Реклама / Ads
0| 3066 |12.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

„Изправи се, БГ! Ние идваме!“ закри предизборната си кампания

.
„Изправи се БГ! Ние идваме!” закри предизборната си кампания с акция пред енергийната борса. „Това е място, на което през последните месеци се преплетоха огромни интереси, интереси за стотици милиони левове. Случиха се скандални сделки, от които някои частни търговци станаха милионери, а българските семейства изнемогват и българските фирми, особено малкия бизнес, фалира, каза съпредседателят на коалицията Мая Манолова.
 

Сметките, които тези дни получават малките фирми, болниците, училищата, са три пъти по високи, в сравнение със същия месец на миналата година. Това е грабеж, подчерта Манолова и поиска пълна смяна на кадрите на Борисов във всички държавни дружества в енергетиката.

 

„Заради неговите кадри в енергетиката, малките фирми фалират, а от първи януари домакинствата ще плащат огромни сметки за ток, за вода, за природен газ, за парно", подчерта Манолова. Затова първото нещо което „Изправи се БГ! Ние идваме!" ще направи в следващия парламент, екомисията по ревизията да извади имената на всички частни търговци, които изкараха стотици милиони левове от сделки на борсата и от изнасяне чужбина на евтиния български ток. „Ще внесем проект за решение за замразяване на цената на тока на природния газ, на парното и на водата за домакинствата и за малките фирми. Това са пари на българските данъкоплатци, които трябва незабавно да им бъдат върнати, за да се овладее инфлацията", категорична бе Мая Манолова.

 

Сред приоритетите на коалицията в следващото Народно събрание са 50 % повишаване на работните заплати, 770 лв. минималната работна заплата от 1 ви януари, преизчисляване на пенсиите и запазване на надбавката от 120 лв., подкрепа за младите семейства - 100 лв. детски надбавки, 10 хиляди лева подкрепа за второ и за трето дете, ваучери за храна, за отопление, за детски градини, за образование, културен достъп и др.

 

С Бойко Борисов наистина не може, подчерта Николай Хаджигенов. „Това е причината, поради която ние сме в политиката - да спрем корупцията, да съборим режима Борисов, да отстраним Гешев. Искаме истинска прокуратура, правосъдна реформа, това е основната ни задача", заяви съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов.

 

„Имаме достатъчно сила и упоритост за да решим проблемите на хората, но ние имаме и достатъчно смелост, за да бъдем последната преграда пред връщането на ГЕРБ и на ДПС във властта. Ние сме парламентарната група, без която голямата картина на промяната е невъзможна", категорична бе Манолова и призова хората да гласуват за „Изправи се БГ! Ние идваме!" с № 31.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3050 |11.11.2021 Изправи се БГ! Ние идваме! ще закрие предизборната си кампания пред енергийната борса . 0| 2883 |04.11.2021 Татяна Дончева, „Изправи се БГ! Ние идваме!“: Туризмът има нужда от силен министър, а не от пасивен човек, който го е страх да взима решения . 0| 3150 |04.11.2021 Данаил Георгиев: „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще е фактор за правене на закони и политики в 47-мия парламент . 0| 2969 |22.10.2021 Иван Иванов, БСП: Закриване на Спецсъда и прокуратура, промени във ВСС и постоянни жандармерийски постове в малките населени места в първите 100 дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads