Реклама / Ads
12| 11891 |09.09.2011 ИНТЕРВЮ

Венци Стефанов: 1/2 национален отбор е пълен ташак

.
В. Стефанов
Вината за съдийските гафове не е в Коце Костадинов. Левски и ЦСКА искаха да направят така, че да взимат повече пари от телевизионни права спрямо другите отбори. Ще продължавам да казвам истината, докато не изчистя напълно мръсотията от българския футбол.
 

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път изригна срещу съдийството и БФС след изиграния мач на неговата Славия срещу Литекс. Белите загубиха с 0:2 насред „Овча Купел”, но бялата лавина определено бе ощетена с две много спорни засади. След мача, босът заяви, че страничният рефер Веселин Мишев има общ сайт със собственика на оранжевите Гриша Ганчев. Пред „Торнадо” той ексклузивно заяви за бъдещите си намерения, моментното положение в българския футбол, прословутият договор за телевизионни права, както и прогноза за предстоящите мачове на трикольорите срещу Англия и Швейцария.

 

Интервю на Иван Атанасов

 

- Г-н Стефанов, сезирахте ли вече БФС за случая Веселин Мишев ?

 

- Това е все едно да очакваш от умрял писмо.

 

- На повторенията след Славия – Литекс се вижда, че засадите, отсъдени от Мишев са доста спортни. При положение, че са съсобственици на сайт с г-н Ганчев, защо не се оплакахте пред съюза преди срещата ?

 

- Аз го разбрах след мача. Негови колеги ми споделиха. Какво да ви кажа, уморих се да говоря, но няма да спра. Според мен това е единствения начин, ако искаме да почистим поне малко мръсотията в българския футбол, трябва за някои най-фрапантни случаи, които не търпят отлагане да бъдат взети тежки мерки. Давам пример на срещата между Левски и Ботев Враца. И там имаше две положения в началото, но този път отсъдиха засади срещу Ботев Враца, а такива нямаше. Резултатът можеше да бъде 0:2 за гостите, а не 1:0 за Левски след края на първото полувреме. Всички го видяха.

 

- Започват ли да се превръщат в тенденция скандалните съдийски отсъждания ?

 

- Аз вярвам в едно – Коце Костадинов ( шефът на съдийската комисия към БФС, б.а. ) иска да изкорени тези неща. Вината не е в него. Вината е в ръководителите на клубовете и в някои отделни съдии, които се подлагат на манипулация. Други ръководители търсят реферите за съдействие и смятат, че по този начин ще постигнат нещо. Тази година представянето на българските отбори в Европа е явно доказателство до какво водят всички тези машинации.

 

- Още е август, а вече нямаме отбори в Европа. Стигнахме ли дъното ?

 

- Ние и като го стигнем още доста време има да копаем навътре. Бяхме свикнали да ги гледаме до декември, но сега остават само чуждите мачове по телевизията.

 

- Задоволи ли ви новият договор за телевизионните права ?

 

- Това за мен е поредното скандално решение в българския футбол, защото първо с лека ръка отминахме неустойките и другите дължими суми по предишния договор по простата причина, че хората, които е трябвало да сключат и подпишат тези договори не са взели банкова гаранция. И се оправдават с това, че един от шефовете на Бтв е в Изпълкома.

 

- Тогава ще бъдат ли парите изравнени през този сезон ?

 

- Не, това са глупости. Напротив. Просто Левски и ЦСКА искаха да направят така, че да взимат повече от останалите отбори. За Славия, Локомотив, Черно море и другите тимове до десето място нищо не се променя. Единствено рокади може да се получат на тези от последните 3-4 места. В края на краищата 40 % се разпределят според класирането и другите 20 % според мачовете, които се дават по телевизията. Смятам, че така е справедливо.

 

- Защо Левски и ЦСКА възнегодуваха от този модел на плащане ?

 

- Още един път ще го кажа. Тези финансови спорове трябваше да се решат само в Професионалната лига. В един момент изпълнителният директор или президента нареждат на Баждеков да направи разпределението. И той от кой отбор е Баждеков – от Левски и е напълно нормално да дърпа чергата към себе си. Защо - защото не им изнася на професионалната лига да го прави по нормален начин.

 

- Предстоят двубоите на истината за националния отбор в мачовете срещу Англия и Швейцария. Прогнозата ви ?

 

- Истината лъсна още през миналата година. Дано да имаме някакъв шанс, нещо да ни покрие и да не се изложим срещу Англия. Срещу Швейцария ще е още по-страшно.

 

- Лотар Матеус не повика много играчи от „А” група. Няма и представител на Славия. Одобрявате ли изборът му ?

 

- Аз ако съм на мястото на Лотар Матеус, нямаше да повикам и тези, които той ги е повикал. В момента в Славия не виждам футболист, който да заслужава място в националния отбор. Може би след месец, два, три ще има. Но и тези, които са извикани, повече от половината са пълен ташак, трагедия.

 

- Има ли шанс Бербатов да се завърне на бял кон у нас ?

 

- Не мисля. А и дори да се върне Митко, какво, ще глътне топката, ще пробяга целия терен и ще я вкара ?! Не може. Около Митко всичко е пропаст.

 

- А как оценявате представянето на бившия славист Благой Георгиев ?

 

Смятам, че Благо с годините доби опит и класа. Ще стане и по-добър. Той е като старото вино, колкото повече отлежава, толкова по-добро става.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9230 |30.05.2011 Шефът на НАП Красимир Стефанов: 40% от аптеките укриват доходи . 8| 8864 |02.05.2011 Ч. Стефанов: Медийният ни пейзаж заприлича на пустиня . 20| 13447 |18.10.2010 К. Стефанов: Най-добрите посланици не се назначават от президента . 25| 8855 |17.04.2009 Презвитер Стефан Стефанов: Новият Великден е още далеко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads