Реклама / Ads
0| 3101 |03.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Нинова пред строителната камара: Най-важно е да спасим българските фирми и работници

.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на ръководството на Камарата на строителите. Двете страни обсъдиха следните теми: последиците от кризата за бранша и за работниците, необходимите спешни действия на бъдещия парламент и редовно правителство, бюджета за 2022 г., както и необходимите законодателни промени за стратегическото развитие на сектора.
 

Двете страни се ангажираха с взаимна подкрепа за трайно законодателство, промени в ЗУТ и ЗОП, експертна помощ, бързо приемане на бюджета за следващата година, в които да залегнат индексация с ръста на инфлацията и запазване на работните места.

Корнелия Нинова изтъкна необходимостта от стабилно мнозинство в Народното събрание и редовно правителство, което веднага да се заеме с решаване на проблемите в икономиката, здравеопазването и социалната сфера. 

 

“Най-важно е да спасим преди всичко българското производство, българските фирми и работници. Има работещи решения на всички проблеми, ако поддържаме  диалог. Държавата трябва категорично да влезе в ролята си и да помага на родната икономика." 

Присъстващите от страна на БСП  изразиха съжаление, че от Плана за възстановяване е отпаднало строителството на напоителни системи и изразиха увереност, че ще се намерят други възможности, защото без тях не може да има българско земеделие, а имаме плодородна земя и възможност тя да ни храни с български продукти. 

 

От страна на БСП бе подчертана и важността на жп строителството, заради това че  жп транспортът е екологичен, евтин и част от Зелената сделка.

 

В срещата участваха Георги Свиленски, Христо Проданов, Драгомир Стойнев, Борислав  Гуцанов и Страхил Ангелов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2778 |03.11.2021 Иван Ченчев: БСП предлага решения, които работят за хората. Планът за първите 100 дни е насочен към всички проблемни сектори . 1| 3668 |02.11.2021 Световната и олимпийска рекордьорка на 800 м Светла Златева оттегля кандидатурата си за народен представител . 0| 2725 |01.11.2021 Нинова на 1 ноември: Просветеният народ може да решава и да определя сам съдбата си . 0| 2797 |01.11.2021 Велизар Енчев: БСП предлага преизчисление на пенсиите и вдигане на минималната заплата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads