Реклама / Ads

1| 2697 |19.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Ирена Анастасова, БСП: ГЕРБ се опитва да налага партиен контрол над учителите

.
Ирена Анастасова
Зам.-предесдателят на БСП и кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България“ в Ловеч Ирена Анастасова алармира във Фейсбук публикация за порочна практика в подготовката на изборите, свързана с учителите и предложени от управляващите справки за това кои от тях ще бъдат членове на секционни комисии. Ето какво пише Анастасова по този повод:

„Двадесет и седем години бях в училище. Тринадесет от тях – директор. В това ми качество, заедно с колегите, сме създавали организация и подготвяли сградата за провеждането на много избори – за парламент, за местни органи, за президент. Давали сме какви ли не справки. И никога, ама никога не съм си помисляла, че може да изготвяме справка колко от колегите – учители ще участват в изборите като членове на секционни комисии. А такива винаги е имало.

 

     Е, доживяхме и това! Преди ден, г-жа Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката и кандидат за народен представител, провежда онлайн съвещание с началниците на регионалните управления на образованието. Една от задачите е да се изготвят списъци на учителите, които ще бъдат членове на СИК. Част от началниците изказали съмнение  и притеснение, защото такава дейност на колегите е личен ангажимент и няма нищо общо със служебните им задължения в училище. Друга част се съгласили. В крайна сметка /засега/ такива списъци няма да се правят. Защо е трябвало да се правят обаче? Този въпрос чака отговор! Сега чакам и директорите на болниците, и началниците в администрациите, и директорите на общинските служби и предприятия да подемат този почин. А може би вече го правят? Остава в тези списъци да се посочи и от името на коя партия ще е представител конкретният човек!

 

     Виждам и друго - рейдовете на Министъра на образованието по градове и села в качеството му на кандидат за народен представител – със служебната кола и с разходи за сметка на всички данъкоплатци! Посещава висши училища и отчита успехи. Очаквах да посочи и някой „дребен” проблем, като например защо студентските общежития са в такова окаяно състояние и какво направи ГЕРБ по този въпрос за 11-те си години управление? Играе футбол с директори на училища, защото сега му е останало време, явно. И още, и още...

 

     Не, че съм особено изненадана. Нагледахме се на безочливото и нагло поведение на управляващите в последните години! Но няма начин да се примирим с това!

     Като човек, който е посветил живота си на българското образование  и който стриктно е спазвал закона, и който нито за миг не е допуснал партийните интереси да влязат в училището ни - имам правото да им кажа:

     Уважаеми управляващи, напомням ви, че училището е деполитизирана институция! Много закони погазихте, но цената на властта не може да оправдае опитите ви да направите училището част от предизборната ви реклама!

     Изводите ги оставям за мислещите български граждани!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2718 |18.03.2021 БСП-Кюстендил: И в навечерието на изборите ГЕРБ действат по мутренски - силово, арогантно, безпардонно . 1| 2614 |18.03.2021 БСП: ГЕРБ с нарушение на изборните правила . 2| 3461 |17.03.2021 Христо Проданов от БСП към ГЕРБ: Смазвате туроператорския бизнес . 1| 2447 |14.03.2021 Ирена Анастасова: Ако има ред и правила, стимулиране на младите хора и прозрачно управление - ще върнем нашите деца в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ