Реклама / Ads
0| 3164 |04.06.2024 НОВИНИ

Скандално уволниха шефката на поземлената комисия в Асеновград - била член на РИК !

.
Ваня Костадинова, Кристиан Гьошев
Директорът на Областната дирекция "Земеделие" - Пловдив уволни началника на Общинската служба "Земеделие"-Асеновград Ваня Костадинова. В уволнителната заповед е записано, че Костадинова е освободена, понеже е зам.-председател и член на Районната избирателна комисия - 17 Изборен район-Пловдивски и не е уведомила Директора за това в нарушение на чл.27 от Закона за държавния служител /ЗДСл./ В чл.7 ал.2 от същия закон обаче няма такова основание като пречка за заемане на държавна служба.
 

Директорът Личев се е задоволил единствено да посочи този законов императив, но не и конкретния текст, който уволнената е нарушила.

 

Като класическа злоупотреба с права, коментира случилото се адвокатът на уволнената Кристиан Гьошев. Той заяви, че делото вече е в Съда и чака да бъде насрочено. Гьошев каза още, че по негова информация Костадинова е била извикана от Директора, като е била подканена сама да напусне поста до 16h на въпросния ден, понеже в противен случай министърът щял да уволни него. След като тя е отказала е последвало въпросното уволнение.

 

Адвокатът заяви още, че непосочването на конкретният нарушен законов текст, нарушава правото на защита на клиента му и Съдът може да отмени заповедта на формално основание, поради липса на мотиви.

 

В началото на т.г. Костадинова беше наградена именно от Ангел Личев за постигнати високи резултати. Същата има две деца - на 1 година и 10 месеца и на 16 години, но ЗДСл. не и осигурява закрила при уволнението, както е в Кодекса на труда. Тя е и синдикален лидер, но това също не е било законова пречка от формална страна да бъде уволнена.

 

Ваня Костадинова беше уволнена преди няколко години от Кмета на Асеновград Христо Грудев, но адв.Кристиан Гьошев отново и спечели делото и я възстанови на работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3763 |04.06.2024 Kонтузия спря Джокович, оттегля се от "Ролан Гарос" . 5| 2657 |04.06.2024 Литва - държавата мечта за живеене на младите в Европа. Какво се случва в бившата съветска република? . 11| 3462 |04.06.2024 Проблемът стана още по-дебел: Главчев призна за натиск от Сърбия и Русия за Сребреница . 4| 2818 |04.06.2024 FactCheck: Кой плаши с война между Русия и НАТО и как използва този страх?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads