Реклама / Ads
5| 2659 |02.05.2024 НОВИНИ

БСП регистрира листата за евроизборите. Нинова изговори поредица недотам европейски послания

.
Източник: БГНЕС
Целта, която си поставяме, е да изпратим хора, които ще защитават българския интерес в Европа, каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като регистрира в Централата избирателна комисия (ЦИК) листата на Коалиция "БСП за България" с кандидати за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП).
 

Тук преди малко се пошегувахме, че сме пети номер и искаме пет места, коментира Нинова в отговор на въпрос.

 

Водач на евролистата е Кристиан Вигенин, следван от Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова. Жените в цялата листа представляват 40% от всички кандидати за евродепутати.





Искаме да сме равноправни с другите европейски държави, да се спре тенденцията на България да се гледа като на втора ръка държава членка, преразглеждане на Зелената сделка така, че да е в полза на българската енергетика и на българските работни места, българските земеделски производители да получават същите субсидии като европейските, да се спре с унижението на България за приемането ни в Шенген да ни се поставят условия за връщане на бежанци, заяви Корнелия Нинова. Тя отново посочи, че сме изпълнили всички изисквания за Шенген, предаде БТА.

 

Лидерът на БСП каза още, че ще се стараят да не се приеме предложението решенията в Европа да се вземат с мнозинство, а не единодушно. Това означава малките държави да бъдат изхвърлени от взимането на решенията, коментира тя.

 

Политиката, която представителите на БСП ще отстояват в ЕП, Нинова обобщи в едно изречение: „Достойнството на България в мирна Европа“.

 

Вярваме, че съчетаването на двата избора - за ЕП и за Народно събрание, ще доведе до по-висока избирателна активност, каза още Нинова.

 

Според нея това е добре за всички партии и за България като цяло, за да има по-висока представителност, както в българския, така и в Европейския парламент.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2502 |02.05.2024 СИНПИ: В интерес на икономиката е връщането на Закона за насърчаване на инвестициите в НС . 5| 2769 |02.05.2024 Служебното правителство без много шум вдигна драстично заплатите на някои чиновници . 0| 2532 |02.05.2024 Георги Киряков: Общественият натиск е първо да бъде създадена държавната детска болница . 2| 10051 |02.05.2024 Тайни в "Тайната вечеря"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads