Реклама / Ads
7| 6360 |07.03.2009 ИНТЕРВЮ

"Златен приз" за Поморие; в града залагат на различието

.
Балнеология, калолечение, винен туризъм - това са "екстрите" на Поморие. Българинът е най-добрият турист, каза за Frognews.bg кметът на общината П. Златанов, който не очаква катаклизми заради кризата.
 

Отличие „Златен приз” на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо” 2009 получи кметът на Поморие Петър Златанов. Наградата е за кмет, който е утвърдил общината като туристически център.

На XXVI -то издание на международната туристическа борса Община Поморие получи почетна грамота и за цялостно представяне, активно участие и принос в утвърждаване престижа “Ваканция & СПА Експо 2009″. Щандът на Общината тази година беше на по-голям от предходни години и предизвика голям интерес сред посетителите. Освен обща реклама на Общината, като туристическа дестинация, присъстваха и представители на големите хотелски комплекси.

Frognews.bg потърси кмета на Поморие, за да му честитим наградата и да разберем какви са очакванията му в навечерието на новия туристически сезон, който, според икономисти, ще мине под знака на криза.

- Г-н Златанов, това отличие и авторитетът, който Поморие има като по-различна туристическа дестинация, като дестинация със своя физиономия, ще помогне ли да посрещнете по-леко последиците от икономическата криза през предстоящия сезон?

- Не мога да бъда пророк, въпреки че много бих искал, но отличието, което получихме, ни е връчено за нашите постижения до този момент. В този смисъл интересът на посетителите към нашия град няма да е само към традиционната почивка през летния сезон, и типично семейния туризъм, с който сме известни, а и към другите видове туризъм в общината, които са осъществими благодарение на огромният природен ресурс, на благоприятните условия за развитие на екологичните туристически продукти, на богатата лятна програма от културни мероприятия, на балнеологията и калолечението, на винения туризъм, на възможностите за провеждане на конгреси, конференции и симпозиуми и не на последно място на добрия инвестиционен климат.

resorts-pomorie-bulgaria.jpg

- Разчитате ли на всички тези неща, които изредихте, да се удължи сезонът, защото всеизвестен факт е, че по Черноморието ни той не е особено дълъг?

- Да, разбира се, въпреки че в години на криза удължаването на сезона и времетраенето на почивките на туристите няма да са право пропорционални. Ние вероятно трябва да се съобразим с факта, с който е почивал 14 дни, или пък 10, тази година ще си позволи едва седмица. Но залагаме твърдо на българските туристи, които без съмнение са най-добрите. Българинът, каквото и да става, ще продължи да почива и нашата амбиция е да избере тъкмо Поморие. Мисля, че който е бил веднъж в града ни, със сигурност ще повтори, защото той предлага много възможности, които не навсякъде могат да се намерят в това съчетание. Калолечението и балнеолечението привличат гости от цял свят, от известно време към тях се прибави и виненият туризъм, който също се развива интензивно, а и краят ни е със славни винарски традиции, които не са от десетки години, а буквално от хилядолетия.

- Кога ще очаквате първите гости тази година?

- При нас те идват около 15-ти май. Не сме толкова "ранни", колкото в Слънчев бряг и Несебър, но пикът ни започва след 25-ти юни и трае около два месеца до 25-ти август.Надяваме се, че и този сезон ще бъде успешен, може би не толкова, колкото други, но в никакъв случай не очакваме катаклизми. Frognews.bg

zl_priz_pomorie.jpg
 снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6378 |06.03.2009 Евгени Чачев: Правителството не изпълни програмата си за инфраструктурните проекти . 535| 96126 |04.03.2009 Проф. Пламен Цветков: Изучаваме историята си с русофилски, а това означава противобългарски поглед . 29| 10054 |27.02.2009 Николай Радулов: С протакане властта приспива полицейските протести . 9| 6955 |26.02.2009 Н. Василева: България да има по-ясна политика към българите по света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads