Реклама / Ads
0| 4122 |31.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

От борда на „Лодката на Свободата“: Българското поречие на Дунав ще бъде активна икономическа и туристическа зона

.
Дунав и българското му поречие да стане привлекателна артерия не само за транспортна свързаност и логистика, за културен и исторически туризъм, но и зона на икономически растеж, социални придобивки и достойни доходи за жителите му. Хората заслужават грижата на държавата и политики, ориентирани към просперитета на всички в красивото и богато на ресурси долно течение на реката, останали неоползотворени през последните 11 години, въпреки Дунавската стратегия на ЕС, от която се възползваха всички останали държави без нашата.
 

„Това трябва да се промени“, категорични са шестимата водачи на листи на „БСП за България“ от регионите, гранични на Дунав. Кампанията „Дунав. Една река – обща съдба“ обедини лидера на листата във Видин – Филип Попов, на Монтана – Атанас Костадинов, на Враца – Анастас Поптодоров, на Плевен – проф. Румен Гечев, на Русе – Крум Зарков и на Силистра – Вяра Емилова, около общата решимост да покажат на всички уникалното поречие на Дунав и всичките му достойнства, както и да заявят, че пред държавата ни съществуват възможности поречието да бъде съживено и развито в полза на хората, че могат да бъдат активирани редица лостове за подобряване на живота на хората в регионите.

 

„По Дунав с грижа за хората!“ стана първият по рода си 4-дневен водопреход в рамките на предизборната кампания на „БСП за България“ от най-западната до най-източната точка на българския участък на Дунав, в който политическа партия се ангажира с конкретни послания и решения за подобряване на живота на хората на българския бряг.

 

Преходът стартира във Видин и приключи в Силистра, което пък стана символично начало на отношението на „БСП за България“ към бъдещето на Крайдунавието.

На борда на „Лодката на Свободата“ последователно на капитанския рул заставаха шестимата водачи на листи от „БСП за България“ в Северна България, като всеки от тях предаваше вахтата на следващия в съответния регион.

 

„Лодката на Свободата“ е експедиционен катер, с който 4-ма мъже от Видин, изкушени от невероятните дадености на Дунав, инициират редица еко-активности. Споделящи политиките от предизборната платформа на „БСП за България“, те предприемат плаването с политиците, за да стигнат посланията от борда до всички българи. Катерът е един от малкото плавателни съдове изминал цялата българска акватория от Созопол до Видин срещу течението на реката, последно през ноември м.г.

 

Едно от посланията от борда е Дунав да не е само северна граница на България, а активна икономическа зона.

 

Новопроизведените речни капитани-социалисти получиха и ценни напътствия по време на плаването от капитан Абрашев – цели 55 години управлявал кораби по цялото протежение на реката. От него научиха, че на борда на всеки плавателен съд най-важното е грижата за хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3148 |30.03.2021 „Лодката на Свободата“ в Тутракан . 3| 15145 |29.03.2021 „Лодката на Свободата“ спря и в Никопол . 4| 3354 |27.03.2021 4 бели гълъба полетяха от „Лодката на Свободата“ в Лом . 1| 8844 |27.03.2021 „Лодката на Свободата“ тръгна от Видин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads