Реклама / Ads
6| 9377 |14.08.2018 ИНТЕРВЮ

Методи Андреев: Митьо Очите е търсен на избори от различни политически сили

.
Методи Андреев Източник: БГНЕС
Дейността на Митьо Очите е обслужвала задкулисието. Той е бил силен, защото задкулисието е било с него, а то се състои от прокурори, съдии, политици, общински съветници. Как ви се струва, ГЕРБ управлява по морето общинските съвети, а Митьо Очите да няма връзка с тях?! Това заяви в интервю за Фрогнюз Методи Андреев, депутат от 43-тото Народно събрание.
 

Г-н Андреев, от няколко дни системата на търговския регистър не работи, дали според вас, проблемът е технически или става дума за умишлен пробив в нея?  

 

Ако ние бяхме като румънците, нямаше да се чудим дали търговският регистър е ограбен или не. Дали Румен Андреев се е самоубил или са го самоубили и МВР крие истината. Румънците застават срещу тежката държавна корупция, а България я търпи. България е проядена от корупция, която достигна до неочаквани висоти при управлението на трите прасета. Не можем да приложим румънския модел, защото ние сме „не народ, а мърша”. Гледах репортаж за едно румънско момиче, което работи в Канада, и си е взело отпуск, за да отиде в Румъния да протестира срещу корупцията.

 

Акцията срещу Митьо Очите успех на службите или изпълняване на политическа поръчка от тях, както твърдят някои политически анализатори?

 

Митьо Очите няма как да създаде голяма групировка, която 10-20 г. върши по морето престъпления – принуждава дребният и средният бизнес да си плащат за спокойствието, и да няма покровители от властта. Интересно е дали е рекетирал големите хотелиери като Диневи, Арабаджиеви, Златеви. Не случайно задавам този въпрос.

В началото на 90-те години бяха създадени мутрите от ДС. В книгата на Светослава Тадаръкова „Кристника и силните” Димитър Иванов – Гестапото заявява, че мутрите са създадени от органите на ДС с две основни задачи – първата е да канализират потоците на пари от така наречения скрит транзит – на него се възлага охраната на контрабандните канали на бившата ДС и мръсната работа. Втората задача на мутрите е да тормозят зараждащия се среден и дребен бизнес и да го направят неперспективен, за да откажат хората от тяхната инициативност. Най-голямото престъпление на прехода е, че не създаде стабилна средна класа. Именно затова питам дали Митьо Очите рекетира бизнесмените, свързани с властта.

 

В последните месеци се нагледахме на приемане на закони, които облагодетелстват едрия бизнес и принуждават едри и средния бизнес да се откажат да работят или да се продадат на едрия на безценица. Такъв закон е за бензиностанциите, който бе приет под предлог, че ще бори сивата икономика. Ще прокарат и закона, облагодетелстващ Домусчиев.

 

Дейността на Митьо Очите е обслужвала политиката на задкулисието. Той е бил силен, защото задкулисието е било с него, а то се състои от прокурори, съдии, политици, общински съветници. Как ви се струва, ГЕРБ управлява по морето общинските съвети, а Митьо Очите да няма връзка с тях?! Очите е търсен по време на избори от различни политически сили за услуги, които са нелицеприятни. Как така единствената политическа сила, с която той няма връзка, е ГЕРБ?! А те управляват вече 10 г.

 

Десислава Иванчева жертва на това задкулисие ли е?  

 

Много ми е любопитно, когато са арестували Митьо Очите в Турция дали са му сложили и на него на краката вериги. В Турция, която не е демократична държава, такова оковаване да сме виждали?! С Десислава Иванчева се прави маскарад. Когато опре до проверка на едри бизнесмени като Пеевски, такива няма. Най-различни неща  разказва банкера Цветан Василев за властта. Никой не посмя да разследва неговите твърдения, че са плащали на Цацаров всеки месец по 100 000 евро. Когато опрем до такъв калибър хора, КОНПИ мълчи благоразумно.

 

Интервю на Даниела Николова

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13658 |15.02.2018 Калоян Методиев: От войната между президента и премиера, ще спечели Радев . 7| 12858 |25.01.2018 Методи Андреев: Срамувам се от ласкателствата на Юнкер . 7| 12392 |27.12.2017 М. Андреев: Шефът на комисията за контрол на службите е като трепетлика пред Борисов . 7| 15532 |04.09.2017 Методи Андреев: Борисов превърна България в путинска държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads