Реклама / Ads
15| 69775 |23.08.2018 ИНТЕРВЮ

Росен Миленов: Собственикът на ЗД „Олимпик” е българин, службите знаят кой е

.
Росен Миленов
Народното събрание е превърнато в битак. За внасянето на едно законопредложение в НС се дават между 300 и 500 000 лв. само за входиране в деловодството на НС. А вече при гласуването сумата нараства главоломно. Това заяви в интервю за Фрогнюз бившият служител на ГДБОП и ДАНС Росен Миленов.
 

Как разбрахте обяснението на бившата вече шефка на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова за срива на Търговския регистър?

 

В държавата управляват олигарсите чрез  престъпните пионки политиците. Ръководителите на държавните институции са назначения на олигарсите. Политиците и олигарсите са сформирани в няколко групи, които преразпределят територии. Вътре помежду си са вълци, защото разпределят стотици милиони. На цената на каквото и да било те не се притесняват да използват държавните институции да си правят сечено и да бъде отстранен един или друг ръководител на съответния орган и да бъде заменен с нов послушник от друга група.  Именно затова бившата вече директорка на Агенцията по вписванията формулира  неясни за обществото, но ясни за участниците в схемата кратки  обяснения за напускането й.

 

Всички обяснения на Борисов за срива на Търговския регистър са неиздържани. Той казва, че били закупени дискове на ниска цена, което е дилетантско обяснение. Инфраструктурата на публичните софтуерни системи е сложна и не става въпрос само за дискове. Сривът на  Търговския регистър, който държи прозрачна цялата икономическа система и всички търговски участници на пазара, е показателен, че може да закриеш държавата  без хората да разберат.

 

Кой носи вина за кризата със ЗД „Олимпик” след като видяхме взаимните обвинения на Ралица Агайн и ръководството на КФН?

 

През 2016 г.  НС избра сегашния състав на КФН. За него гласуваха управляващата партия ГЕРБ и ДПС. Те поръчват при какви правила тя да работи.

Борисов е най-отговорен за скандала със ЗД „Олимпик”. За един склад да се отвори, се иска разрешение от него,  затова той е най-високоплатеният политик за последните години. Зад неговия гръб се крият всички олигарси и де факто той е оперативният мениджър, който разпределя порциите.

 

Какви са очакванията Ви от проверките на КФН и Агенцията по вписванията?

 

Тези проверки са димки. ДАНС и прокуратурата знаят за причините за срива на Търговския регистър, както и за кризата в ЗД „Олимпик”.   „Олимпик” е българска собственост. Как си представяте, че ще дойде чужденец в България и ще си разиграва коня?! Ако ГЕРБ ти даде разрешение да работиш, ще работиш, независимо каква е нормативната уредба на национално и европейско равнище. 

 

Има ли смисъл от оставките на Зорница Даскалова и Ралица Агайн?

 

Това са оставки на бушони. Зорница Даскалова и Ралица Агайн ще се появят в друг държавен орган. Те са яздени коне, които са твърди като комунисти пред далаверата. Те са не човек, а желязо.

 

Миналата година КФН се отказа от държавно субсидирана издръжка, за да получават шефовете по 15 000 лева. Техните заплати са калкулирани в самата застраховка.

 

Миналата седмица падна сайтът на ГРАО.  Какъв риск крие това?

 

Утре, ако липсват някакви данни, ще се оправдаят, че изчезването им е станало при извънредни обстоятелства, тъй като са се сринали техническите системи и после не са имали възможност да качат цялата информация. С данните на хората могат да станат злоупотреби по време на избори. Мъртвите души по оценка на експерти са 1 млн.

 

Всички тези скандали превръщат България в битак. Народното събрание отдавна е станало битак. За внасянето на едно законопредложение в НС се дават между 300 и 500 000 лв. само за входиране в деловодството на НС. А вече при гласуването сумата нараства главоломно. Отиваш в здравеопазването и виждаш битак с медицинските изделия, консумативите, лекарствата и пр., където и да се обърнеш – битак. За всичко това е виновен самопровъзгласилия се за месия Бойко Борисов. В публични интервюта той заявява, че от него зависи всичко. Това означава, че какъвто и гаф да настъпи, от него трябва да търсим лична отговорност.

 

Интервю на Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 21263 |26.07.2018 Росен Миленов: Политици и олигарси купуваха ЧЕЗ, не Гинка Върбакова . 6| 18931 |12.03.2018 Росен Йорданов: Началниците в МВР са „кавалкада на унижението“, организарт хайки като ловна дружинка . 13| 25739 |30.11.2017 Росен Йорданов: МВР интелектуално се срина, цари безобразие . 13| 52665 |09.03.2017 Росен Йорданов: В МВР няма грам морал, безсрамието се е превърнало в норма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads