Реклама / Ads
11| 10218 |20.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Иван Ченчев, БСП: В момента имаме най-слабият премиер в Европа

.
БСП входира в 44-то Народно събрание един план, който България има, и който е актуализиран 2017г. В него е ясно разписано точно и ясно какво трябва да прави страната във време на пандемия. Ние бихме се придържали към този план, защото той носи пряката отговорност към правителството. Там председателят на щаба трябва да е ресорен вицепремиер, както и да има от всички министерства зам.-министри, защото ковид удря икономика, финанси, здравеопазване, спорт, туризъм – всички сектори.
 

Това заяви народният представител от БСП и водач в София-област Иван Ченчев по време на предизборен дебат в ефира на БНТ.

 

В предаването “Панорама“ социалистът бе категоричен, че „в момента имаме най-слабият премиер в Европа. Според фактите сме едва с 2% брой ваксинирани, ние сме най-слаби като договореност на нови ваксини, и за съжаление сме първи по смъртност. Тогава как се управлява тази криза и кой се е провалил“, попита Иван Ченчев.

 

На въпроса има ли възможност изборите да бъдат отложени, социалистът отговори, че има уплашени хора заради хаоса, има карантинирани, но БСП е готова за парламентарните избори на 4-ти април. „В Холандия при тежък локдаун избирателната активност е 82%. У нас имаше много неща, които можеха да се направят, но те не се направиха, за да сме в момента в това положение“, обясни той.

 

Справяне със здравната криза и осигуряване на достъп на хората да се ваксинират, с която ваксина искат, са едни от най-важните стъпки, които трябва да се предприемат според депутата от левицата. „Трябва да имаме един силен лидер, а ние го нямаме. Правителството, което си отива, го изпращаме с 80% недоверие от българските граждани“, каза още той.

 

Иван Ченчев представи предложението на левицата за въвеждане на прогресивно подоходно облагане, при което всички с доход под 3600 лева ще останат на ставка 10%. Той описа вижданията за промяна на левицата и в още две важни сфери „В образованието – един учебник да е за един клас в цялата страна, както и да има безплатни учебници за всички български ученици, а в здравеопазването – здравето да не е стока, а болниците да не са търговски дружества.“

 

Темата с Република Северна Македония Ченчев коментира така: „Има две неща, които са много важни – на първо място това е националният интерес. На второ място е да си чуем историческата комисия какво казва. Ако има антибългарска реторика в нашата съседка, за България е недопустимо тя да стана член на ЕС“, категоричен бе той.

 

БСП иска да се спазват законите в тази държава. „Те се погазват, затова Борисов не е в парламента, а е в джипа. БСП е най-голямата партия в България, тъй като ГЕРБ не е партия, клуб по интереси“, заяви още социалистът.

 

Той се обърна към българските граждани с думите, че ако искат да сменят модела на управление, всеки глас за БСП с номер 4, е глас за промяна на порочния модел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3724 |18.03.2021 Иван Гранитски: Ще работим за връщане на класиците в учебниците по литература . 1| 3362 |13.03.2021 Иван Ченчев, БСП отговори на Борисов: Борисов сравнява живота на хората с цената на едно кафе . 8| 3611 |06.03.2021 Иван Анчев представи в Перник кандидатите за народни представители от Републиканци за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads