Реклама / Ads
4| 13950 |28.07.2020 ИНТЕРВЮ

Уволненият служител от Летище ”София” пред Фрог: Отношението към мен бе абсолютно незаслужено

.
Михаел Христов
Случайностите са рядкост, да знаете. Не мога да съм убеден на 100%, но подозренията ми са такива по реда на логиката - допреди коментара ми в събота нямам никакви провинения, нито една забележка. Изведнъж в понеделник ме уволняват. Отношението към мен бе абсолютно незаслужено.
 

Това заяви пред ФрогНюз Михаел Христов - младият вече бивш служител на столичното летище, който бива уволнен след коментар “Оставка!” в социалните мрежи.

 

Ето и какво още разказа той:

 

Г-н Христов, вчера цяла България разбра за Вашия случай. Очаквахте ли подобна реакция?

 

Ни най-малко. Не очаквах, че толкова хора ще бъдат шокирани, че ще има такъв отзвук. В крайна сметка такива неща се случват постоянно.

 

А това практика ли е на вече бившето Ви работно място? Знаете ли за други случаи с Ваши колеги?

 

Не мога да кажа дали е практика. Имам съмнения за причината, поради която съм уволнен - освобождаване и избиране на екип. Такава клауза има. Но нищо в договора ми не забранява да изразявам подобна позиция. Нито съм накърнил престижа на предприятието, нито на ръководството. Изразил съм свободна гражданска позиция, зад която заставам.

 

Но не знам дали има други такива случаи. Предполагам, никой друг не би се осмелил.

 

Ще търсите ли правата си по съдебен път?

 

Според тях те имат право да ме освободят по този член. Той е много двуяк. Не съм взел категоричното решение дали ще търся правата си в съда.

 

Има хора, които търсят медийна изява. Аз не съм такъв. Ако работодателят ми се обади, извини се, поискат да се върнат, може би ще си помисля. Но не искам да става цирк и шоу, да имам някакъв дивидент. Получих сериозен отзвук, който не очаквах. Основната ми цел е да се разбере, че този подход не е праведен. Но няма нужда някой да влиза в моя казус, не желая хората да бъдат намесвани.

 

Не мога да съм убеден на 100%, че това е причината. Но такива са ми подозренията - в крайна сметка допреди коментара ми в събота нямам никакви забележки и провинения. В понеделник ме уволниха. Случайностите са рядкост, да знаете. Отношението, което получих е абсолютно незаслужено.

 

А какво следва?

 

Това са бели кахъри, щом сме живи и здрави. Ще прекарвам повече време със семейството си. Млад човек съм, с образование, работил съм в много различни и големи компании. Не казвам, че лесно ще си намеря работа, но шансовете ми са много по-големи.

 

Лошото е, когато нещо подобно се случи на по-възрастни хора. Всички знаем и колко е тежка ситуацията в момента.

 

Интервю на Джесика Вълчева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9433 |11.05.2020 Цигуларят Ясен Тодоров: Следващият скандал в американския конгрес ще реши заплатите на щатските служители . 41| 23696 |01.03.2020 Бивш служител на НСБОП пред Фрог: Хората от разработките ни днес са видни бизнесмени и политици . 7| 7097 |28.03.2019 Служители на „Дунарит“: Дойдохме за морална подкрепа, третират ни като терористи . 13| 29597 |02.05.2018 Бивш служител на МВР пред Фрог: Прокурор ми поиска подкуп от 4000 евро, след това се издигна в спецпрокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads