Реклама / Ads
0| 3025 |08.10.2021 НОВИНИ

Георги Свиленски: Основна цел на левицата е стабилизиране на ситуацията в България и излизане от многото кризи, в които попадна страната

.
Георги Свиленски Източник: стопкадър, Nova News
„След тази енергийна криза вероятно ще дойде и икономическа, и социална такава, тъй като нещата са пряко свързани. Затова ние призовавахме, че България трябва да има редовно правителство, че България трябва да има редовен парламент, който да се намесва именно в такива ситуации, тъй като сега служебното правителство няма кой знае какви възможности при гласуван актуализиран бюджет да искаме кардинални решения.“ Това заяви водачът на листата на ”БСП за България” в 24 МИР - София Георги Свиленски в ефира на NovaNews.
 

В предаването “Твоят ден“ той обясни, че компенсацията, която служебното правителство предлага за бизнеса, е от 01.01.2022 г., но дотогава има 3 месеца: „Тази подкрепа трябва да се направи сега, в рамките на актуализирания бюджет трябва да се намерят съответните резерви, така че да се подпомогне бизнеса и българските граждани“, коментира той.

 

Във връзка с третия национален протест на пътните строители Георги Свиленски заяви: „До ситуация, в която се намираме в момента, държавата ни беше доведена от управлението на Борисов. В бюджета има 100 млн. за зимно поддържане, тоест за тази година то не е застрашено, а за миналата година зимното поддържане е струвало 60 млн. Защо не са платени обаче онези 60 млн.?“, попита социалистът като допълни: „Когато поръчаш трябва и да плащаш, а не само да прибираш комисионни и накрая да кажеш на държавата да плати“, коментира той като каза, че хората трябва да си получат парите.

 

Той бе категоричен, че една от основните цели на БСП е стабилизиране на ситуацията в България и излизане от многото кризи, в които попадна страната.  

 

Георги Свиленски посочи конкретно какво ще направи левицата, която влезе в 47-я парламент: „По отношение цените на енергоносителите - намаляване на ДДС на цените на тока и горивата, намаляване на цените от “малката кошница“, гарантирани до 200 или 300 киловатчаса на всяко семейство, както го направиха в Гърция и Испания“, обясни той.

 

На въпроса как БСП ще изведе страната от здравната криза Георги Свиленски отговори: „БСП имаше предложения и програма още при започването на ковид кризата, имаше и когато тя се беше развила през ноември-декември. Нашите предложения там са много ясни и точни:  първо - масово ваксиниране и второ - отделени ковид болници.“ По думите му и едните, и другите управляващи са успели да направят такова голямо недоверието във ваксинацията, че българските граждани самите те не могат да вземат решение.  

 

Георги Свиленски бе категоричен, че БСП не само се подготвя да влезе в 47-то Народно събрание, но и да получи мандата за управление. „Още следващата седмица ние ще представим нашия план за първите 100 дни на правителството, което според БСП трябва да управлява България. Ние бяхме представили и в 46-я парламент подобно предложение, сега има нужда от актуализация на тези мерки, тъй като ситуацията се промени. Ще представим и нашето предложение за Бюджет 2022 г.“, коментира той. Свиленски допълни, че с тези мерки ще разговарят с всички политически сили, без ГЕРБ и ДПС.

 

Във връзка с новата партия “Продължаваме промяната“ социалистът обясни, че  първо трябва да се види какви са приоритетите им, както и че не се е видяло някакъв знак на промяна във времето, в което са били министри: „Развяха знамената на това, което ние като опозиция в 44-я парламент изкарахме, така че не са свършили нещо ново за България“, каза още той.

 

Относно президентските избори социалистът потвърди, че кандидатите на БСП са Румен Радев и Илияна Йотова, и заяви, че Румен Радев има шанс да спечели още на първия тур.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3737 |08.10.2021 Проф. Георги Момеков: Лекарството „Мерк“ срещу Covid ще обхване най-сивата група - хората у дома . 4| 3192 |08.10.2021 Бордът на МВФ заседава по казуса с Кристалина Георгиева . 14| 4676 |07.10.2021 Ще отсече ли САЩ главата на Георгиева заради Китай? . 2| 3208 |07.10.2021 Георги Михайлов: Излизане от кризите и стабилизация на ситуацията в България - това са целите пред БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads