Реклама / Ads
0| 3253 |25.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Станислав Младенов: Българският производител трябва да бъде с абсолютен приоритет

.
Българският производител трябва да бъде с абсолютен приоритет. Това заяви Станислав Младенов, кандидат за народен представител от "БСП за България" в листата на 25-ти МИР в София. Той е категоричен, че трябва да има ясни цели в Националния стратегически план за развитие на земеделието и селските райони.
 

"Основната от тези цели трябва да бъде до 2027 година поне 50% от плодовете, зеленчуците, млякото и месото на пазара да са българско производство, заяви Станислав Младенов. - В България разполагаме със златна земя. А в същото време сме зависими от вноса на плодове, зеленчуци,мляко и месо. Това за мен е престъпление и национално предателство".

 

Според Станислав Младенов е много важно да има равнопоставеност между фермерите и справедливо разпределение на субсидиите. Той е категоричен, че държавата трябва да изработи механизми, според които малкият и среден фермер да имат лесен и бърз достъп до субсидии.

 

"В момента именно малкият и среден фермер в България са най-ощетени. На практика до тях субсидии не достигат, коментира той. - А това са най-важните елементи в земеделието и селското стопанство в една държава".

 

Кандидатът за народен представител от листата на "БСП за България" в 25-ти МИР в София е убеден, че земеделието и селското стопанство у нас се нуждаят от спешна реформа. "Имаме изключителни природни дадености и можем да произвеждаме основни продукти, а в същото време България е продоволствено зависима държава - парадокс, до който ни доведе досегашното управление. Затова е време за промяна, която можем заедно да направим на 4-ти април", категоричен е Станислав Младенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3553 |24.03.2021 Станислав Младенов: Държавната помощ за бизнеса е добра, когато дойде навреме . 2| 3274 |23.03.2021 Диана Димитрова: Заради злоупотреби, парите по европроектите ги плаща българският данъкоплатец, а не Евросъюза . 0| 3114 |16.03.2021 Станислав Младенов: България има нужда от ясна и точна държавна концепция за туризъм . 1| 3312 |12.03.2021 Станислав Младенов: В тази криза България има нужда от родолюбиви граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads