Реклама / Ads
8| 9883 |17.08.2023 ИНТЕРВЮ

Пламен Каменов за ФрогНюз: Борисов мълчи, защото знае твърде много

.
Борисов знае най-много, затова мълчи. Двамата с Алексей Петров бяха ту приятели, ту врагове. Генерал Атанас Атанасов пък е дребна политическа фигура и то не само на ръст, неговото мнение няма почти никакво значение. Големите играчи от началото на Прехода, които останаха живи - Маджо, Маргините, Васил Божков - не само се изпраха и станаха с бели якички, но се и изпокриха. Не вярвам, че те имат някакъв пръст в това.
 

Това коментира за ФрогНюз бившият главен редактор на “Нощен Труд” Пламен Каменов, след като вчера убит в столичния кв. “Драгалевци” бе бизнесменът Алексей Петров. 

Господин Каменов, множество журналисти се изказаха за убийството на Алексей Петров вчера. Сред коментаторите имаше и някои политици, но ключови фигури от политическата сцена у нас мълчат. Бойко Борисов, който имаше вражда с Петров, не е коментирал. С какво си го обяснявате? 

 

Борисов знае най-много, затова мълчи. Двамата бяха ту приятели, ту врагове.

 

Ген. Атанас Атанасов сам признава, че е бил измамен да предложи Алексей Петров за секретен офицер в годините, когато е бил директор на Националната следствена служба. Той обаче също мълчи за убийството. Каква е причината според вас? 

 

Той е дребна политическа фигура не само на ръст. Не е от особено значение, че той мълчи. Мнението му има много малко значение, да не кажа никакво.

 

Виждате ли връзка между мълчанието и спекулациите, че Петров е “участвал в създаването на така наречената сглобка”?

 

Не, няма нищо общо. Да, казват, че той е участвал, че в неговия ресторант са се сглобявали нещата последно, но не виждам връзка. Това правителство не е лошо, не би трябвало едно такова нещо да е причина за убийство. То е далеч във времето. Накрая може да се окаже, че е лична вражда. 

 

Алексей Петров има много лични врагове заради контактите си. 

 

Да. Най-различни и много. И не се знае нищо. Сигурно е, че нищо няма да се разбере. Може да намерят някой труп на евентуалния изпълнител, но за 30 години нито едно поръчково убийство не е било разкрито.

Как гледате на трактовката, че убийството на Алексей Петров е началото на гангстерска война? 

 

Големите играчи от началото на Прехода, които останаха живи - Маджо, Маргините, Васил Божков - не само се изпраха и станаха с бели якички, но се и изпокриха. Не вярвам, че те имат някакъв пръст в това. Възможно е това да е някой от по-младите, по-новите. Старите запазиха някакво свое понятие за чест между тях самите и Алексей. Той беше между двата свята. Мисля, че старите нямат пръст.

 

Споменато беше името на Сретен Йосич. Допускате ли, че именно той може да стои зад убийството и то да е разчистване на сметки? Има слухове, че Алексей Петров не е изпълнил уговорката си да отърве Йосич. Несериозно ли гледате на това? 

 

Слухове много. Говореха, че и Борисов не е изпълнил уговорката да го отърве. За Йосич не мога да кажа нищо. Сърбите са особена работа. 

 

Убийството му се следи от печата в Сърбия и Хърватия. 

 

Алексей Петров беше фигура там и не се изненадвам, че темата се следи - не убиват всеки ден човек от неговия калибър. А освен това е август, няма какво да се пише, няма теми, няма екшъни. 

 

коментарът взе Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 79926 |16.08.2023 Осман Октай пред ФрогНюз: Очаквам да има още кръв . 24| 10577 |10.08.2023 Бранимир Ботев за ФрогНюз: Министерството на туризма се превърна в Министерство на концесиите, шезлонгите и чадърите . 5| 5787 |04.08.2023 Доц. Иво Инджов пред ФрогНюз: Съдийската независимост може да пострада покрай промените в НК . 5| 6033 |02.08.2023 Доц. д-р Джеймс Йоловски пред ФрогНюз: Бюджет 2023 е твърде пожелателен, няма почти никакви буфери за реакция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads