Реклама / Ads

0| 2377 |29.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Нинова: Железнизи, пристанища и летища не трябва да се отдават на концесии. Те са елемент от националната сигурност

.
„Развитието на жп транспорта като стратегически сектор е безусловен приоритет за БСП в следващия мандат“. Това обяви днес на среща със служители на „БДЖ-ПП“ – Варна лидерът на БСП и водач на листата на коалиция „БСП за България“ в морската столица Корнелия Нинова.

„Зелената сделка ще даде нови възможности за развитието му, защото с отделяните едва 0,4% въглеродни емисии, той е един от най-екологичните, евтини, бързи и сигурни видове транспорт, коментира тя. Европа заделя 5,8 млрд. евро за инвестиции в жп инфраструктура и няма никакви пречки България да не стане част от единната европейска жп мрежа“, добави Нинова. Тя беше категорична, че в следващия мандат БСП ще настоява всички основни и съпътстващи дейности в БДЖ да останат държавни, още повече че те са елемент и на националната сигурност.

 

„Няма логика Варна, която е Източната граница на Европа, врата между Изтока и Запада и е част от редица транспортни коридори, има пристанище и летище, да не фигурира като поделение на картата на БДЖ-структурата“. Така отговори водачът на листата на „БСП за България“ във Варна на притесненията на служителите на подразделението в морската столица. Тя бе категорична, че географското местоположение на морската столица и наличната транспортна и логистична инфраструктура са определящи за ключовата позиция на Варна в модернизирането на жп мрежата в страната и възраждането й като водещо трасе за товаро и стокооборота. Водачът на варненската листа припомни и че жп превозът е без алтернатива в отдалечените и малки населени места в страната, където автотранспорт няма и всеки друг начин за придвижване е непосилно скъп за местните хора.

 

Корнелия Нинова обеща на работещите в железниците Варна да си върне административното управление на пътническите, товарните превози и локомотивното депо, а БСП де се превърне в основен двигател на държавнически решения за по-адекватно заплащане в сектора, обучение на кадри, които да гарантират сигурността на жп превозите и спешна модернизация на железопътната инфраструктура в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2379 |27.10.2021 Корнелия Нинова: Работим така, че никой да не бъде оставен сам в кризата . 6| 2714 |26.10.2021 Нинова: Поздравявам Конституционния съд за решението, че полът има само биологичен смисъл . 0| 2510 |25.10.2021 Корнелия Нинова: Парламентарните избори са много по-важни от президентските . 0| 2419 |21.10.2021 Нинова: Правителството незабавно да спре износа на дърва за огрев, за да се намали цената им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ