Реклама / Ads
0| 3015 |22.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Георги Свиленски: БСП си е поставила за цел да промени управлението, да отстрани ГЕРБ от властта

.
Георги Свиленски
По повод ограничителните мерки въведени от днес, зам.-председателят на ПГ на “БСП за България“ и председател на Предизборния щаб Георги Свиленски заяви: „Отговорник за управлението на такава криза, е министър-председателят. В тази вълна, в която има над 4000 болни, над 8000 в болниците, Борисов го няма, той се изплаши да говори по темата и се скри.“
 

 

По думите му премиерът е оставил всичко на министъра на здравеопазването, който се опитва да неглижира кризата и действията, които трябва да свърши, а като министър те са две: „Не да ходи по студията да философства и да води предизборна кампания, а на първо място да осигури на лекарите условия за работа и на второ - да осигури ваксинационния календар да върви според очакванията на българските граждани“, заяви той в ефира на радио Фокус, като добави, че не може България да е на последно място по ваксинации и само 5% да от населението да е ваксинирано.


Във връзка с искането на БСП болниците да не са търговски дружества, Георги Свиленски заяви: „Въпросът не е кой е стопанинът на болничните заведения. Когато казваме болниците да не са търговски дружества, казваме здравето да не е пазар, да не е стока. Друг важен елемент, който се съдържа в това искане, е болниците да не използват ресурса на здравната каса.“ Той уточни, че здравно заведение, което иска да работи НЗОК, няма да бъде търговско дружество.


„Лекарите знаят как да си вършат работата, но проблемът е в правителството, че не знае как да се справи с икономическите мерки и взема хаотични действие“, категоричен бе Свиленски.


Водачът на листата на БСП в 24 МИР припомни, че правителството отказа да проведе разговор и да приеме проекта на решение, което от ПГ на БСП предложиха – да се разшири обхвата на възможните доставчици на ваксини. „Решението, което ние бяхме предложили, е да възложим на правителството да започне преговори с допълнителни доставчици на ваксини. Всички специалисти казват, че най-добрата ваксина е поставената ваксина. Когато правителството претендира, че трябва да постигнат 70% ваксинация на населението, за да се преборим с коронавируса, при 5% за колко месеца ще го постигнем“, попита социалистът.
Съмнението, че здравната криза е преувеличена с цел по-ниска избирателна активност, Георги Свиленски коментира така: „Безспорно здравната криза ще се отрази по един или друг начин на избирателната активност, а в интерес на управляващите е тя да е ниска.“ Той обясни, че при ниска избирателна активност печели статуквото, а това в момента е ГЕРБ.


Работата на БСП като опозиция е, да гарантира на българските граждани, че участието им в изборите не е по-опасно от това да отидат до магазина, категорично заяви Свиленски. „Отговорността на 4-ти април е много по-голяма да отидеш да гласуваш, за да направиш промяната, отколкото да си стоиш вкъщи и на 5-ти да получиш същото управление, със същите проблеми, с опашките пред ваксинационните центрове, с никакви социално-икономически мерки.“


„БСП си е поставила за цел да промени управлението, да отстрани ГЕРБ от властта, да бъде първа политическа сила и с кампанията, която провеждаме, намираме подкрепа в българските граждани“, каза още той.
По думите му потенциалните партньори на левицата са българските граждани, които са гласували за БСП, народните представители от Българската социалистическа партия, които ще бъдат в парламента, както и всички политически партии, които споделят програмата на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3383 |17.03.2021 Д-р Георги Димов: Към проблемите със Северна Македония се подхожда елементарно . 2| 3723 |10.03.2021 Георги Гьоков, БСП: Българи, бдете! Различавайте истинската грижа за хората от популистките предизборни обещания . 4| 3615 |10.03.2021 Георги Славов: Началото на предизборната кампания на ГЕРБ в Ямбол за пореден път показа двуличие . 11| 4563 |08.03.2021 Георги Свиленски: Корупцията при ГЕРБ е държавна политика и начин на съществуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads