Реклама / Ads
7| 3475 |10.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Републиканци за България почетоха паметта на жертвите на Холокоста

.
На 10 март ежегодно се чества едно знаменателно събитие в новата ни история - спасяването на българските евреи от фашистките концлагери през Втората световна война. Това не е еднократен акт, а процес, в който участват представители на цялото българско общество, включително и изтъкнати парламентаристи. Процес, който е в израз на исторически кодираната у българите толерантност, която възприема другия като свой, преследвания - като брат. Днес, ние от „Републиканци за България“ се преклонихме пред паметта на жертвите на Холокоста и нашите предци, участвали в спасяването на българските евреи и пре
 

Членове на „Републиканци за България“ заедно с председателят  Цветан Цветанов поднесоха венец и цветя пред мемориала край сградата на Народното събрание, възпоменаваща събитията от пролетта на 1943 г.

 

В поклонението участваха д-р Горан Благоев, водач на листата в 23 МИР в София, доц. Климент Найденов - кандидат за народен представител в 23 и 25 МИР, Александър Кючуков от 23 МИР,  Деян Нинов от 25 МИР и координатор на партията за район „Люлин“; Иван Анчев, водач на листата в 14 МИР-Перник; Теодора Димова, член на Изпълнителния съвет на ПП „Републиканци за България“, както и Огнян Бакъров, Дарин Спасов и Пламен Пелтеков, също част от листите на Републиканци за България за предстоящите парламентарни избори.

 

„Спасяването на българските евреи е акт, който издига достойнството на малката българска нация високо над други, просветени и богати нации и държави, които нямаха смелостта да се изправят срещу мощната машина на нацистка Германия“, заяви председателя на партията Цветан Цветанов, а Горан Благоев припомни: „Прекланяме се и пред паметта на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, които България нямаше възможност да спаси, но и напомняме, че и в тези български предели имаше не малко достойни българи, които се опитваха да облекчат участта на тамошните еврейски общности“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3405 |10.03.2021 Републиканци за България от 25 МИР-София с Еко кампания . 8| 3184 |09.03.2021 Републиканци за България в София-област стартираха онлайн приложение за връзка с граждани . 4| 4226 |09.03.2021 Листата с кандидати за народни представители на ПП ”Републиканци за България” в София - област . 6| 3254 |09.03.2021 Огнян Ценков, Републиканци за България-Видин: Ясни правила и електронна система за бизнеса, за да се избегнат корупционните практики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads