Реклама / Ads
32| 11340 |15.12.2020 ИНТЕРВЮ

Методи Андреев пред Фрог: Това нещо СДС е политическо зомби, смокиновият лист на ГЕРБ

.
Методи Андреев
Това нещо СДС е политическо зомби, смокиновият лист на ГЕРБ. Това каза пред Фрог нюз Методи Андреев за дясната партия. Той обясни как вижда съдружието на двете политически формации така:
 

-        Г-н Андреев, навремето бяхте едно от знаковите лица на СДС. С какви очи гледате на тази партия сега?

 

-        Днес  СДС не е нищо повече от политическо зомби. Вашите читатели сигурно знаят какво е зомби от филмите.  Но дали знаят какво е политическо зомби?

 

-        Обяснете ни какво е специфичното при  него?

 

-        То се получава от мъртво тяло. Онова СДС, котето аз познавам е мъртво тяло. Това мъртво тяло в момента се съживява от корупционната партия ГЕРБ. СДС служи за смокинов лист на ГЕРБ, че е дясна партия. И ако слушате лидерите на  това нещо, което наричат СДС,  ще установите как непрестанно повтарят, че видите ли били близо до ГЕРБ, защото били част от ЕНП. А иначе не били много съгласни с ГЕРБ. Истината е, че те доброволно предадоха и малкия авторитет, който остана в тях като личности. Предадоха го на корупционната партия ГЕРБ. 

 

-        Защо я наричате така?

 

-        Като я наричам „корупционна“, нито злословя, нито питая омраза към тези хора. Съжалявам, че българите сме толкова тихи, безлични, без хъс, че не можем да свалим едно от най-крадливите управления в цялата следосвобожденска история на България. Точно сега се движа по Околовръстното, в участъка, който премиерът Бойко Борисов твърди, че е пуснал.

 

-        И как ви се струва пътувате по него?

 

-         Нищо не е пуснато. Пуснато е типично по герберски три платна, които се затапват в едно платно. Според премиера това е голямо постижение. Друго се питам, оставам Бойко Борисов, който ако не излъже три пъти, денят му не е минал. Въпросът е спомняте ли си колко беше на километър това прословуто Околовръстно?  Над 22 млн. лв. на километър. Аз съм строителен инженер – да хубаво- три платна от едната и три от другата страна. Обясняваха ни, че ще има сложни съоръжения и т. н.

 

-        Виждате ли ги, след като минавате по трасето?

 

-        Тези съоръжения, които виждам са едни надлези, които трябва да кажем, че са съвсем тривиални сглобяеми конструкции. Да се чуди човек как това нещо струва 22 млн. лв. Но да речем, че  тук може да се намери някакво обяснение на цената, свързана с отчуждителни процедури.  ГЕРБ са царе на това нещо - да  купиш нещо на евтина цена и после нарочно да го продадеш на цена в пъти по-висока. В столична община има такива практики. Другото обаче не ми го побира акъла - как може да има път, който да струва 45 млн. лева на километър?!

 

-        За строителството на кой път говорите?

 

-        За АМ „Струма“. И аз за него искам да попитам СДС. Те българи ли са, европейци ли са, демократи ли са?! Защото, ако са такива, няма как да са в коалиция с корупционната крадлива партия ГЕРБ. Остава другото – те също да са в кюпа заедно с ГЕРБ и да се надяват при новото раздаване на карти да получат депутатски места, някоя тяхна фирмичка да захлеби някоя тлъста обществена поръчка, примерно като тази с 45 млн. лв. на километър. Бог да го прости славното СДС. Това бе партията на която българите дължат членството си в ЕС и НАТО. Но все повече и повече това се забравя. СДС направи много грешки.  Аз съм един от сериозните критици на тази партия, но не може да не се каже, че онова време бе време на идеи,  време на реално противоборство на идейния фронт.

 

-        Сега какво е времето?

 

-         Корупционно. Партиите, които участват активно в политиката са корупционни. Всички те са част от статукво, в дъното на което стоят онези стари кукловоди, които един по един напускат този свят, но тяхното дело продължава да цъфти и процъфтява. Корупционна България означава само едно - слаба държава, фалшива демокрация, отричане на това, че сме в ЕС, разколебаване и демотивация на хората. Това означава само едно – разпад. Последните години от управлението на България не са нищо друго освен разпад чрез корупция. Аз за това искам да попитам нещото, наречено СДС и намиращо се в коалиция с ГЕРБ: Виждат ли го този разпад? Усещат ли тази корупция?  

 

-        Евродепутатът Александър Йорданов олицетворяваше дясното преди години. Сега виждате ли го в друга светлина?

 

-        Много добре познавам Александър Йорданов. Заедно бяхме в Атлантическия съвет. Когато той е без доходи, той е нормален човек, интелигентен, добър писател, добър разказвач. Нещо му става, обаче, когато получи пост.

 

-        Какво му става?

 

-        Когато получи пост изтрещява. И постът за Александър Йорданов е като пиянството за един човек. Нали има една приказка, че пияният си казва истината. Значи това, което виждаме сега  е истинският Александър Йорданов. Не мога да скрия, че ми е бил симпатичен заради нещата, които пишеше, свързани с имперската путинова Русия и за нейното влияние в България. Пишеше много хубави статии по въпроса. Издаде даже интересна книга. Сега искам да попитам човека с власт, а не онзи, който обикаляше  по кметствата на София и предлагаше да напише книга, рекламираща забележителностите на отделните райони – да сте чули в европейския парламент  Сашо Йорданов да е поставил ребром въпроса:  Що е то „Турски поток“?  Що е то „Балкански поток“? Това далавера ли е на настоящото правителство и на руснаците? Този проект защитава ли българския национален интерес? Да сте чули Йорданов да поставя пред ЕС въпроса за последните хибридни атаки на Русия?!

 

-        Как си обяснявате мълчанието му по тези въпроси?

 

-        И аз това питам. Същото е и с неговия колега от ГЕРБ Андрей Ковачев. Той е интелигентен човек, голям антикомунист. Той не вижда ли, че Бойко Борисов е Тодор Живков №2? Не вижда ли, че става дума за същата простотия и самонадеяност? Не вижда ли, че точно неговата партия  повтаря  най-лошото от времето на комунизма? Помните ли, че тогава, както и сега далаверата на „нашия човек“ не се наказва от държавата. Тя се стимулира. Това са хора, които заемат едни места, които след това изпълняват волята на вожда си. Вождът е един и той се нарича Бойко Методиев Борисов. Той е първият партиен и държавен ръководител на нашата диктатура – България. За съжаление тази държава не се отличава от онази на Тодор Живков. Това е положението и всички го виждаме. Простотията и наглостта у нас достигнаха вселенски висоти. До там я докарахме, че Бойко нарежда на докторите как да лекуват и казва на 21-ви декември вирусът да спре да заразява. Това е опасно управление, а  хората, които го подкрепят, са взели жалка, безгръбначна позиция.

 

-            Как виждате бъдещето на СДС?

 

-          СДС отдавна приключи. Това е политическо зомби, което се ползва от ГЕРБ, за да изглежда по-дясна партия и за да ни кажат, че уж съживяват „дясното“. А „дясното“ първо е респект пред закона. Дясното означава уважение на демократичните ценности - свобода на словото, върховенство на закона, свободна пазарна икономика. Кое от тези неща ГЕРБ не успя да заличи?! Всичко заличи. Това е най-тоталитарното управление, което сме имали от началото на демокрацията. Това управление притежава всички черти на тоталитаризма.

 

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 15091 |14.12.2020 Проф. Сербезова пред Фрог: Да казваш, че проблем с лекарствата няма, е много цинично . 48| 8931 |08.12.2020 Румен Христов пред Фрог: Много важно влияние през годините върху СДС оказа силното его на десни политици . 54| 25179 |07.12.2020 Проф. Асена Сербезова: Ваксините срещу COVID-19 ще са под условие . 45| 29322 |02.12.2020 Октай пред Фрог: Задкулисието спретна интервюто на Бойко за шкафчето и на Ахмед за розовите гащички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads