Реклама / Ads
0| 15110 |18.08.2022 ИНТЕРВЮ

Лидерът на БОЕЦ: Областният на Видин се скри в кенефа, кметът на Кюстендил зад секретарката си. Позор!

.
Георги Георгиев от БОЕЦ
Такова нещо не ми се бе случвало. Днес областният управител на Видин Огнян Асенов избяга от въпросите ми и се заключи в тоалетната. Кметът на Кюстендил пък се скри зад секретарката си. Върви масова чистка на експерти в държавната администрация. Провежда се пълзящ преврат на зелените чорапи.
 

За това алармира пред Фрог нюз лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев. Ето какво разказа той за днешното си неочаквано и необичайно преживяване: 

 

Г-н Георгиев, днес сте имали необичайно преживяване в областна администрация - Видин. Защо бяхте там и какво ви се случи? 

 

През последните дни бяхме заляти със сигнали за масови уволнения на хора, които са експерти - основно юристи в държавната администрация. Вчера на един юрист на  областната  управа във Видин, малко преди края на работния ден - около 15, 30 ч., му връчват заповед за уволнение.  Държа да подчертая, че в случая говорим за хора, които не са политически оцветени. БОЕЦ реши да даде гласност на тези процеси.

 
Как го направихте?

 

Тази сутрин отидохме директно при областния управител на Видин Огнян Асенов, за да го попитаме очи в очи защо толкова брутално се махат хора с опит. Влязох и пуснах лайф. В момента, в който ме видя, той отказа да отговори на въпросите ми. След това  избяга по коридора и се заключи в тоалетната.

 
Вие какво направихте?


Останах сам със секретарката му в кабинета. След това минах през всички стаи, за да се уверя, че не е там. А то какво се оказа - влязъл в кенефа и се заключил. Не исках да влизам след него. Затова не знам със сигурност дали беше се “приютил” в мъжката или женската.


Всичко това говори за много притеснителен процес, нали така? 


Да, тук става дума за процес на превземане на държавата чрез смяна на представители на държавната администрация.  В ход са масови уволнения и чистки. Тук не говорим за калинките на ГЕРБ и ДПС, защото те са по местата си. Тях никой не ги закача. Касае се за отстраняване на работещите хора, експерти, които не се интересуват кой от коя партия е, а просто си гледат работата. По всичко личи, че предстои дълъг мандата на служебния кабинет на  президента Румен Радев.  А това  означава дълбоко окопаване и връщана на статуквото на ГЕРБ и ДПС на власт. 


Откъде правите извод за това? 


 Видимо е от тези масови уволнения, за които говоря. Много срамна ситуация. Досега такова нещо не ми се бе случвало.


Смятате ли да продължите да питате въпросния областен управител за действията му?  


Този човек идея си няма какво го очаква. Разбира се, че ще продължим с нашите действия, като му потърсим сметка за тази мерзост, която сътвори. Тук не говорим за чувал картофи да го преместиш от едно на друго място. Става дума за живи хора, за съдбата им, за семействата и близките ми. А този областен управител и такива като него са сложени временно на високите постове. За съжаление, те се оказаха едни изпълнители на мръсни поръчки. 


Не сте ли краен?


Не.  Какво според вас означава да бягаш от гражданите, да не можеш да обосновеш уволненията, да се криеш в тоалетната. Кой постъпва така?!  Ако това е твое решение - излезе и кажи защо си го взел. Бягството означава, че изпълняваш нечия друга воля. И че махаш читави хора по списък. Какво като си областен управител. Ще взимаш 10 000 лева два-три месеца и си заминаваш. Този човек трябва незабавно да си подаде оставката. Той е пешка в нечия игра. 


Какъв е бил преди това г-н Огнян Асенов? 


Бивш милиционер, оглавявал е областната дирекция на полицията във Видин. Представете си какви ги е вършил тогава! Забележете, че на ръководни длъжности в момента се назначават бивши военни, фатмаци, ченгета. Това е пълзящ преврат на зелените чорапи. Тези хора превземат властта незаконно, макар, че  не са избрани от народа .  Ако така ще действат, нека да кажат коя партия е зад тях. 


Знаете ли колко експерти са уволнени?


Само за последните дни във Видин са махнати 4 човека. На национално ниво са над 200. Обаждат ни се отвсякъде -  Видин,  Пловдив, Стара Загора, Сливен и т. н.  Хората се чудят в тази скъпотия как да живеят и какво да правят. Това е безобразие. И накрая ще ми се криеш в кенефа. Позор! 


По ваш сигнал бе прекратен договора за превоз на пътници между Кюстендил и София. Разкажете ни повече за тази битка, защо я започнахте?


Договорът на община Кюстендил с “Юнион Ивкони” бе прекратен по наш сигнал и настояване. Оказа се, че те печелят обществена поръчка за превоз на пътници, тъй като в техническата оферта са посочили, че автобусите им са “Евро 6”. Така успяват да отстранят конкуренцията.

 
Какво се оказва на практика?


В действителност по линията се движат не ултрамодерни рейсове, както “Юнион Ивкони” са посочили, а 24-годишни  гробници със счупени стъкла. Повечето пътници са по-млади от рейса. Странно как общината класира тази фирма на първо място. Ясно е, че става въпрос за договорка. 


Защо сте подозрителен?


Защото министерство на транспорта сезира кмета за това, но той не предприе нищо. 


Вие отидохте при него, доколкото зная?


Да, но и той се скри зад секретарката си. Какви мъже само! Ще продължим да ровим случая, защото е важно да разберем сега какви ще бъдат санкциите за транспортната фирма.  

 

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 18471 |16.08.2022 Доц. Петър Чолаков пред Фрог: Янев може и да не хване влака. При БСП и ИТН драмата ще е голяма . 0| 19520 |10.08.2022 Евгений Кънев пред Фрог: Служебното правителство договаря нещо с ”Газпром” и изчаква за танкерите. Радев със знаци за връзки с Москва . 0| 16515 |05.08.2022 Експертът Иван Хиновски за Фрог: ”Газпром” има силни лобистки интереси в България - експерти, имиджмейкъри, депутати . 0| 22810 |02.08.2022 Експертът Васил Начев за Фрог: Ще се съдим с ”Газпром”! На 19-и трябва да потвърдим офертата за танкерите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads