Реклама / Ads

0| 2376 |30.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Нинова пред туристическия бранш във Варна: ще направим всичко възможно да има правителство

.
Напълно изпълнимо е искането на туристическия бранш сезонните работници да имат право на обезщетение за безработица и след четиримесечна непрекъсната заетост, а не както е досега – при 9 месеца. Това каза на среща във Варна с представители на най-големите курортни комплекси на Северното Черноморие - Златни пясъци, Албена, св. Константин и Елена, браншови организации, туроператори и хотелиери водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Трети МИР Корнелия Нинова.

Необходимо е да се направят малки промени в законодателството, но ще се помогне на близо 400 000 заети само през туристическия сезон работници да получават обезщетение за времето след освобождаване от работа. Левицата ще подкрепи и промени в трудовото законодателство, които да облекчат работещите в семеен бизнес. 

 

Втората много бърза мярка, предложена от бранша, която ще подпомогне туризма в сегашната ситуация на криза, е ваучерите за храна, които се предоставят от работодателите да могат да се използват и за закупуването на туристически продукт.

Още в първите дни на 47-то Народно събрание групата на „БСП за България“ ще започне законодателни инициативи, свързани със спешни мерки за туристическия бизнес, който осигурява 11-13% от брутния вътрешен продукт и над 500 000 работни места. Част от помощта е разсрочване на кредитите, гратисен период за изплащане на главниците. 

 

БСП ще подкрепи активно предложението на браншовите организации да бъде създаден държавен гаранционен фонд, който да замени застраховката „Отговорност“ на туроператорите, обеща още водачът на варненската листа Корнелия Нинова.

 

Левицата ще настоява да се запази ставката от 9% за ДДС в туризма. Ще започнат засилени консултации на всички нива и за облекчаване на процедурата за издаване на визи. Според представителите на туристическите комплекси, ако визите се намалят на 10 евро и се издават електронно, прекият ефект за България ще бъдат приходите от над 1 милион туристи повече за година. Към тази мярка Корнелия Нинова добави и засилването на дигиталната реклама на България като дестинация, за което БСП ще настоява.

 

За да ги има всички тези промени, ще трябва да имаме работещ парламент и правителство, подчерта Нинова. Тя гарантира пред представителите на туристическия бранш във Варна, че БСП ще остане вярна на мъдрото си държавническо поведение от предходния парламент и ще направи всичко възможно да се сформира стабилно мнозинство и редовен кабинет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 2464 |29.10.2021 Милко Багдасаров предупреди: Внимателно с учителите. Те заслужават уважение. . 1| 2416 |29.10.2021 Манолова ще обжалва пред ВАС решението на ЦИК за ръчно броене на разписките от гласуването . 0| 2312 |29.10.2021 Корнелия Нинова във Варна: Искаме намаляване на ДДС за електричество и храни от 20 на 9% . 0| 2367 |29.10.2021 Нинова: Железнизи, пристанища и летища не трябва да се отдават на концесии. Те са елемент от националната сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ