Реклама / Ads
0| 19866 |26.08.2022 ИНТЕРВЮ

Първан Симеонов пред Фрог: Идеята на Трифонов за президентска република е мечешка услуга спрямо Радев

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
Идеята на Трифонов за президентска република е мечешка услуга спрямо Радев. Това каза в блиц коментар за Фрог Нюз политологът Първан Симеонов.
 

Той определи хода на лидера на „Има такъв народ“ като „хитър“.

 

Какво още каза политологът, четете тук:

 

Как ще коментирате идеята на Слави Трифонов за референдум за президентска република?

 

Трябва да се следят дългосрочните прогнози на политолозите. Защото политолози като мен, а предполагам и други колеги, в последните месеци не се уморихме да казваме, че многото избори могат да доведат до разочарование от парламентаризма като цяло и да се появят желания за по-еднолична форма на власт. И ето, вижда се, че ще има политически сили, които ще поставят такива искания. Слави Трифонов не е първият. Преди него бяха ВМРО.

 

Аз обаче мисля, че това е мечешка услуга спрямо президента Румен Радев. Защото точно в момента, в който ще се опитат да го критикуват за прекалено много власт, се появява един политик, който не е в разцвета на авторитета си, какъвто е Слави Трифонов, и предлага тази идея. Това не ми се струва про-Радевско действие.

 

Опитва ли се с този ход Трифонов да се върне обратно в играта?

 

Хитър политически ход на Трифонов. Така се прави. Намираш си някаква идея. Но мен, като политолог, винаги ме е интересувало не кой каква идея е поставил, а дали има обществени условия. Такива има, тоест много хора сега ще си кажат: „Парламентаризмът не е окей“. Много е малка крачката до това хората да си кажат: „Абе, демокрацията не е окей“. Това е опасното.

 

При всички положения сега Трифонов отново успя да влезе в устата на хората, което е добър вариант за него да покаже някаква жизненост.

 

Интервю на Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15647 |26.08.2022 Адв. Георгиев пред Фрог: Министърът на енергетиката дава пораженчески сигнали за газа . 0| 5267 |24.08.2022 Шефът на „Топлофикация София“ пред Фрог: Софиянци няма да останат на студено. Готови сме за План Б - мазут . 0| 5129 |23.08.2022 Доц. Иванов пред Фрог: Трябва да очакваме отговор от Москва за атентата срещу Дугина. Вероятно ще засили ударите си в Украйна . 0| 18631 |16.08.2022 Доц. Петър Чолаков пред Фрог: Янев може и да не хване влака. При БСП и ИТН драмата ще е голяма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads