Реклама / Ads
7| 9588 |25.03.2019 ИНТЕРВЮ

М. Андреев: Скандалът с шестте апартамента на Цветанов провали съдебната реформа

.
Методи Андреев Източник: БГНЕС
Не виждам друг изход за Борисов по случая със скандалните апартаменти на Цветанов, освен да поиска оставката на заместника си. Историята с апартаментите на зам.-председателя на ГЕРБ е отвратителна, както и тази с шестте му апартамента. Именно заради шестте му апартамента не можа да бъде реализирана съдебната реформа. Това заяви в интервю за Фрогнюз Методи Андреев, депутат от гражданската квота на ГЕРБ в 43-то НС.
 

Г-н Андреев, защо оставката на Цецка Цачева бе поискана, а тази на Цветанов все още не?

 

Мерките за политиците с апартаментите на ниски цени трябва да бъдат еднакви за всички, тъй като правото е за всички. Съжалявам за Цветанов, защото сравнение с проруски ориентирания премиер той имаше евроатлантическа визия. Кой има полза от този скандал и защо точно сега избухва той? Безспорно скандалът идва от тези, които са против нашата евроатлантическа интеграция. Целиха може би Цветанов, но покрай него бяха улучени доста повече хора. Скандалът с апартаментите показва в каква тежка корупция е затънало българското общество.

 

Най-вероятно са намерили начин да узаконят имотите на Цветанов. Но въпросът е тежко морален. Когато политик заема пост, трябва да бъде внимателен. Вярно е, че много граждани плащат апартаментите си на обявената данъчна оценка. Сотир Цацаров, когато си е купувал ябълковата градина, той също я е придобил на данъчна оценка. Това обаче е недопустимо за властимащите. Не виждам друг изход за Борисов освен да поиска оставката на Цветанов. Историята с апартаментите е отвратителна. Защо обаче не бе говорено по същия шумен и възмутителен начин за това как Доган с 3 500 лв. взе актив, който е на стойност 100 милиона? Как после с новата си фирма купи Боянските сараи? А въпросът с Влади Горанов да не би да е по-малко лицеприятен? КПКОНПИ каза, че финансовият министър не е извършил нарушения, макар че аз се съмнявам в това. Дали е морално да не плащаш огромен наем, който е над 1000 евро на месец и да казваш, че това е нормално?!

 

Аз съм бил в ситуация като тази с апартаментите. Когато бях шеф на Комисията по досиетата, аз и още двама мои колеги нямахме жилища в София. Взехме три жилища под наем, тогава представител на БСП предложи да купим апартаментите с компесаторни записи. Тогава отказах да разпиша заповед за това и не купихме жилищата. Иначе щях да стана  зависим и нямаше да мога да кажа това, което искам. Такъв бе скандалът и с шестте апартамента на Цветанов. Заради него не можа в България да бъде реализирана съдебната реформа.

 

Има ли лобита в ГЕРБ?

 

Според мен, да. Проруското, представено от премиера и пронатовското - от Цветанов. Съмнявам се, че лобито на Цветанов може да мине зад границата на говоренето и да започне да действа. Досега той не е показал, че може да отстоява позициите си, които обявява. Какво от това, че Цветанов говори атлантически, а прави това, което Борисов му нареди?!  Проруското лоби на ГЕРБ елиминира лидера на пронатовското лоби.

Не може тези две лобита да съществуват в тази партия. Или тя ще изчезне, или ще се оформят две крила в ГЕРБ, които ще вървят по свой политически път.

 

Томислав Дончев критикува Цветанов. Представител на лоби ли е?

 

Всеки, който критикува поведението на Цветанов, трябва да се погледне в огледалото и да се попита: Правил ли съм такива неща като Цветанов? Цветанов трябва да помисли дали ще продължи да служи на тези хора и да печели победи. Този скандал, според мен, дойде от приятелски огън.

 

Интервю на Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 17109 |07.03.2019 Методи Андреев: Няма да има хъб, „Турски поток”, „Белене” . 13| 14453 |17.10.2018 Методи Андреев: Борисов изпитва комплекс от Путин . 14| 16873 |04.09.2018 Методи Андреев: Циркът с оставките е за „матриала”, пред мислещите не минава . 6| 9379 |14.08.2018 Методи Андреев: Митьо Очите е търсен на избори от различни политически сили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads