Реклама / Ads
7| 4915 |25.04.2023 ИНТЕРВЮ

Петър Чолаков пред Фрог: Надлъгването между ПП-ДБ и ГЕРБ продължава

.
Надлъгването продължава. И едните, и другите отбелязаха точка, без реално да бъде направен прогрес нито в едната, нито в другата посока. Всеки иска другият да си разкрие картите. Този тип надлъгване до нищо няма да доведе. Не виждам да са се разсеяли облаците.
 

Това заяви в интервю за ФрогНюз политологът Петър Чолаков по повод проведената по-рано днес лидерска среща между "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" и ГЕРБ. 


За нея може да прочетете тук. 


Ето и цялото интервю: 

Господин Чолаков, как оценявате тона на лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ? Тя се случи в духа на така нареченото “джентълменско споразумение”, но това са две партии, които до вчера са се наричали “лъжци” и “измамници”. 


Надлъгването продължава. Срещата беше публична и това работи за ПП-ДБ, защото иначе щеше да има спекулации, че влизат в някакви договорки. От друга страна ГЕРБ и Борисов също използваха добре ситуацията, защото споменаха бюджетния дефицит, призоваха за разбирателство, защото данъците ще се вдигнат. Този начин на говорене работи в полза на мелницата на ГЕРБ и пропагандната им машина. И едните, и другите отбелязаха точка, без реално да бъде направен прогрес нито в едната, нито в другата посока. 

Но се появи идея - ПП-ДБ да покажат своя проектосъстав на кабинет, за да могат ГЕРБ да преценят как да действат.

 

Всеки иска другият да си разкрие картите. Кирил Петков обаче контрира Бойко Борисов като каза, че те са на ход и ГЕРБ трябва да покажат състава си. Този тип надлъгване до нищо няма да доведе. Не виждам да са се разсеяли облаците. 

Тоест преговорите между двете партии все още са на нивото от миналата седмица - ПП-ДБ няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, а Борисовата партия говори за нелогичност, що се отнася до тяхната подкрепа за кабинет с втория мандат?


Логиката на ГЕРБ също е разбираема. Всеки иска другият да му напише точно за какво става дума и тогава да се разберат. Никой не иска да подписва празен чек на другата страна, което е разбираемо. Но видях като закачка, че Борисов не беше закопчал ръкавите на ризата си. Може би му се играе на канадска борба.


интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 10099 |25.04.2023 Боби Ваклинов пред Фрог: Докато президент е Радев, ще бъдем още по-изолирани от ЕС и НАТО . 14| 8366 |24.04.2023 Левон Хампарцумян пред Фрог: Всички опити да се администрират цени са безплодни и вредни . 13| 8695 |19.04.2023 Божанков пред Фрог: Рашидов беше “държавно отговорно решение” за Нинова, а сега? . 9| 5468 |18.04.2023 Адв. Емил Георгиев пред Фрог: Псевдореформа в съдебната система ще запази статуквото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads