл , например, първо във Вашингтон, щеше да питат защо там, а не в Москва. Ами....Той решава къде да отиде, това е президентът... Такива наши измекяри коментират и Тръмп.. Дреме им и на Тръмп , и на Путин, какво говорят у нас за тях. Двамата не знаят къде е България, те правят оценки на Тръмп и на Путин. Само си чешат езиците по разни телевизионни и радио студиа. Моето мнение е, че за разлика от Плевнелиев, Радев се държи мъжки.


Интервю на Красен Бучков
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5984 |02.02.2017 Само във Фрог: Полицайка въртяла бизнес -мигранти срещу крадени коли . 4| 7354 |01.02.2017 Само във Фрог: Готви се тотална чистка в земеделското министерство . 1| 6202 |31.01.2017 Адв. Ботев за Фрог: Прокуратурата не разследва, а готви избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads