Събота, 21 Октомври 2017, 20:44
Frognews
0| 2372 |16.03.2017

Красимир Велчев: Инвестицията в образованието е инвестиция в бъдещето на България

.
Инвестицията в образованието е инвестиция в бъдещето на България. Работещата икономика и високите доходи са обвързани с качественото образование. Това заяви на среща с директорите на учебни заведения в Община Перник водачът на листата на ГЕРБ в 14-ти МИР Красимир Велчев. Той обясни, една от стъпките, които партията предвижда е развитието на дуалното професионално образование в тясна връзка с бизнеса.

„Ние предлагаме реални решения  чрез диалог и инвестиции в българското образование и увеличаване доходите на учители“, заяви водачът на ГЕРБ. Той беше категоричен, че за да има успех образователната система, е необходимо родителят да има водеща роля, за да съдейства максимално и да участва активно в процеса на образованието на своето дете.

Втората в листата Ирена Соколова  сподели заявеното и разписаното в програмата на партията по отношение на приоритет „Образование“, предвидено за развитието през следващите четири години. Тя обясни, че с предизборната си програма партията гарантира удвояване заплащането на учителите до края на мандата и подкрепа за младите учители.

„Важен акцент в програмата на ГЕРБ е увеличаването на грамотността на учениците. Това може да стане с координирани действия, всяко дете да посещава училище и задължителните предучилищни групи. Необходимо е да обвържем социалните помощи и добавки с ходене на училище. Семействата, чиито деца не ходят на училище, няма да получават социални помощи“, каза още тя.

Румяна Гьорева, експерт в сектор „Образование“ обясни, че ГЕРБ се ангажира с промяна на формулата на делегираните бюджети в образованието, като финансирането няма да зависи само от броя на децата. Тя определи това като важна мярка, за да се дисциплинира системата и да не се затварят училища по финансови причини.

В рамките на дискусията бяха очертани основните проблеми в образователната система и начините за тяхното преодоляване. Сред тях бяха откроени недостигът на млади и подготвени кадри, съсипването на престижа и имиджа на българския учител в годините на прехода, нуждата от осигуряване на повече инвестиции за енергийна ефективност на публични сгради именно с фокус върху училищата и детските градини.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Жельо Бойчев: Промяната е неизбежна. Гласувайте с бюлетина номер 10 1| 2744 |24.03.2017 . Корнелия Нинова: Ние сме гарант за суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България 1| 2686 |24.03.2017 . Цветан Цветанов и Антонио Лопес присъстваха на работна среща за създаването на икономическа зона между Пловдив, Хасково и Бургас 1| 2629 |24.03.2017 . Петър Кънев: Осигурени са 600 000 лв. за здравния факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ 0| 2773 |24.03.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах