Реклама / Ads
16| 11058 |28.08.2012 ИНТЕРВЮ

Матей Казийски: Съжалявам, че пропуснах Олимпиадата

.
Матей Казийски даде интервю за най-големия волейболен сайт sportrentino.it след края на първата седмица от подготовката на Трентино (Тренто) за новия сезон. Капитанът на световния клубен шампион говори за предстоящия сезон и за бъдещето си в националния ни отбор.
 

- Г-н Казийски, как се чувствате в тази фаза от подготовката?

- Добре, свършихме доста работа до момента. В личен план мога да кажа, че съм доволен от подготовката. Знаете, че при мен нещата са малко по-различни, защото за първи път имах възможността да си почина добре през лятото. Да се надявам, че ще запазим този ритъм до края на подготовката ни.

- Чувствахте ли се някак странно по време на тези почти два месеца почивка?

- Да, определено. Това е нещо, което не помня откога не ми се е случвало. Но съм доволен, че мога да започна сезона след една по-различна подготовка.

- Явно лятото не е преминало, както сте очаквали...

- Да, така е. Националният ни отбор се класира за Олимпиадата и аз очаквах да играя, но нещата се развиха по друг начин.

- Съжалявате ли, че пропуснахте това голямо състезание?

- Да, разбира се. Но идеята беше да се постигне нещо, което за мен е по-важно.

- Как видяхте олимпиадата като зрител? Какво ще кажете за финала между Бразилия и Русия?

- Много интересен и емоционален мач. Вече виждахме как бразилците побеждават, но в крайна сметка руснаците направиха такъв обрат и спечелиха този почти изгубен финал.

- Ще се върнете ли в националния отбор?

- Това е нещо, което трябва да се преценява тепърва. В момента мисля за предстоящия сезон с Тренто, но ще видим какво ще се случи, когато дойде време и за националния.

- Започва новата кампания на Трентино (Тренто) и отново ще преследвате титлите от петте състезания, в които участвате. Тази година по-лесно ли ще бъде заради липсата на турнири за националните отбори?

- Да, със сигурност ще имаме повече време - няма ги всичките тези квалификации, световната купа. Надявам се да се възползваме максимално от по-добрата програма. Ние трябва да бъдем готови да играем на много високо ниво от самото начало, защото ни предстои мачът за Суперкупата на Италия.

- Откъде идва този ваш постоянен глад за победи?

- Винаги съм казвал, че е свързан както с моя характер, така и с глада на съотборниците ми. Всички момчета в отбора искат да побеждават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 23784 |16.08.2012 А. Ковачев: Да си българин в Македония, е удар в сърцето на концепцията за македонска нация . 173| 25720 |06.08.2012 Д. Горчева: В България радикален ислям няма, но ДАНС ще ни го докарат . 48| 17063 |25.07.2012 А. Богданова: В митниците ще настане хаос, завалят ли оставките . 48| 21135 |02.08.2012 Л. Младенов: В Македония се осъзнават, страхът се пречупва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads