Реклама / Ads
137| 35861 |28.11.2013 ИНТЕРВЮ

Д-р Тотко Найденов: Бойко е фукльо-бърборко с риск от инфаркт

.
Намирам Мая Манолова за най-здрава от всички политици - да не й е уроки... Колко е слабичка, елегантна, вероятно спортува или поне ходи на фитнес. Михаил Миков вероятно има стеатоза (омазняване) на черния дроб, нека си провери чернодробните показатели. Сидеров съвсем не е луд, както го изкарват някои, просто е прекалено амбициозен, като всеки мъж с нисък ръст, липсва му сдържаността, много е избухлив, а кибритлията-характер не е добро качество за един политик, смята общественикът и лекар д-р Тотко Найденов.
 


Д-р Тотко Найденов е един от най-авторитетни медицински журналисти и публицисти. Главен редактор на в. Български лекар, създател на Деня на българския лекар, Деня на спасението, Празника на българските фармацевти, Чилови дни, автор на над 35 книги, сред които учебното помагало за здравна и сексуална култура Здравна азбука, Джобен гид за любовта и секса, 222 любовни лекарски истории и мн. др.

 

-Д-р Найденов, представихте най-новата си книга „Болестите и сексът на държавниците”. Какво да очакваме от нея?

 

-И тази книга я написах в любимия ми жанр - документална публицистика, както и в почти всички останали книги. Върху нея съм работил най-много време, поне 3 години. Прегледал съм повече от 50 книги по темата, правил съм безброй справки и в Гугъл, сравнявал съм данните, уеднаквявал съм ги. Целта ми беше да докажа, че лошите, понякога и пагубни държавнически решения нерядко зависят от здравните неблагополучия и дори сексуалните отклонения на управниците. (Книгите ми може да бъдат намерени в книжарница „Знание” (зад арката на Александровска болница).  

 

-Какво всъщност представлява вашето изследване?

 

- Разгледал съм десетки държавници - от Александър Македонски, кой знае защо наричан Велики (изтребвал е безчет хора, бил е пияница и бисексуален), римските императори-кръвосмесители и масови убийци; сатрапите и мъчителите на руския народ - неговите царе Иван Грозни и Петър Първи, както и генералните секретари на КПСС (Ленин с неговата мозъчна атеросклероза и придобит сифилис, Сталин с параноята му - никой не е убивал повече комунисти от него), фашистките цербери Хитлер, Гьоринг, Химлер, американските президенти, азиатските сладострастници Мао и клана Ким, нашите царе Иван Асен Втори, Иван Александър, Фердинанд, Борис Трети, Стефан Стамболов, Александър Стамболийски, Георги Димитров, Тодор Живков, Людмила Живкова, дори Левски (обикалял е страната да гради комитети с незараснала гнояща фистула на корема).

 

-Има ли истории на известни личности, които вас лично ви бяха шокирали докато събирате информация за тях?

 

- Може би за първи път аз откривам, че Хитлер е упражнявал копрофагия (най-гадната перверзия - да караш жената да се изхожда и уринира отгоре ти); неслучайно от 7 негови връзки 5 се самоубиват. По време на битката при Сталинград вече е развил тежък Паркинсон, който се отразява върху интелекта. Затова той, един необразован ефрейтор, така яростно се е противопоставял на своите фелдмаршали и генерали; затова е и загубил войната.

 

-Болни ли са нашите политици? Какво бихте им препоръчали като лекар?

 

-Голяма част от нашите политици имат метаболитен синдром, както поне 1/3 от българите - свръхтегло, оформено коремче, вероятно - и повишено кръвно налягане и захар, но немалко изглеждат съвсем здрави, като напр. президентът и премиерът (нямат и грам излишни тлъстини, подвижни са).


Намирам Мая Манолова за най-здрава - да не й е уроки... Колко е слабичка, елегантна, вероятно спортува или поне ходи на фитнес. Апропо, всеки от нас може да си прави фитнес вкъщи, не са необходими и уреди, не струва нито лев, нужна е само дисциплина и постоянство. Предлагам ви моя „патент”: кръстил съм го „родопски трибой”: подскоци на въже (поне 100 пъти, действа профилактично против остеопороза), лицеви опори и коремни преси.

 

Михаил Миков вероятно има стеатоза (омазняване) на черния дроб, нека си провери чернодробните показатели. Сидеров съвсем не е луд, както го изкарват някои, просто е прекалено амбициозен, като всеки мъж с нисък ръст, липсва му сдържаността, много е избухлив, а кибритлията-характер не е добро качество за един политик.

 

Цветанов е спортен тип, здравеняк. Бойко е хипертоник с прекалено силен, просто маниен  нарцисизъм, един фукльо-бърборко без интелектуално покритие. Трудно регулира теглото си, натрупал е огромен стрес и е рисков за инфаркт, да не му дава Господ.

 

Най-зле здравословно, безспорно, е Искра Фидосова, и не е нужно да си лекар, за да го забележиш. И без да съм я преглеждал, ще ви кажа, че тя, макар и млад човек, е цял букет от болести - хипертония, диабет, остеопороза, навсякъде е ошипяла (артрозната болест), омазнен черен дроб, хормонална дисфункция (особено на щитовидната жлеза), исхемична болест на сърцето. Но тази жена вече е извън политиката.


-Защо според вас се увеличават бедните и просещи хора, къде е грешката?

 

-Преобладаващата част от бедните да се сърдят на себе си, ако са необразовани и мързеливи. Просенето си е добре организиран доходен бизнес. Някои хора добре печелят от състраданието, само че и то намалява, хората не са чак толкова балами.


-Какво мислите за хората, посегнали на живота си, с които изобилства нашата действителност?


-Всеки човек, посегнал върху себе си, е страдалец и трябва да буди съчувствие. Тези, които го правят, са с лабилна неустойчива психика, лесно рухват и се отчайват. Причините са предимно битови (несподелена любов, узната изневяра, кавгаджийство, несходство между характерите). Що се отнася до суицидалния шантаж (чрез мним опит за самоубийство да се опиташ да постигнеш политически цели, ала Сугарев), това си е изнудване, политически рекет, и няма нищо общо с истинската политика и човешкото достойнство.

 

-Протестите ще постигнат ли своето?

 

-Протестите наистина стреснаха управляващите, но не вярвам да доведат до предсрочни избори. Шепа кресливи хора, немалко от които - добре заплатени, надуващи вувузели и незаконно блокиращи възлови кръстовища (в разрез с европейските норми за безпрепятствено движение на хора, стоки и идеи) повече настройват срещу себе си останалата част от обществото. По душа съм антикомунист, т. е. ненавиждам всякакво насилие, и не искам брадясали и наглед нечистоплътни хора, без никакви идеи, да ме управляват. И всеки знае, че при този Избирателен кодекс ще се получи същата конфигурация. А, недай си, Боже, пак да ни управляват мутрите!


-Кого имате предвид?


-Кого да имам предвид, освен предишното правителство? Какво да коментирам? Разбиването на средния и малкия бизнес чрез невръщането на ДДС? Съмнително скъпите магистрали, строени с некачествени материали, но от „наши”, т. е. щедро отплащащи се фирми? Кражбата на поне 1,4 млрд лв от здравните ни вноски и наливането им в бездънната каца на фискалния резерв? Липсата на ясна демографска и здравна политика? 

 

-Какъв e вашият коментар за лавината от скандали в обществено-политическия ни живот – повдигнатите обвинения на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, на Христо Бисеров...


- Обвиненията срещу Цветан Цветанов и Христо Бисеров ще се размият. Нашата съдебна система е изцяло прогнила от корупция и страхливост.

 

- Имате ли обяснение за роенето на партии? Вчера бе създадена нова такава с провокативното име „Помак”.

 

- Познавам лидерът на т. нар. Партия „Помак”, дори ми е добър приятел - Ефрем Моллов, пчелар от Смолян. Нещо си е повярвал. Явно има сепаратистки намерения, а това е опасно и противоконституционно. Надявам се да не бъде регистриран съдебно. Лошото е, че много медии обръщат внимание на всякакви самозвани политикани и им дават трибуна. Подобни етнически партии - ДПС, Евророма и пр. трябва да бъдат забранени от Конституционния съд, а новосъздадените като тях - да не бъдат регистрирани, повтарям. България загива, стопява се; демографският срив е най-страшният ни национален проблем, № 1, ала държавниците ни нехаят.   

 

дравеопазването ни тотално ли е съсипано?


-Не виждам шанс за здравеопазването ни. С тези мижави 4,3% от БВП (при поне двойно повече в останалите страни на ЕС) за здравеопазване, с близо 70% от новозавършилите лекари, които бягат да специализират в Германия (3500 евро месечно!), с Каса-монополист, отдавна превърната в държавна касичка, с разбито общинско и напълно липсващо селско здравеопазване, как да бъда оптимист? Ние сме с най-ниската средна продължителност на живота в ЕС (70 години за мъжете, 77,2 години за жените), докато цивилизованите страни от нашата общност живеят 7-8, дори 10 години повече! С какво ние сме по-малоценни от тях, та да живеем толкова малко?! И то - при наличие на прекрасна здравословна природа, кисело мляко с бацилус булгарикус, преливащи от витамини и слънце родни зеленчуци и плодове? Но нас ни морят 7-те здравни гряха (както си позволих да ги обособя): тютюнопушене, стресово поведение, нерационално хранене, затлъстяване, обездвижване, злоупотреба с алкохол и употреба на наркотици (това, разбира се, в млада възраст). Медиите ни преливат от възторжени репортажи и информации за живота на вероятно най-ценните хора в обществото: мутрите и футболистите и техните мутреси-чалгаджийки и манекенки, за силикона в пениса на Азис (макар че той едва ли не го ползва), за екстрасенси, шамани, баячки и гледачки на черни магии и прочие празни, непълноценни, с нищо неполезни за обществото хора.

 

Интервю на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 12481 |03.07.2012 Андрей Жеков проговори: Бойкот е, ако бях останал в отбора! . 36| 13951 |30.11.2011 Венцислав Стефанов: Пълна глупост е, че сме купували длъжност на Бойко! . 35| 16402 |07.11.2011 Тони Дачева: Любимата песен на Бойко е „Звезди ли искаш да ти свалям" . 76| 21066 |04.11.2011 Красимир Райдовски: Бойко ще бере ядове с новия президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads