Реклама / Ads
35| 38297 |08.07.2020 ИНТЕРВЮ

Методи Андреев за Фрог: Написах на Борисов, че Доган е Capo di tutti capi на Боса

.
Методи Андреев
Написах на премиера Бойко Борисов, че Ахмед Демир Доган е Capo di tutti capi* на Боса. Премиерът не ми отговори. Това каза пред Фрог нюз бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев. Вижте какъв есемес е пратил и на председателят на парламента Цвета Караянчева:
 

 Г-н Андреев, как ще коментирате грозните сцени, които се разиграха вчера пред летните Сараи на Ахмед Доган в  парка “Росенец”?  


Вчера се почувствах страшно унизен. Досега ме беше срам, че премиер на България е Бойко Борисов. Сега вече съм унизен, че премиер е Борисов. Унизено бе моето национално самочувствие на български гражданин на държава, която е член на ЕС и НАТО. С очите си всички видяхме грозната истина. Видяхме, че на Изток, България не граничи с Черно море, а  граничи с Ахмед Демир Доган. Разбрахме, че България е пробита държава. Държава, която не притежава и няма суверенна собственост и влияние върху собствения си черноморски бряг. Видяхме български граждани как не могат да стъпят на нашия български бряг, представляващ публична държавна собственост. Това означава, че държавата ни, ако някой си е мислел, че съществува, вчера тя приключи. Свърши надеждата на хората, че има българска прокуратура. 






Защо включваме в негативния списък и държавното обвинение?


Защото ако имахме българска прокуратура, а не доганова, пеевска, руска, тя трябваше на секундата да се самосезира и да разследва защо български граждани не могат да стъпят на това парче от българската земя. Прокуратурата трябва да провери законно ли е направен този Сарай, законни ли са сделките и на какво основание е преграден общински път? Защо зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас се прави на ударен с мокър парцал и обяснява, че това бил поземлен имот и незнам си какво.  Тоест имаме въпиющо беззаконие. В тази част от българската територия ние имаме суспендиране на българската Конституция. По същата логика защо ние българските граждани не можем да окупираме нашата си собствена българска територия и да я отнемем отново от тези мутри и гавази на Ахмед Доган? 


Видяхме, че на място отиде полиция. Смятате ли, че реакцията на униформения беше адекватна, като поиска личните карти само на Христо Иванов и хората му? 


 С това се видя и унизителното положение на българското МВР. Полицаят искаше да се легитимира Христо Иванов. Ноторно известно е, че той е бил министър на правосъдието. Този полицай е длъжен да знае този факт и да го познава.  Този полицай не обърна никакво внимание на въоръжените мъже. Забележете, те бяха тежко въоръжени. Тези препаски, чантички, в тях има автомати “Узи”. Полицаят не им обърна никакво внимание, все едно не съществуваха. Те нямаха отличителни знаци, баджове, униформи. Бяха облечени по един непринуден, мутренски начин. Този български полицай не намери в себе си достойнство да поиска тези гардове поне да се легитимират. Той постави в неравностойно положение българския гражданин Христо Иванов и гражданите, които охраняваха по неясна причина от други български граждани този част от плажа.  Трябваше към двете страни да се подходи по еднакъв начин - да поиска летимация на всички в спора. 


Как си обяснявате неговата едностранна активност?


С това, че шефът на МВР Младен Маринов се спряга, че е заигравал с други отбори от бившите мутренски времена. Окончателно ме срази това как един от гардовете издърпа българското знаме и го захвърли като ненужен парцал на нашия общ български бряг. И забележете - от вчера има пълно мълчание на всички институции. Президентът мълчи, Бойко Борисов мълчи, Цвета Караянчева мълчи, няма да казвам как, защото не искам да влизам в стилистиката на премиера. След силния емоционален стрес, реших вчера да напиша есемес на Караянчева. 






 Какво и написахте?


Вярно, че сега е модерно да си казваме личната кореспонденция. Не обичам да го правя, но в този случай, аз ще го кажа, защото не получих отговор. Видях, че есемесът ми бе прочетен, в момента в който го пуснах на Караянчева.  Тя беше онлайн. Та аз й написах следното: “Държавата се управлява от Бос с мутренско, комунистическо и сикаджийско минало. А Капо ди тути капи т. е началник на Боса, е Ахмед Демир Доган от село Дръндар с отвратително десарско минало. И вие претендирате, че сте граждани за европейско развитие. Не, вие сте пионки на мутро-комунистическата мафия, завладяла държавата ни. Нали не можехте да понасяте ДПС? Ами като председател на НС  предизвикай съответната реакция на българския парламент за поругания ни трибагреник”. Отговор няма. Но рано тази сутринта в 6,30, когато обича да става българският пример, му пратих есемес. 


На него пък какво написахте?


И на него му написах това, което мисля. Понеже също нямам отговор, ще ви кажа какво съм пратил. Написах така: “Срамота! Ако министър председателят е Бос, какъв трябва да е Ахмед Демир Доган, след като неговите гавази са окупирали публична държавна собственост и на нашия български бряг си позволяват да поругават националното ни знаме? Явно в отнетата ни държава Доган е Капо ди тути капи. Т. е началник на Боса и затова му е позволено да се разпорежда с нашия български бряг. 


А защо не писахте и на президента, след като той също мълчи?


Ако имах неговия номер, щях да му пратя. Но защо мълчи?  Не е достатъчно да се извиняваш, че една комисия решава кой да бъде охраняван. Президентът има ход. Той трябва да види тези охранители, дали са от НСО. И ако това е така, защо се държат като мутри? Защо тези гардове поругават флага ни? Най-малкото това обяснение дължи Румен Радев на обществото ни. Защото в крайна сметка той може да не влияе върху лицата, които се охраняват, но може да поиска тези гардове да бъдат осветени и уволнени заради начина, по който се държаха. В едно е права Татяна Дончева, че няма как да се справим с тази мафия, ако се разхождаме само по Ларгото. Искат се твърди действия на гражданското общество. Така както вчера сърбите показаха как се защитава гражданска територия. А ние тук трябва за защитим своята си територия. Случилото се вчера на “Росенец” е пробив на националната ни сигурност. 


Защо го определяте по този начин? 


Защото частен субект  владее част от нашата неприкосновена българска граница. И ние чакаме да влезем в Шенген. Е как ще влезем в Шенген, след като България е пробита държава?! И искам накрая да попитам: Къде са тези големи патриоти, коалиционни партньори на ГЕРБ? Къде е Валери Симеонов, Красимир Каракачанов. Къде е техният низвергнат другар Волен Сидеров? Нали те са  патриоти? Как те възприемат поругаването на свещената ни българска граница? Как възприемат факта, че на Изток България граничи не с Черно море, а с мутрите на Ахмед Демир Доган? Ще продължат ли да подкрепят ГЕРБ, която доведе България до нова национална катастрофа? Защото след огромната ширеща се корупция, виждаме национално предателство. Да позволиш частна фирма да окупира българска неприкосновена територия! Прокуратурата трябва да заведе дела с най-тежката част от НК спрямо виновните.






Борисов отказва да коментира записи, снички, сега и случилото се на "Росенец". Как си го обяснявате? 


Поведението на Борисов е нагло. Какво ще каже за записите и снимките, това си е негов проблем. Няма да приема за чиста монета неговия отговор, защото все пак той е заинтересована страна. Но когато става въпрос за национална сигурност, той е призван по Конституция да се погрижи за  сигурността на държавата. Тук няма място за каквото й да е политиканстване. Мълчанието на Борисов показва, че  е гузен.  Той знае много добре какво се случва и оттук нататък за нищо не трябва да му вярваме. Само твърди действия за изгонване на тези окупатори от българската неприкосновена територия мога да върнат отчасти срутилото се дорерие към европейските граждани за развитие на България.

 

Интервю на Катя Илиева

 

====

* Според Уикипедия "Капо ди тути капи" (от италиански: Capo di tutti capi, буквално „Глава на всички глави“) е титла, използвана в медиите и правораздавателните органи за най-влиятелния лидер на сицилианската или американската мафия, който има голямо влияние върху цялата организация.

* "Добро утро, Бос" стана крилата фраза, след като русенският бизнесмен Пламен Бобоков призна, че се е обърнал по този начин към министър-председателя Бойко Борисов в чат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 13343 |07.07.2020 Д-р Георги Тодоров за Фрог: Лекарството срещу коронавирус ивермектин уврежда тежко черния дроб . 18| 14328 |07.07.2020 Адв. Веселина Кирилова първо пред Фрог: Либийският собственик спечели ключово дело по казуса ”БАДР” . 25| 15355 |25.06.2020 Д-р Георги Тодоров пред Фрог: Скандално е, че готвят задължителни тестове за хората със СПИН и техните контакти . 19| 34055 |24.06.2020 Бойко Атанасов пред Фрог: Пепи Еврото е господар на прокуратурата. Гешев дължи на него поста си на Обвинител №1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads