Реклама / Ads

1| 2452 |25.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

БСП с призив към всички български граждани: ”Нека бъдем разумни на пътя!”

.
Водачите на листи на „БСП за България“ в област Габрово - Крум Дончев и област Видин - Филип Попов, организираха срещи със спортни клубове, икономически сдружения и симпатизанти. Социалистите представиха и майсторско управление на автомобил на специално подготвен полигон за тази цел, като основният призив, който отправиха към гражданите, е: "Нека бъдем разумни на пътя!".

„Идват студените месеци, времето започва да се влошава, настилката е хлъзгава и заснежена, a ние като преки участници в движението е необходимо да се подготвим и да бъдем разумни, и отговорни“, призоваха социалистите.

 

Безопасността на движението по пътищата е една изключително болезнена тема за България, тъй като през последните години нашата държава се нарежда на първите места по брой пострадали и загинали от пътнотранспортни произшествия от държавите-членки на ЕС, обясни Крум Дончев като добави:  „Нека бъдем разумни на пътя! Пътят не е състезателна писта. За такива мероприятия трябва да има специална писта и в контролирана среда да могат да се забавляват.“

 

Според социалистите основните причини за подобна черна статистика са липсата на взаимодействие между отговорните институции, тенденцията за прехвърляне на отговорности, липсата на правилна регулация и много други.

 

„Прецизност, отговорност и разум. Затова и ние апелираме бъдете разумни на пътя, в тези зимни месеци нека бъдем разумни, да спасим човешки животи. Призоваваме за разумен избор и на 14-ти ноември за разумни решения“, апелира Филип Попов.

Социалистите обясниха, че програмата на БСП „Визия за България“ има стратегия в посока на пътната безопасност и тя е разписана до степен на проекто-предложение, което да служи за отправна точка на детайлно развитие и имплементация. В нея са засегнати възпитанието на подрастващите, методиката за обучение на шофьорите, методиката на контрола, пътната инфраструктура, адаптиране на хората в неравностойно положение, методи за оптимизация на подпомагащите органи като оптимизация за реакция на бързата помощ, навременни действия на полицията, подпомагане и стимулиране на електромобилността, подобряване качеството на автомобилния парк, добри практики от страните членки, изпълнение на Европейската стратегия за пътна безопасност „Визия 0“.

 

„България има нужда от нов път и нова идея за пътната си безопасност, която да бъде част от общата стратегия за сигурността и безопасността на гражданите ни. Грижата за безопасността на гражданите трябва да е приоритет на всеки държавник“, заяви Дончев в разговор с присъстващите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 2272 |21.10.2021 Александър Симов: БСП е единствен носител на социалната идея. Всички останали са в десния ъгъл . 2| 2489 |19.10.2021 Кристиан Вигенин: Искаме да убедим българските граждани, че могат да разчитат на опита, на силата, на смелостта и на честността на БСП . 4| 2432 |19.10.2021 Корнелия Нинова към българските граждани: Имаме конкретен и ясен план за разумни и възможни решения в първите най-критични 100 дни на управлението . 3| 2628 |17.10.2021 Явор Божанков: Ключът за решаване на всички кризи у нас е редовен кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ