Реклама / Ads
1| 3091 |23.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Янко Янков: Ще работя за стимулиране на българското земеделие

.
Проблемите на земеделските стопани са свързани с трудностите при получаване на субсидии, заяви кандидатът за народен представител Ще работя за отстраняване на проблемите, спъващи развитието на земеделието и земеделските производители.
 

Това каза кандидатът за народен представител на „БСП за България“ от 24 МИР Янко Янков.

 

„На територията на 24 МИР, по-специално в район „Кремиковци“, има земеделски земи, които представляват пасища, мери и ливади или са засети със зърнени култури. Те обработвани от регистрирани земеделски производители. Проблемите, които срещат земеделските стопани, както в цялата страна, така и тук, са свързани с огромни бюрократични трудности при получаване на субсидиите по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) и при реализацията на тяхната продукция“, обясни той.

 

По думите му причините са много, но се откроява липсата на желание за отстраняването им.

 

„Един от начините за решаването на проблемите,свързани с дублажи и несъответствия, е спешната необходимост от ежегодното актуализиране на системата „ИСАК“ и обвързването й с кадастралната карта“, заяви социалистът.

 

Според него е важно да се предвиди засичането на информацията от сключваните споразумения за формиране на масиви за ползване с действително засятото, да се извършва автоматично с актуални ортофотокарти.

 

„За да се приключи с разминаването в номерата на имотите между данните в КВС и информацията в кадастъра е необходимо бързо и качествено осигуряване осъвременяването на информацията в КАДИС и „ИСАК“ на национално ниво. И използването на Географската информационна система на локално ниво, което ще доведе до качествена промяна по администрирането на процеса“, заяви Янков.

 

„За стимулиране на българското производство, на дейността на средните и малките производители е належащо преразпределянето на субсидиите към производство на български плодове, зеленчуци, мляко и месо. Необходимо е и разработването на концепция и реализирането й за изграждане на мрежа от тържища, на които дребните производители директно да предлагат своята продукция“, добави още Янко Янков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2973 |23.03.2021 Републиканци за България в кв. „Чолаковци“: Работим за достъпна в реално време информация за чистота на въздуха . 10| 9359 |23.03.2021 Христо Проданов: Единствено и само БСП може да отстрани ГЕРБ от властта . 0| 3266 |23.03.2021 Десислава Иванчева: На 4 април заедно с Общество за Нова България ще се борим за промяна! . 26| 9651 |23.03.2021 На кои лидери, кандидати за народни представители, имате доверие?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads